h1

Γιατί δεν πρέπει να εγκατασταθούν αιολικά «πάρκα» στα βουνά της Μάνης (και οπουδήποτε αλλού)

06/02/2017

Πηγή: Αρχαιοπτέρυξ

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_154.html
στο τέλος του συνδέσμου αυτού, μαζεύουμε υπογραφές)

1. Επειδή ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να ηλεκτροδοτούν όταν χρειάζεται. Ρωτήστε τον Σταθάκη που άγχεται όποτε καθυστερεί το καραβάκι με το φυσικό αέριο… Η Δανία, τίγκα στα αιολικά και εξαγωγέας των αιολικών Vestas έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Και δεν ηλεκτροδοτείται από αιολικά. Λέει ότι έχει πολύ αιολικό ρεύμα, αλλά το στέλνει περίπατο στα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας. Η Γερμανία υπερδιπλασίασε την τιμή του ρεύματος στον καταναλωτή, λόγω ΑΠΕ και αιολικών. Το ρεύμα από αιολικά και αυτή το στέλνει περίπατο.

2. Τα αιολικά δεν μετράνε στην «επάρκεια ισχύος». Το λέει ο ΑΔΜΗΕ (που τα υπολογίζει ότι αξίζουν στο 10% της ονομαστικής ισχύος τους — αν και στην Αγγλία, με πιο πολύ αέρα πετυχαίνουν και 2%.  Ούτε υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες. Το λένε όλοι πλην των αιολικών. Μέχρι και η ΡΑΕ το λέει. Το 2008, άντε να πώ δεν το ξέρετε. Τώρα…?

3. Τα αιολικά δεν εξοικονομούν καύσιμα και επομένως δεν μειώνουν εκπομπές CO2. Τα ίδια τα αιολικά, δεν εκπέμπουν CO2, αλλά ούτε ηλεκτροδοτούν. «Εγχέουν» ρεύμα στο δίκτυο, κουτουρού, όοοοταν φυσάει, και αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες να αυξομειώνουν παραγωγή για να είναι σταθερό το δίκτυο.  Η όποια «έγχυση», αντισταθμίζεται από την μειωμένη αποδοτικότητα και αυξημένη κατανάλωση στις συμβατικές μονάδες. Όχι, τα αιολικά στην Μάνη δεν επηρεάζουν ούτε στο απειροελάχιστο την λιγνιτική ηλεκτροδότηση.  Άντε να βοηθάνε για να εισάγουμε ρεύμα, ή αέριο.

4.  Τα αιολικά στην Μάνη δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για τις δήθεν υποχρεώσεις μας. Ήδη, ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει 30% ρεύματος από ΑΠΕ για το 2016. Το 20% είναι μαϊμού, αλλά αφού οι «Ευρωπαίοι» θέλουν να παριστάνουν τον ηλίθιο και να το μετράνε, 20% από αιολικά και φ/β και 10% από υδροηλεκτρικά = 30%.  Και κανείς, μα κανείς, πλην των δικών μας λαμόγιων δεν ασχολείτα πια με αυτό το θέμα. Ασχολούνται με την διάλυση της Ευρώπης, ή του ευρώ και με τον Τραμπ (που, κατά σύμπτωση θεωρεί τα αιολικά επιδοτούμενη ζημιά στο περιβάλλον και στιςε τσέπες).

5. Τα αιολικά στην Μάνη θα μείνουν μόνιμα ενθύμια ηλιθιότητας και διαφθοράς — κάπου μεταξύ ηλιθίων που νομίζουν ότι κάνουν καλό, και διεφθαρμένων που τα αδειοδοτούν.  Δεν πρέπει να έχει υπάρξει αιολική άδεια που να μην έχει σχέση με άμεσο ή έμμεσο λαδάκι.  Εκεί που θα φυτευθούν, εκεί θα τα βρουν τα εγγόνια σας. Μην πάτε μακριά… Μια ματιά στην Νότια Εύβοια.

Πεταμένα λεφτά σε καιρό φτώχειας. Πεταμένα λεφτά για να βγάλουν κανένα ποσοστό ντόπιοι απατεώνες, από τα λεφτά που θα πάνε σε Γερμανούς και Δανούς απατεώνες. Απατεώνες γιατί ψεύδονται επί σειρά ετών για να μας κλέβουν. Νόμιμα, με τον Νόμο Μπιρμπίλη. Τι Μπιρμπίλη, τι Παπακωνσταντίνου, τι Σταθάκης… Λυπάμαι. Αλλά και οι χωματουργοί και οι μαφιόζοι είναι οι ίδιοι και ίδιοι…

Advertisements

One comment

 1. Ομιλείτε με γρίφους αγαπητέ. Ωστόσο… οι «αφανείς προστάτες των χωματουργών» μήπως μπορεί να είναι ηθικά περιτρίμματα όπως τα παρακάτω, που άλλα αλάλαζαν για τους αφελείς και άλλα πράττουν (με ευλαβική συνέπεια…) στο κυνοβούλιο;

  Περισσότερες ανεμογεννήτριες ζητά η Χρυσή Αυγή λειτουργώντας ούτως ως «λαγός» του αιολικού λόμπι των πολυεθνικών RWE, Eon, Edison, RF Energy, Gaz de France, των εγχώριων συνεργατών τους ομίλων ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίου, Κοπελούζου, των καναλιών και των τραπεζών που προωθούν την αιολική απάτη που υπάρχει μόνο για τις ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!!!
  08/09/2016

  Σαν έτοιμη από καιρό… η Χρυσή Αυγή αφομοίωσε πολύ γρήγορα τους εγχώριους κοινοβουλευτικούς «χρυσούς κανόνες» του παιχνιδιού, συντονιζόμενη με την δυσώδη πραγματικότητα που χρησιμοποιεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες ως εκπροσώπους ξένων, ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων και ως υπαλλήλους πολυεθνικών.

  Αρκεί μια απλή ανάγνωση και μόνο των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων των κομμάτων για να αντιληφθεί ο στοιχειωδώς υποψιασμένος ενεργός πολίτης τον πραγματικό λόγο ύπαρξης κάθε κόμματος στο κοινοβούλιο.

  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟΥ …ΧΡΥΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΑ.

  Τις ερωτήσεις καταθέτει ο χρυσαυγίτης βουλευτής και πλοίαρχος των επικίνδυνων αποστολών Ν. Κούζηλος και αυτά ενώ η αιολική απάτη έχει καταδειχθεί παγκοσμίως: Ο λόγος που οι «Α»ΠΕ είναι άχρηστες είναι επειδή δεν υπάρχει αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας! και το αιολικό παραμύθι έχει σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους σαν… πύργος από τραπουλόχαρτα.

  Σ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων Εθνικιστών
  _______________________________________
  Ερώτηση Χρυσής Αυγής για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα
  Ερώτηση Χρυσής Αυγής για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας με την δημιουργία αιολικών πάρκων (διάβαζε: ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ)

  Ερώτηση για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

  ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  ΘΕΜΑ: «Η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα»
  Η αιολική ενέργεια είναι μια ήπια ενέργεια, φιλική προς το περιβάλλον, και είναι πρακτικά ανεξάντλητη. Δημιουργείται έμμεσα από την ηλιακή ακτινοβολία, γιατί η ανομοιόμορφη θέρμανση της επιφάνειας της γης προκαλεί τη μετακίνηση μεγάλων μαζών αέρα από τη μία περιοχή στην άλλη, δημιουργώντας έτσι τους ανέμους. Όπως προκύπτει από μελέτες, εκτιμάται ότι αν καθίστατο εκμεταλλεύσιμο το συνολικό αιολικό δυναμικό της γης, η παραγόμενη σε ένα χρόνο ηλεκτρική ενέργεια θα ήταν υπερδιπλάσια από τις ανάγκες της ανθρωπότητας στο ίδιο διάστημα.

  Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά πλούσιο αιολικό δυναμικό, ελέω και της γεωγραφικής της θέσης, και η ορθή εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας μπορεί να γίνει σημαντικός μοχλός ανάπτυξής της. Δυστυχώς, όμως, έως τώρα δεν έχει προκύψει σωστός προγραμματισμός προς την κατεύθυνση αυτή, σε αντίθεση με άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., όπως η Ολλανδία που έχει δεσμευθεί να παράγει 700 mw (μεγαβάτ) υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2020. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε από έγκυρα δημοσιεύματα, δύο συστοιχίες ανεμογεννητριών των 350 mw (μεγαβάτ) θα παρέχουν ισχύ στα 87 ευρώ την μεγαβατώρα (mw/h). Αντίθετα, στην Ελλάδα η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 108,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (mw/h).

  Είναι εύλογο στο σημείο αυτό να παραθέσουμε και άλλα πλεονεκτήματα από την ορθή και συστηματική εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας, όπως α) την εξοικονόμηση των ποσοτήτων συμβατικών καυσίμων, που συνεπάγεται και συναλλαγματικά οφέλη, β) τον σημαντικό περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος και γ) την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  Περιέχεται στον άμεσο σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου η ορθή οργάνωση και η συστηματική εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας που αφθονεί στη χώρα μας και αν ναι, τι ακριβώς προβλέπει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός;
  Πού οφείλεται το γεγονός της χρόνιας δυστοκίας εκ μέρους των αρμοδίων σχετικά με την αδυναμία οργάνωσης και ανέγερσης αιολικών πάρκων;
  Γιατί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δεν έχει έως τώρα συνεργαστεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να καταστεί και οικονομικά πρόσφορη η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας;
  Αθήνα, 05/09/2016

  Ο ερωτών Βουλευτής
  Νικόλαος Κούζηλος
  Βουλευτής Α’ Πειραιώς
  ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Διαβάστε περισσότερα: www/xryshaygh/com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-ekmetalleush-ths-aiolikhs-energeias-sthn-ellada#ixzz4JSg9H0Mn»>xryshaygh com / koinovoulio/view/erwthsh-gia-thn-ekmetalleush-ths-aiolikhs-energeias-sthn-ellada#ixzz4JSg9H0MnΣχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: