h1

Χρυσή Αυγή και ευρώ, Χρυσή Αυγή και Εθνικό νόμισμα. Που «κάθεται η μπίλια»; Απάντηση στον Έλληνα Εθνικιστή-Χρυσαυγίτη

03/08/2015

…εάν το κείμενο φανεί μακροσκελές, το πρώτο κείμενο ήταν 25 σελίδες, στάθηκε αδύνατον να περικοπεί περισσότερο…ζητούμε την κατανόησή σας…

Έλλην Εθνικιστής-Χρυσαυγίτης: «Στο ερώτημα ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απαντά σαφώς ΔΡΑΧΜΗ, αλλά ΟΧΙ ατάκτως»

Αγαπητέ Έλληνα Εθνικιστή-Χρυσαυγίτη, για εμάς η θέση «Επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή» σκέτο, όπως την διατύπωσε κλείνοντας ουσιαστικά το θέμα, στην τελευταία ολομέλεια της βουλής ο κος Μιχαλολιάκος, είναι λειψή και αναποτελεσματική εάν δεν συνοδεύεται από την φράση «εξαγγελία άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών μετάβασης σε εθνικό νόμισμα» ή αν προτιμάς, «άμεση εκκίνηση των διαδικασιών ανάκτησης του εκδοτικού νομισματικού προνομίου από την ΤτE, η οποία θα εθνικοποιηθεί».

Εν τούτοις θεώρησα -και θεωρήσαμε- την τοποθέτησή και την διαμαρτυρία σου καλόπιστη και ειλικρινή και δεν σκοπεύαμε να αντιδικήσουμε περαιτέρω…

…αν και δεν είμαστε οι μόνοι που διακρίνουν ότι ο ΛΣΧΑ «δεν αποκηρύσσει το ευρώ», όπως το …διατυπώνει το γνωστό σας Βankingnews: Την τρέχουσα περίοδο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι χωρισμένο σε δύο πυλώνες… …και ένα μικρότερο μέρος της κοινωνίας που είτε δεν αποκηρύσσουν το ευρώ αλλά καταδικάζουν το μνημόνιο όπως η Χρυσή Αυγή, την Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ της δραχμής και καταδικάζουν το μνημόνιο και το ΚΚΕ που ωστόσο δηλώνει ότι αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι χειρότερα τα πράγματα.» Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στην οποία ο κος Μιχαλολιάκος έδωσε επίσης την συνέντευξη: «για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους» δλδ. μνημόνιο, ευρίσκεται σε συχνή πυκνή επικοινωνία με τον γεν. γραμματέα του ΛΣΧΑ.

Ακόμα…σε συνέντευξη της προηγούμενης εβδομάδας σε άλλο έντυπο, ο κος Μιχαλολιάκος είπε πάλι κάτι τελείως απροσδόκητο και διαφορετικό από όσα ως σήμερα δήλωνε («για την Ελλάδα μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους/επιστροφή στην εθνική παραγωγή») και από όσα έγραψες εδώ. «Η Ευρώπη είχε Plan Β για να διαχειριστεί το GREXIT η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε κανένα Plan Β. Μας πηγαίνουν στο GREXIT με τους δικούς τους όρους και όχι με την άτακτη χρεοκοπία, όπως θα ήταν το συμφέρον της Ελλάδας». Συνέντευξη κου Μιχαλολιάκου στον Ανεξάρτητο Διπλωματικό Παρατηρητή

«Άτακτη χρεοκοπία, το συμφέρον της Ελλάδος» Πότε είχε προτείνει ο κος Μιχαλολιάκος «άτακτη χρεοκοπία»;

Σε μας υποστήριξες αγαπητέ Χρυσαυγίτη-Εθνικιστή πως «η Χρυσή Αυγή έχει υπεύθυνη θέση διότι θέλει να αποφύγει μια άτακτη χρεωκοπία. ΝΑΙ στη δραχμή αλλά όχι ατάκτως, Ναι στη Δραχμή, αλλά όχι τώρα».

Αναγνώστες μας διερωτήθηκαν μήπως πρόκειται για κάποιον ‘δαίμονα της απομαγνητοφώνησης’ αλλά μάλλον για τον «δαίμονα εαυτού» θα πρόκειται, καθώς από το 10:17 και ύστερα στο βίντεο ακούμε καθαρά: «σε μια περίπτωση ασύντακτης άτακτης ας το πούμε χρεοκοπίας τα πράγματα θα ήταν δραματικά για την Ευρώπη»._

Στο συστημικό επιχείρημα «μπιρ παρά εξαγορά με δραχμή», αντιτάσσουμε ότι εσωτερική υποτίμηση –και εξαγορές «μπιρ παρά» λαμβάνουν χώρα συνεχώς από το 2010, λόγω της εσωτερικής υποτίμησης που είναι η βασική νεοφιλελεύθερη συνταγή (ΔΝΤ) να «ξεφουσκώνει» ο,τιδήποτε αναπτύσσεται, κινείται και συναλλάσσεται στην χώρα που η Διεθνής των Τοκογλύφων καταλαμβάνει (ρίξε μια ματιά στις τιμές πώλησης των ακινήτων και στους άγονους πλειστηριασμούς), ενώ η δραχμοποίηση των πάντων που συνεπάγεται η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ακυρώνει το επιχείρημα.

Και εν πάσει περιπτώσει, το «μπιρ παρά εξαγορά» αφορά ισοτιμίες εξωπραγματικές 1:340,75, ή 1:500 ή 1:1.000 (ορισμένοι θεωρούν ότι επιστροφή στη δραχμή σημαίνει «αντιστροφή της μετάβασης από δραχμή σε ευρώ»).  Όταν ο κος Τσίπρας π.χ. ομιλεί για «800 ευρώ=800 δρχ. ξεχνά να πει πως με αυτήν την ισοτιμία 1:1 –όχι ρεαλιστική για εμάς- το κιλό ψωμί επίσης, ή μία τυρόπιτα, που σήμερα πωλείται 1 ευρώ θα πωλείται 1 δραχμή την επομένη της δραχμοποίησης ενώ θα χρειαστεί ένα διάστημα για να «καθίσει» η διολίσθηση/υποτίμηση σε «φυσιολογικά» και ανεκτά τόσον οικονομικά όσο και για τον πληθυσμό μας επίπεδα.

Η σκωπτική διατύπωση «η ενασχόλησή σας με την ‘δραχμολογία’»… ενισχύει τις διατυπωθείσες αμφιβολίες μας, αλλά όπως προανέφερα θα δεχθούμε τις διαμαρτυρίες σου χάριν της καλής πίστης και της συζήτησης. Η ενασχόλησή μας με το εθνικό νόμισμα και με την άμεση εισαγωγή του λοιπόν, είναι σταθερή και συνεχής εδώ από το 2010, ελάχιστα δειγματοληπτικά: Άρθρο 80 Συντάγματος, παράγραφος 2 για το Νόμισμα: «Νόμος ορίζει τα σχετικά με την κοπή και την έκδοση νομίσματος, 2015»

Ο Γόρδιος Δεσμός του Χρέους λύνεται μόνο με Εθνικό Νόμισμα, 2014.

Η Eλλάδα στο ευρώ «τερμάτισε» σε μόλις 8 χρόνια! 2010
Η Ελλάδα εκχώρησε στην Ευρώπη το ουσιώδες δικαίωμα του νομισματικού ελιγμού (2011)

«Εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικιστές» … ασκούμε μόνο ένα βασικό δικαίωμα κάθε πολίτη (αυτό του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, της κριτικής διερεύνησης και της αμφισβήτησης).
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Θεώρησες Έλληνα Εθνικιστή-Χρυσαυγίτι ό,τι «φέρνουμε» προς «Λαφαζάνηδες και Λαπαβίτσες».

Ξεχνάς ότι εξ αριστερών συγκροτείται μέτωπο «Εθνικό Νόμισμα», αλλά οι εθνικιστές, εν γένει, πρέπει να αποδέχονται ως απόλυτο δεδομένο μια κομματική μονολιθικότητα, με την οποία ενδέχεται να μην συμφωνούν, είτε στα επιμέρους είτε στο σύνολο.

Υπάρχει πλήθος επιλογών για τους αριστερούς, όσοι εθνικιστές όμως είναι υπέρ της άμεσης υιοθέτησης εθνικού νομίσματος, να στερούνται του δικαιώματος της κριτικής και της σύγκρισης, της παρατήρησης και της δοκιμασίας, της αμφισβήτησης.

Να πρέπει να υιοθετήσουν και να αποδεχθούν μια γενικευμένη επιγραμματική θέση δύο αράδων.

Επί της ουσίας, εφόσον ο ΛΣΧΑ θέλει και μεταθέτει στο κάπως(;) –και πόσο;- απώτερο μέλλον την μετάβαση στην δραχμή («ΝΑΙ στην δραχμή, αλλά ΟΧΙ τώρα») θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα στην πολιτική «αγρανάπαυση».

Και αν οι εξελίξεις και οι τάσεις στο εκλεκτορικό σώμα γείρουν καταφανώς προς Εθνικό Νόμισμα, τότε θα εκδοθούν και κάποιες αναλυτικές θέσεις, τις οποίες εσύ, ως πολιτικό κόμμα με επιτελεία και κοινοβουλευτικούς συμβούλους δεν παρουσιάζεις, αλλά από εμάς το απαιτείς.

Εν πάσει περιπτώσει, ερχόμαστε στο θέμα, με την μόνη βασική παραδοχή ότι, η Ελλάδα αποτελεί πειραματόζωο.

Η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω της ανάκτησης του νομισματικού εκδοτικού  προνομίου από το έθνος-κράτος» είναι προαπαιτούμενο άσκησης εθνικής κυριαρχίας και δεν είναι τεχνικό, οικονομετρικό μόνο, το ζήτημα για εμάς.

Η απορία μου ήταν αν οι θέσεις Κατσανέβα αποτελούν τον «πιλότο» του ΛΣΧΑ.

Δεν αφορούσε στο πρόσωπο, αφορούσε στην απουσία ανεπτυγμένης πρότασης του ΛΣΧΑ για την μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα αφενός (εφόσον δεχόμαστε ως υπόθεση εργασίας ότι γενικώς ο ΛΣΧΑ λέει ΝΑΙ) και στην εκ μέρους σου επίκληση των θέσεων κάποιου τρίτου, αφετέρου, ο οποίος, όχι μόνο έχει δικό του πολιτικό σχήμα (Δραχμή5) όχι μόνο έχει προ έτους καλέσει δημόσια τους αριστερούς κ.κ. Αλαβάνο, Καζάκη σε συμπόρευση, αλλά και η παρουσία του στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας ήταν σαφής δήλωση θετικών προδιαθέσεων έναντι του νεοπαγούς εγχειρήματος, των κατ’ εσέ «ακραίων» αριστερών κ.κ. Λαπαβίτσα και Λαφαζάνη.

­­­Εθνικό Νόμισμα σημαίνει δραχμοποίηση των πάντων.
Μισθοί, δάνεια, καταθέσεις, τυχόν ποσοστό εξωτερικού χρέους που θα μείνει εκτός διαγραφής, εκτός επαχθούς.

Είναι ευθεία αναδιανεμητική πολιτική. Οι έχοντες κάτι χάνουν και οι μη έχοντες κάτι κερδίζουν (δια της υποτίμησης/διολίσθησης). Αυτό είναι ξεκάθαρο και εξηγεί τις λυσσαλέες αντιδράσεις.

Εθνικό Νόμισμα είναι θέμα συσχετισμών.
Ποιο ποσοστό των Ελλήνων είναι σήμερα οι έχοντες και οι αντέχοντες και πόσο αυτοί που έχουν παραδώσει οικονομικά ‘το πνεύμα’; Οι έχοντες και οι αντέχοντες έρχονται στην πλειονότητά τους από τις τάξεις των ευνοημένων συνταξιούχων του δημοσίου εκ των οποίων υπάρχουν ακόμα αρκετοί, των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, των επιστημόνων ιατρών-δικηγόρων-λογιστών-επαγγελματιών-εταιρειών με έδρα εκτός χώρας (off shore), οι εισοδηματίες και οι «ραντιέρηδες», οι εφοπλιστές που ωστόσο ανήκουν σε άλλη υπερκρατική και υπερεθνική κατηγορία, την οποία ουδείς τρέχων πολιτικός οργανισμός είναι σε θέση να αγγίξει.
Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, η πλειονότητα των συνταξιούχων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, μεταποίηση, υπηρεσίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, χαμηλόμισθοι και μεσαίων απολαβών δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, έχουν παραδώσει το οικονομικό και βιωτικό ‘πνεύμα’.

Παράλληλα με την δραχμοποίηση των πάντων θεσπίζονται κανόνες προστασίας από τον ευρωμαυραγοριτισμό, για τον οποίο επίσης υπάρχει εδώ αρθρογραφία. Οι αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτικών ή δημόσιων θα γίνονται σε δραχμές, όπου σύμφωνα με την πρόταση Κατσανέβα, για υποτίμηση 1:2, η αγορά έκτασης 100.000 ευρώ/200.000 δρχ. θα απαιτήσει την καταβολή 100.000 ευρώ/200.000 δρχ. Που βλέπεις αγαπητέ εδώ το «μπιρ παρά»;

Εθνικό Νόμισμα σημαίνει

1. Κήρυξη ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟΥ εκ μέρους του κράτους (δεν υφίσταται για κράτη κάτι σαν «άτακτη» χρεοκοπία, υπάρχει η συντεταγμένη χρεοκοπία διότι, εξ ορισμού, κανένα κράτος δεν κηρύσσει άτακτα χρεοκοπία με σκοπό το «γαία πυρί μειχθήτω» στη συνέχεια. Το χρεοστάσιο όταν δεν κηρύσσεται με στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους), καταγγελία χρέους στον ΟΗΕ ως επαχθούς, πράξη διαγραφής του επαχθούς και παράνομου χρέους, 2. Εθνικοποίηση ΤτΕ – απαίτηση επιστροφής του ελληνικού χρυσού από τα αποθετήρια της ΚΤΕ και των συναλλαγματικών διαθεσίμων (όπου για τα συναλλαγματικά διαθέσιμα, εκτός της πολύ διαφωτιστικής ανάλυσης του κου Καζάκη, υπάρχει η δυνατότητα φορολόγησης των νόμιμων ποσών που «αναπαύονται» σε θυρίδες αλλά και των «ανοιχτών» καταθέσεων σε ευρώ, όπου ο καταθέτης θα κληθεί να αποφασίσει ένα μέρος της κατάθεσης να θεωρηθεί συνάλλαγμα φορολογητέο και ένα άλλο μέρος, να δραχμοποιηθεί. Συναλλαγματικα διαθέσιμα θα έχει πάντα η πατρίδα μας, εκ του τουρισμού. Το κυρίαρχο κράτος «έχει πάντα το μαχαίρι έχει και το πεπόνι». 3. Εξαγγελία εισαγωγής Εθνικού Νομίσματος, άμεση εκκίνηση διαδικασιών εκτύπωσης (το τεχνικό μέρος και το βασικό αίτιο της καθυστέρησης κυκλοφορίας, για το απαραχάρακτο) 4. Δραχμοποίηση (μισθοί, καταθέσεις, δάνεια με κούρεμα δανείων στο μισό), προσδιορισμός ισοτιμίας νέου νομίσματος προς ευρώ (υποτίμηση, διολίσθηση) 5. Εσωτερική Σεισάχθεια 6. Διαχωρισμός καταθετικών / χρηματοπιστωτικών (επενδυτικών) τραπεζικών ιδρυμάτων, βλ. Glass-Steagall Act 7. Εγγύηση καταθέσεων στο μεγαλύτερο δυνατό ύψος χωρίς κούρεμα λόγω της υποτίμησης) 8. Έλεγχος διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό 9. Έλεγχος αγοράς συναλλάγματος 10. Ελεγχόμενη υποτίμηση ή διολίσθηση νομίσματος (για την ενίσχυση των εξαγωγών εις βάρος των εισαγωγών που τρώνε τις σάρκες της εθνικής παραγωγής και την αποκατάσταση της ρευστότητας εις χείρας του πληθυσμού, αύξηση μισθών) 11. Μείωση ΦΠΑ 12. Μείωση φορολογίας σε ανταγωνιστικά επίπεδα (Ιρλανδίας) 13. Προστασία ιδιοκτησίας (κατάργηση ΕΝΦΙΑ), 14. Εγγραφή κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό για να ενισχυθεί το σκέλος των εσόδων και ακολουθεί ένα πλήθος άλλων μέτρων

Όλοι ανεξαιρέτως, οι εξ αριστερών αλλά και ο συντηρητικών (μάλλον προς το φιλελεύθερο) απόψεων κ. Οικονομόπουλος, ο οποίος έχει αναρτηθεί εδώ: Πάνος Οικονομόπουλος: Τα πρώτα βήματα με εθνικό νόμισμα προτάσσουν το βασικό, κοινό τρίπτυχο:

  1. Μονομερή στάση πληρωμών-Χρεοστάσιο, καταγγελία χρέους ως επαχθούς, αρμοδίως διεθνώς
  2. Εθνικοποίηση – θέση υπό κρατικό έλεγχο- της ΤτΕ και των σαθρών ούτως ή άλλως συστημικών τραπεζών (εκκαθάρισή τους εν λειτουργία δηλαδή, πολύ δυσάρεστο για τους χμ… τραπεζίτες – banksters)
  3. Εξαγγελία υιοθέτησης εθνικού νομίσματος και άμεση εκκίνηση τεχνικών και νομικών διαδικασιών (με πλήθος λύσεων για τις εσωτερικές πληρωμές έως την στιγμή που το πρώτο ελληνικό τραπεζογραμμάτιο θα εξέλθει του πιεστηρίου)
    και στη συνέχεια
  4. Υποτίμηση/διολίσθηση (όπου ο αποπληθωρισμός, στο -3.7% μπορεί να περιορίσει την υποτίμηση σε ελεγχόμενη διολίσθηση, καθώς το «ξεφούσκωμα» της ελληνικής οικονομίας επί μνημονίου είναι τέτοιας έκτασης, που θα χρειασθεί χρόνος για να επανέλθει ο μέσω της υποτίμησης πληθωρισμός στα «φυσιολογικά» θεωρούμενα στην οικονομία -με θετικό πρόσημο μεγέθη πληθωρισμού- ενώ στο μεταξύ το καινούργιο νόμισμα θα έχει κυκλοφορήσει και μια στοιχειώδης οικονομική και κοινωνική ισορροπία θα έχει αποκατασταθεί)
  5. Δράσεις ανάταξης της εθνικής παραγωγής (δασμοί, προστατευτισμός, κλπ.) (εμείς στηρίζουμε και την Εθνικοποίηση των διϋλιστηρίων)

Με τα ανωτέρω 3 πρώτα σημεία να πρέπει να εξαγγελθούν και να νομοθετηθούν/συμβούν/εκκινήσουν ταυτόχρονα και αμέσως.

Τίποτα δεν γίνεται κρυφά, τίποτα δεν περιμένει. Είτε ασκείς την Εθνική Κυριαρχία, είτε το επόμενο C-130 με τα ευρά θα απαιτήσει να έχουμε αλλάξει τα ονόματά μας σε Kλάους, Ντίτερ, Φραντς πρώτα…και μετά θα προσγειωθεί.

Ουδείς εκ των ανωτέρω οικονομολόγων θέτει ως ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ την Ανάταξη της Εθνικής Παραγωγής ΜΟΝΟ και την καθυστέρηση της έκδοσης νομίσματος έως ΤΟΤΕ. Βεβαίως, ούτε αυτοί ούτε εμείς υποστηρίξαμε ποτέ ότι η Εθνική Παραγωγή δεν έχει βαρύνουσα σημασία (βλέπε αρθρογραφία «Όταν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις τους ανθρώπους»)

Ουδείς εκ των ανωτέρω προτείνει αναμονή έως ότου ανακάμψει η εθνική παραγωγή και μόνο μέτρα επιβολής δασμών (προστατευτισμό) για να υπερισχύσουν οι εξαγωγές των εισαγωγών και έως ότου τελεσφορήσει η προσπάθεια επιστροφής στην εθνική παραγωγή (ασαφές το πότε) διότι ΔΕΝ γίνεται πλέον αλλιώς.

Όταν ο στόχος είναι η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας, η οποία είναι κενό γράμμα όσο παραμένουμε εντός της ευρωφυλακής εξ αιτίας της εκχώρησης του εκδοτικού προνομίου στον ευρωθεματοφύλακα-ΕΚΤ,

όταν «τα σπαθιά έχουν βγει από τα θηκάρια» ο χρόνος είναι χρήμα…

Όσον αφορά στον κο Κατσανέβα τον οποίο πρότεινες, αυτός θεωρεί ότι «η Ελλάδα διαθέτει επάρκεια στο 75% των παραγομένων βασικών άμεσης ανάγκης αγαθών και όχι μόνο (έκθεση ΠΑΣΕΓΕΣ)» ήτοι Εθνική Παραγωγή ικανή να θρέψει στοιχειωδώς τον πληθυσμό το πρώτο δύσκολο διάστημα.

Εμείς συμφωνούμε και μια απλή βόλτα στο σούπερ μάρκετ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. «Την Ελλάδα μας θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες»… άλλωστε.

Και αν προς χάριν της συζήτησης, δεχθούμε εδώ μια πεντάδα προαπαιτουμένων, η άμεση εκκίνηση των διαδικασιών εκτύπωσης του νέου νομίσματος είναι πάντα το εκ των ουκ άνευ πρώτο στάδιο, με τις τεχνικές λεπτομέρειες της απαραχάρακτης εκτύπωσης να καθυστερούν την άμεση θέση σε κυκλοφορία και όχι κάτι άλλο. Αν η φράση «άμεση διαδικασία εκκίνησης επιστροφής στο εθνικό νόμισμα» απουσιάζει, το «πακέτο» θέσεων είναι χωλό.

Ε.Ε: «Εάν πιστεύετε ότι η ακατάσχετη ενασχόλησή σας με την δραχμολογία είναι η καλύτερη υπηρεσία σας προς τον Εθνικισμό και αποτελεί τεκμήριο ιδεολογικής «καθαρότητας» σε σχέση με τους «προδότες» της επίσημης ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, λυπάμαι αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω»

Επιθυμούμε να προσφέρουμε υπηρεσία στο Έθνος μας πρώτα και στην συνέχεια στον Εθνικισμό. Αν το αποτέλεσμα ωφελεί και τα δύο (Έθνος και Εθνικισμό) αν οι συνέργειες ταυτίζονται προς όφελος του Έθνους, τόσο το καλύτερο για τον Εθνικισμό.

Η σταθερότητα και καθαρότητα των απόψεων με τεκμηριωμένα επιχειρήματα είναι για όλους το πολιτικό ζητούμενο και, εάν υπάρξει στροφή και αλλαγή των θέσεων, αυτή πρέπει να αιτιολογείται πολιτικά από μια αδήριτη πραγματικότητα ή ανάγκη.

Διαφορετικά δεν είναι παρά κυβίστηση που εδράζεται σε μικροπολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, περί «προδοτών» δεν έγινε λόγος εδώ.

Τα πράγματα είναι πιο απλά και γραμμικά.

Όμως, όταν μονοπωλούνται οι ιδέες, δημιουργούνται «ιδεολογικά καρτέλ» και κονκλάβια. Προτιμούμε την σύνθεση των απόψεων, με την προϋπόθεση αυτές να είναι γνήσιες και όχι προϊόν μίμησης ή μιας κατ’ ανάγκην διαφοροποίησης (‘διαφοροποίηση για την διαφοροποίηση’). Ούτε είναι πρόθεσή μας να «σύρουμε» εμείς τον ΛΣΧΑ προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Στην Ελλάδα, από το 2010 η μόνη αδήριτη πραγματικότητα που προέκυψε είναι η χρεοκοπία, εντός του ευρώ. Και η μοναδική αδήριτη ανάγκη που προκύπτει είναι η άμεση έξοδος από τη φυλακή του.

Χαιρετίζουμε βεβαίως την κριτική σου στα κακώς –εσωτερικά κείμενα- ωστόσο για τον κο Χρίστο Γούδη έχουμε εκφράσει στο άρθρο του συν-σχολιαστή σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσον η γραμμή την οποία χαράζει είναι κόντρα στην θέληση της ηγεσίας…

Αλλενάκι και Σ.Ο Ανεξάρτητων Ελλήνων Εθνικιστών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: