h1

Κύπρος, Ιούλιος 1974. Ένα «καϊκάκι»… στα ανοιχτά της Κερύνειας. Οι καίριες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας τότε και τώρα. Η αποφασιστική συνδρομή της Σοβιετικής Ένωσης στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο με αντάλλαγμα την μηδέποτε ένταξη της Μεγαλονήσου στο ΝΑΤΟ, όπερ και εγένετο. Η αλήθεια που ΑΠΑΝΤΕΣ αποσιωπούν για το ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ κατασκοπευτικό καμουφλαρισμένο σε ψαράδικο που τη νύχτα της 20ης Ιουλίου 1974 «άναψε» στον Ετσεβίτ το πράσινο φως για την απόβαση στην Κερύνεια. Την 19η Ιουλίου 1974 Σοβιετική Ένωση και Τουρκία συνυπέγραψαν Πρωτόκολλο από κοινού Απόβασης (αρχεία Φόρεϊν …Όφις) βάσει του οποίου η Σοβιετική Ένωση αναλάμβανε να ενημερώνει τον Ετσεβίτ για τις κινήσεις των Ελλήνων και του Αμερικανικού Στόλου. Από την συνέντευξη του καθηγητή Πολιτειολογίας και Συνταγματικού Δικαίου, Δημητρίου Καρακώστα, στα «Παραπολιτικά FM».

12/08/2016

Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της εκπομπής για το «σοβιετικό κατασκοπευτικό καϊκάκι στα ανοιχτά της Κερύνειας» και σε επόμενη φάση θα αναρτήσουμε το βίντεο της εκπομπής μαζί με την πλήρη απομαγνητοφώνησή της η οποία θέλουμε να υπάρχει καταγεγραμμένη στο ιστολόγιό μας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ. ΩΣΤΟΣΟ…
Η συνέντευξη του καθηγητή και υπουργού τύπου του Ιωαννίδη, Δ. Καρακώστα στα Παραπολιτικά στον κο Μαζαράκη Ανδρέα, θεωρούμε ότι όχι τυχαία δόθηκε ως Κώδωνας Κινδύνου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή (Ιούλιος 2016, επέτειος τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και μεσούντος του «πραξικοπήματος» ανατροπής του Ερντογάν).

Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτα αμείλικτοι.

ΤΟΤΕ (1974) Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΕΤΣΕΒΙΤ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κος Καρακώστας στην εκπομπή και ουδείς έσπευσε να αναφέρει κάτι γι’ αυτήν -θάψιμο-, να τον διαψεύσει ή να τον αντικρούσει ως αυτήν την στιγμή).

ΣΗΜΕΡΑ (2016) Η ΡΩΣΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.

Και στο μεταξύ «βελτιώνονται θεαματικά και ταχύτατα» οι στην πραγματικότητα μηδέποτε μηδενισμένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας (όπως αποδεικνύεται από την ιστορική ροή). 

Το ζήτημα που θίγεται και προϊδεάζεται στην εκπομπή είναι ΜΕΙΖΟΝ!!!

ΤΙ Ε Π Ε Τ Α Ι;;;

Είναι καθόλα ύποπτη η αποσιώπηση από σύμπαν το πολιτικό φάσμα η συνδρομή των Σοβιετικών στους Τούρκους με το «καϊκάκι». Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρακώστα είναι ο ΜΙΤΟΣ όλης της υπόθεσης.

Η Ρωσική Πολιτική έχει βάθος χιλιετίας σε αυτά τα ζητήματα από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης.  Ο θρυλικός Έλληνας θαλασσομάχος Λάμπρος Κατσώνης, η Λεβάδεια της Κριμαίας και η περίφημη επιστολή του προς την Αικατερίνη για την «εγκατάλειψιν της ελληνικής υποθέσεως από την Ρωσία»

Με την πανουργία των Τούρκων οι Σοβιετικοί/Ρώσοι -κληρονόμος και φορέας των «καλύτερων» αυτοκρατορικών/σοβιετικών πρακτορικών παραδόσεων των οποίων είναι ο Πούτιν- κρατούν τη Λεκάνη της ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου σε εκκρεμότητα επί 42 χρόνια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ως υπουργός τύπου της «επαράτου» κυβερνήσεως Ιωαννίδη τότε, είχε ενημερωθεί από λίαν υψηλόβαθμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού ότι «παρατηρείται κίνηση από την Λατάκεια (σημείωση ιστολογίου: ρωσικός στόλος) με 5 καταδρομικά και αντιτορπιλικά, τα οποία έπλευσαν στα 32 ν.μ. από τις ακτές της Κερύνειας για να «καθυστερήσουν» τον αμερικανικό στόλο σε περίπτωση που είχε ειδοποιηθεί για τις κινήσεις της Τουρκίας.»

Δημήτριος Καρακώστας: «Την 19η Ιουλίου 1974 Σοβιετική Ένωση και Τουρκία συνυπέγραψαν ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΒΑΣΗΣ (υπάρχει στα αρχεία του Foreign Office) βάσει του οποίου η Σοβιετική Ένωση αναλάμβανε να ενημερώνει την Τουρκία για τις κινήσεις των Ελλήνων και του αμερικανικού στόλου στην Ν.Α. Μεσόγειο, με αντάλλαγμα να μην εισέλθει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ».

Δ.Κ.: «Στέλνουν οι ρώσοι ένα καϊκάκι σχεδόν ψαράδικο μεταξύ Αλεξανδρέτας και Κερήνειας, στα 32 ν.μ. με το καταδρομικό και τα 2 αντιτορπιλλικά, ο αμερικανικός στόλος 65 ν.μ. νοτιοανατολικώς της Κρήτης. Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο της Τουρκίας με τον Ετσεβίτ, 5 ώρες έξω από το Πολεμικό Συμβούλιο ο Σίσκο και ο Έλκο (τότε δρούσε και ένας Όνκεν Γερμανός πράκτορας). Οι σοβιετικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις κινήσεις του έκτου στόλου εάν ο έκτος στόλος αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των Ρώσων.  Αντιλαμβάνονται λοιπόν ότι ο έκτος στόλος θεωρεί σχεδόν αδιανόητη μια σύμπραξη Ρώσων-Τούρκων.»

«Έτσι λοιπόν όταν οι Ρώσοι έχουν στείλει το καϊκάκι, η εντολή του Πολεμικού Συμβουλίου των τούρκων στον τουρκικό στόλο είναι: «θα φτάσετε στο μέσον της διαδρομής, εάν δώσει κόκκινο φως θα γυρίσετε πίσω, εάν σας δώσει πράσινο φως θα κινηθείτε προς Κερύνεια!»

«Περί την 3η πρωϊνή αντιλαμβάνονται οι τούρκοι ότι ο έκτος στόλος είναι ανίδεος. Ώσπου να ξεκινήσει ο έκτος στόλος θέλει έξι ώρες, αλλά ο τουρκικός στόλος χρειάζεται δύο ώρες. Ο Σίσκο είναι έξω από την αίθουσα ακόμα. Εκτιμούν λοιπόν ότι χρειάζονται 2 ώρες για να κάνουν την απόβαση ενώ ο έκτος στόλος θέλει έξι ώρες και αφού υπάρχει το Πρωτόκολλο από κοινού απόβασης και η Κύπρος δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ! Αυτά υπάρχουν στα αρχεία του Φόρεϊν Όφις.»

«Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ»

«Όταν ο έκτος στόλος πληροφορείται ότι οι Τούρκοι κινούνται όταν οι Έλληνες πληροφορούνται, ο Μπονάνος πέφτει από τα σύννεφα. Με διαταγή με θύελλα ξεκινάει ο έκτος στόλος να διασπάσει τον ρωσικό στόλο μεταξύ Κερύνειας και Αλεξανδρέτας. Όμως ξεκινά με καθυστέρηση ωρών και αίφνης ευρίσκεται μεταξύ του ήδη διατεταγμένου ήδη ρωσικού στόλου με τα καταδρομικά μεταξύ Λατάκειας και Αλεξανδρέτας.»

«Τότε παρεμβάλλεται ο Κίσσινγκερ! Ότι έγινε στην Κούβα! Ο Κίσσινγκερ με φιλότουρκον προδιάθεσιν όπως και ο Σίσκο, και λέει στον στόλο! «Στοπ!»
«ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ!»

«Ο απολογισμός των τουρκικών απωλειών στη διάρκεια της εισβολής είναι άνω των 10.οοο άνδρες σε δύο ημέρες, το BBC είχε πει για 18 χιλιάδες.»
«Οι δικές μας οι απώλειας μαζί με τα Νοράτλας είναι 380!!!»

«Το προγεφύρωμα που πέτυχαν οι τούρκοι είναι 2% επί του εδάφους, ενώ οι τουρκοκύπριοι είχαν προ επιχειρήσεων το 12%, άρα έχουν χάσει το 80% των εδαφών!!!»

Τότε ακολουθεί η «επιπολαιότης»… Καραμανλή «αποσύρετε τα στρατεύματα».

Οι Τούρκοι όμως με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των Ρώσων προχωρούσαν παρά το ότι οι Αμερικανοί τους αποθάρρυναν.

«Επειδή η Ρωσία βρίσκεται σε αδύναμη θέση, εξαντλεί όλες της τις δυνατότητες για να επηρεάζει την περιοχή αυτή (Ν.Α. Μεσόγειο), αλλά το γεωστρατηγικό επίτευγμα της Ρωσίας δεν είναι μόνο να επιστρατεύει δυνάμεις μεταξύ αξιωματικών αλλά και μέσω των υπηρεσιών της χώρας μας ώστε να αδρανεί την εδώ κατάσταση και το γεωπολιτικό στίγμα της χώρας και κατόρθωσε να κρατήσει εκκρεμή την ΝΑ πτέρυγα της Μεσογείου με αποτέλεσμα και το Αμερικανικό Πεντάγωνο να ευρίσκεται σε αμηχανία.»

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Πως το ΝΑΤΟ θα επέτρεπε την συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας;»

Απάντηση Δ.Κ.: ο Κίσσινγκερ είναι ο καταστροφέας, ο ΚΚ έβγαλε μετά την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ  χωρίς να φαντάζεται ότι την αποχώρηση αυτήν την κινεί η Ρωσία

«ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!»

«Και μάλιστα έφθασαν σε σημείο να μας μειώσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις»

Το υπόλοπο της εκπομπής θα δημοσιευθεί απομαγνητοφωνημένο σε επόμενη φάση!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: