h1

Αρμοδιότητας Ζίζεκ τα «κίτρινα γιλέκα». Ο αποκεφαλισμός της Νοτρ Νταμ τα «ξεβράκωσε». Ο ρόλος τους -ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ- είναι να απορροφήσουν τις πατριωτικές αντιδράσεις κουράζοντας τον κόσμο με συνεχείς κινητοποιήσεις και να τον στρέψουν τελικά σε στείρο οικονομισμό.

23/04/2019

Τα «κίτρινα γιλέκα» είναι τυπική «μελανσονική» γαλλική αριστερά και πιο αριστερά ακόμα.

Κανονικά, αντί «κίτρινων γιλέκων» (βγαλμένων και φορεμένων κατ’ ευθείαν από το εγχειρίδιο πρόκλησης εξεγέρσεων) οι Γαλάτες θα έπρεπε εδώ και καιρό να διαδηλώνουν με τα γαλλικά χρώματα κατά του διαρκούς μουσουλμανικού πραξικοπήματος που εξελίσσεται στην χώρα τους. Δεν ακούστηκε ποτέ από τα «κίτρινα γιλέκα» αιτήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα γαλλικής εθνικής ταυτότητας.

Ο εμπρησμός-αποκεφαλισμός της Νοτρ Νταμ τα «ξεβράκωσε» και εξέθεσε τα πραγματικά τους χρώματα με το έντονο κίτρινο-πορτοκαλο-κόκκινο κοντράστ.

Εκδηλώνοντας έναν τυπικό μαρξιστικό συμπλεγματικό φθόνο τα «γιλέκα» ξεσπάθωσαν κατά της Νοτρ Νταμ και, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, απαιτούν το 1 δις για τους «Άθλιους» και όχι για το Σύμβολο. Πολλά από δαύτα πανηγύριζαν την στιγμή της «πτώσης» της Νοτρ Νταμ και έτσι προδόθηκαν. Ο ρόλος τους –ενόψει ευρωεκλογών με την διόλου τυχαία χρονική στιγμή της εμφάνισής τους- είναι να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προκαλεί στη γαλλική κοινωνία ο εξισλαμισμός και οι ισλαμικές επιθέσεις, να κουράσουν τον κόσμο και να στρέψουν τις γαλατικές αντιδράσεις προς αξιώσεις στείρου οικονομισμού που κάποια στιγμή θα εκτονωθούν γιατί εν μέρει θα ικανοποιηθούν.

Από τα «γιλέκα» έχει κρατήσει αποστάσεις η Μαρίν Λεπέν, μετά από ένα πρώτο διάστημα αμφιταλάντευσης.

Οι απόγονοι αυτών που έκτισαν τη Νοτρ Νταμ ζητωκραύγασαν την καταστροφή της, όντας εκπαιδευμένοι από τον μαρξισμό να απαρνιούνται την ιστορία τους και να μισούν τον χριστιανισμό. Ειδικότερα αυτόν. Ο αντιχριστιανισμός οδηγεί τους αριστερούς στην προσωρινή αθεϊα και στη συνέχεια τους ξεβγάζει στους πονηρούς ανατολίτες, που στα μάτια τους αντιπροσωπεύουν τους «ταπεινούς» της νέας εποχής, σκέτους ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, που στρογγυλοκάθονται πάνω σε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο και θεωρούν ότι θα παραμένουν εκεί επ’ άπειρον…

Όμως η ιστορία είναι ιστορία. Υπάρχει. Είναι εκεί. Δεν έχει ατζέντα. Η ιστορία είναι εδώ για να θυμίζει ότι αυτό που είμαστε σήμερα είναι το άθροισμα όλων όσων ήμαστε τότε. Λαοί χωρίς ιστορία είναι έρμαια στον καιρό τους. Αυτό θέλουν οι αγορές και οι μαρξιστές. Νέα όντα, νέους άθλιους, χωρίς σύνδεση με το παρελθόν αλλά με πλήρη διασύνδεση στη διαστροφή των μάτριξ.

Λαοί χωρίς ιστορία δεν έχουν σταθερές αναφοράς και ως έρμαια του καιρού τους χρειάζεται να ξαναμάθουν ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους που έκτισαν μνημεία και αριστουργήματα για να τους θυμίζουν.

Άλλωστε, για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς τη γαλλική πραγματικότητα, είναι πραγματικά γελοίο εργαζόμενοι του γαλλικού δημόσιου, του ευρύτερου γαλλικού δημόσιου και του γαλλικού ιδιωτικού τομέα, που απολαμβάνουν πλήθος δικαιωμάτων, που είναι οι πιο «βολεμένοι» μισθωτοί στην ευρωπαϊκή ήπειρο, να διαμαρτύρονται για λιτότητα και φτωχοποίηση.

Το κρίσιμο ερώτημα εδώ είναι ποιες ακριβώς ομάδες δίνουν τον τόνο και το χρώμα στα «κίτρινα γιλέκα». Γιατί το χρωματικό κοντράστ που αναδεικνύεται έντονα από το κίτρινο κάθε άλλο παρά γαλατικό είναι. Τον έντονο τόνο στα «κίτρινα γιλέκα» τον δίνουν οι έγχρωμες φυλές που εποικίζουν με βιαιότητα τη Γαλλία.

Κ.Κ.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: