h1

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΡΙΑ ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ;

29/06/2015

Λάθη. Λάθη. Λάθη.

Μεγάλα λάθη στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής διαπράττει η νεόκοπη κυβέρνηση «του βουνού» του σύριζα. Και όπως γνωρίζετε πολύ καλά, μία σωστή πολιτική απόφαση κινδυνεύει να αποδομηθεί όταν δεν επιλέγεται ο κατάλληλος τρόπος εφαρμογής της απόφασης και ειδικά στην σημερινή εποχή της τηλε-πικοινωνιακής ψευδαίσθησης όταν δεν μεριμνεί κανείς για την επικοινωνιακή διάσταση και παρουσίαση της συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης μίας κυβέρνησης! Εξηγούμεθα:

1ον: Κηρύσσεται τραπεζική αργία μέχρι την Τρίτη 07-07-2015 κατ’ εντολήν του διοικητή της Τράπεζας των Ρότσιλντ (της κατ’ ευφημισμόν Τράπεζα της Ελλάδας…) κ. Γιάννη (με δύο ‘’ν’’) Στουρνάρα!! Το χρονικό: Την Κυριακή 28-06-2015 πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ των κυρίων Στουρνάρα, των 4 εκπροσώπων των συστημικών τραπεζών και του κ. Γιάνη (με ένα «ν» Βαρουφάκη με την συμμετοχή (όπως εφημολογείτο) του κ. Δραγασάκη. Σε αυτήν την σύσκεψη ο κ. Στουρνάρας εισηγήθηκε (κατά κάποιους δημοσιογράφους απαίτησε και πέτυχε…) την κήρυξη τραπεζικής αργίας και φυσικά την εφαρμογή των ελέγχων κεφαλαίου (βαρβαριστί capital control). Άκριτα ο υπουργός κ. Βαρουφάκης (με ένα «β») υιοθέτησε την πρόχειρη πρόταση και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα (με ένα «τ») για την απόφαση.
Προσέξτε τώρα τι συνέβη: Την Παρασκευή 26-06-2015 η κυβέρνηση έψαχνε αγωνιωδώς 150 εκατομμύρια εβρώ για να συμπληρώσει το ποσό που απαιτείτο για να καταβληθούν οι συντάξεις του Ι.Κ.Α στους δικαιούχους την Δευτέρα 29-06-2015! Ζήτησαν από τον διοικητή του Ε.Τ.Α.Τ. (επικουρικό ταμείο ασφαλίσεως τραπεζουπαλλήλων) να μεταφέρει αυτό το ποσό από το αποθεματικό του ταμείου που προΐσταται στην κεντρική κυβέρνηση για να λυθεί το πρόβλημα, όμως ο διοικητής αρνήθηκε! Η κυβέρνηση μετά από «πιέσεις» έκαμψε τις ενστάσεις του διοικητή και τελικά το ποσό μετεφέρθη και καλύφθηκε η συγκεκριμένη υποχρέωση του κράτους. Έτσι οι συνταξιούχοι κοιμήθηκαν ήσυχοι, η κυβέρνηση ξεπέρασε με σχετική ευκολία έναν σκόπελο, σε επίπεδο επικοινωνίας «πήρε πόντο» και μείωσε τον «αναφυόμενο πανικό» της προκήρυξης δημοψηφίσματος που ανακοινώθηκε το βράδυ της ιδίας ημέρας! Έλα όμως που έρχεται η τελείως χρονικά λανθασμένη προκήρυξη τραπεζικής αργίας από την Δευτέρα 29-06-2015 και οι συνταξιούχοι ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση στην ουσία τους ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ!!!

2ον: Λαμβάνεται απόφαση και ανακοινώνεται από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων το απόγευμα της Δευτέρας 29-06-2015 ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ: Θα ανοίξουν επιλεκτικά 250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και από 150 υποκαταστήματα των υπολοίπων τραπεζών την Πέμπτη 02-07-2015 για να εξυπηρετήσουν μόνον τους δικαιούχους του ΙΚΑ, αλλά (οποία ηλιθιότητα…) οι υπερήλικες θα λαμβάνουν από τα ταμεία το ποσό των 240 εβρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον κανονισμό του ελέγχου κεφαλαίων, ήτοι 60 εβρώ την ημέρα επί 4 ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη). Μόνον πολιτικά άπειροι ή πολιτικά ανάπηροι θα λάμβαναν τέτοια πρωτοφανώς ηλίθια απόφαση!!! Δεν ταλαιπωρούν μόνον τους συνταξιούχους, τους οποίους αναγκάζουν να «σταυλιστούν» σαν αμνοερίφια στα ιδιωτικά χαμαιτυπεία των διεθνών τοκογλύφων για να πάρουν μικρό μόνο μέρος της σύνταξής τους, παρά «πυροβολούν τα πόδια τους» και μάλιστα κατά ριπάς! Έστρεψαν αυτομάτως μεγάλη μερίδα των πολιτών εναντίον της κυβέρνησης, μερίδα υπερ-απαραίτητη εν όψει του επικείμενου δημοψηφίσματος της Κυριακής και-το χειρότερο σε επικοινωνιακό επίπεδο-έδωσαν την καλύτερη λαβή στους εμετικούς εβρω-είλωτες δημοσιοκάφρους των υπερ-χρεωμένων δουλοπρεπών πορνοκάναλων να «πυροβολούν» τους πολίτες από τα δελτία των 20:00 με εικόνες από τις ουρές των ΑΤΜ και συνταξιούχους να καταριούνται την κυβέρνηση που τους έβγαλε στον δρόμο για να στηθούν (με τι δυνάμεις;;;) στην ουρά επί ώρες για να βγάλουν 60 εβρώ να πάρουν τα φάρμακά τους! (όσοι έχουν φυσικά χρεωστική ή πιστωτική κάρτα….)

Και ερωτώ: Πόσο βλαξ πρέπει να είναι κάποιος για να ΜΗΝ σκεφθεί το προφανές και ευνόητο και αντίθετα να πράττει το α-δια-νόητο;;;; Οι τράπεζες ΠΡΟΦΑΝΩΣ έπρεπε να ανοίξουν την Δευτέρα 29-06-2015 για την καταβολή ΜΟΝΟΝ των συντάξεων στους δικαιούχους αφού τα χρήματα ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ από την κεντρική κυβέρνηση για να διατεθούν ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ!!! (Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς άνοος και ρωτήσει πως θα ελέγξουν οι τράπεζες την είσοδο μόνο των συνταξιούχων!! Άλλωστε στα ταμεία οι υπάλληλοι βλέπουν στον υπολογιστή τα ποσά των λογαριασμών και ελέγχουν την συναλλαγή για την διασφάλιση της καταβολής μόνον της σύνταξης….)

Γιατί βρε κρετίνοι πράξατε αυτό που βολεύει τους υπηρέτες των τοκογλύφων;;;; Γιατί μεταστρέφετε την γνώμη-και κατ’επέκταση την απόφαση και την ψήφο…- των υπερηλίκων ταλαιπωρώντας τους ΑΝΑΙΤΙΑ;;; Ποιοί ακριβώς είναι αυτοί οι λοβοτομημένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που τον επηρρεάζουν και λαμβάνονται τέτοιες βλακώδεις αποφάσεις;;;

Υ.Γ. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η παρουσιάστρια κ. Χούκλη που υπερασπίζεται συγκινητικά 5 χρόνια τώρα τα μνημόνια δίδει την ευκαιρία για μία ομοίως συγκινητική παράσταση στον γνωστό πολιτικάντη-τηλεπωλητή-βο(υ)λευτή-πρώην υπουργό κ. Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, ο οποίος προειδοποιεί το «ποίμνιο» για την επικείμενη έξοδο από το «μαντρί» της Ενωμένης Επιμειξίας εάν στο δημοψήφισμα ψηφίσουμε «ΟΧΙ».

Δεν πειράζει, ας του θυμίσουμε ότι αυτό το Έθνος μεγαλούργησε και κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό δια των ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ…
Καληνύχτα σας!

Σ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων Εθνικιστών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: