h1

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ….

23/06/2015

Αφορμή του παρόντος η συνέντευξη του γενικού γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στο banking news.gr κ. Μιχαλολιάκου, μία συνέντευξη ακατανόητη, μία συνέντευξη αντι-καταστατική, μία συνέντευξη αντι-εθνικιστική! Η στάση που επιδεικνύουν εδώ και αρκετό καιρό διάφορα στελέχη του αυτό-προσδιοριζόμενου εθνικιστικού κόμματος ήγειρε αρκετές απορίες είναι αλήθεια. Λίγο η στάση γνωστής αρθρογράφου της μιας εκ των δύο κομματικών εφημερίδων του κόμματος για το θέμα του ληστή τραπεζών και τρομοκράτη Ρωμανού («να πάει να σπουδάσει το παιδί…»), λίγο η πρωτάκουστη, ανιστόρητη και ανεπίτρεπτη αναπαραγωγή της θεωρίας περί ινδο-ευρωπαϊκής φυλής από ημιμαθείς χρυσαυγίτες σε διαλέξεις που δίδονται σε ιδρύματα του κόμματος, είναι να απορεί κανείς πως ευαγγελίζονται ότι θα σώσουν την Χώρα άνθρωποι που δεν ξέρουν καλά-καλά ποια ιδεολογία υπηρετούν….

Ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε λίγο ούτε πολύ τάχθηκε υπέρ του ευρώ!! Ενός νομίσματος που δημιουργήθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των διεθνών τοκογλύφων για να υποδουλώσει όποιους αφελείς πίστεψαν σε μία δήθεν ευρωπαϊκή ένωση και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θα προσπαθήσουμε (όχι με κόπο είναι αλήθεια, αφού είναι εύκολη δουλειά η αποδόμηση μίας συνέντευξης όταν τα όπλα στα δίνει εναντίον του εαυτού του ο συνεντευξιαζόμενος….) να κατά-δείξουμε την εκπληκτική αναθεώρηση των καταστατικών αρχών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, αναθεώρηση μέχρι σημείου κυβίστησης….

Λέει λοιπόν ο κ. Μιχαλολιάκος ότι :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ένα μοιραίο λάθος. Νομίζει ότι το 36% που τον ψήφισε έχει τις ίδιες απόψεις με τα στελέχη του, που εκπροσωπούν το 4% του ελληνικού λαού. Θα διαπιστωθεί όχι άμεσα, αλλά θα διαπιστωθεί ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να κυβερνάει… η πολιτική φθορά θα είναι ραγδαία. Το 36% δεν είναι προστάτες των λαθρομεταναστών μην έχετε αυταπάτες. Ξέρω περιπτώσεις πολιτών που ήσαν Χρυσή Αυγή και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει ο Σαμαράς. Γνωρίζω περίπτωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, ο οποίος έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή στο παρελθόν… αλλά όνομα δεν θα πω.»  Δεν μας ενδιαφέρει φυσικά η περίπτωση του βουλευτή του σύριζα, αλλά η ακριβώς προηγούμενη πρόταση. Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που λέει ο κ. Μιχαλολιάκος;; Μα εάν οι πολίτες που είναι οπαδοί του κόμματός του ψήφισαν σύριζα με την λογική να πέσει ο σαμαράς, τότε ποια ακριβώς είναι η ιδεολογική βάση στην οποία εδράζεται ο εθνικισμός της χρυσής αυγής; Αφού προεκλογικά σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα υποστήριζαν ότι ο σύριζα στην ουσία θα καταστρέψει την Πατρίδα μας ακριβώς όπως και η νέα δημοκρατία με το πασόκ! Διότι εάν τα στελέχη μιλούσαν περί εθνικής καταστροφής στην περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από τον σύριζα και οι οπαδοί του κόμματος ψήφισαν ακριβώς το κόμμα που θα καταστρέψει την Ελλάδα, τότε πολύ φοβόμαστε για το διανοητικό επίπεδο των οπαδών της χρυσής αυγής….

Πάμε παρακάτω:

– Μήπως η Ελλάδα έχει παγιδευτεί μεταξύ της απειλής των capital controls και της εφαρμογής του μνημονίου; Μήπως τελικά είμαστε παγιδευμένοι στην στασιμότητα;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι παγιδευμένη. Σχεδίασαν το μέλλον της Ελλάδος περιθωριοποιώντας την μέσα σε μια παγίδα φόβου. Αν υπήρχε μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση, η χρηματοδότηση της οικονομίας θα προερχόταν από τον ελληνικό λαό, όπως σε άλλα κράτη που στρέφονται στον εσωτερικό δανεισμό. Έκαναν τον Έλληνα να μην εμπιστεύεται την ίδια του την πατρίδα.

Η Ελλάδα δεν έχει να επιλέξει μεταξύ ενός καλού και ενός κακού σεναρίου. Μια χώρα όπως η Ελλάδα που την κατάντησαν οικονομία που δεν παράγει, το σενάριο είναι μόνο κακό. Η Ελλάδα αντί να εφαρμόζει ένα εθνικό σχέδιο αναδόμησης της οικονομίας της καταφεύγει στο μόνιμο αδιέξοδο των δανεικών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τα μνημόνια είναι βέβαιο ότι θα ξαναδανειστεί. Τα δανεικά είναι εξάρτηση, είναι παγίδα, είναι αδιέξοδο.

Λέει ο κ. Μιχαλολιάκος ότι ο εσωτερικός δανεισμός θα ήταν η λύση της χρηματοδότησης της οικονομίας! Εσωτερικός δανεισμός με ποιόν τρόπο, με ποιούς όρους, μέχρι τίνος ύψους και από ποιούς; Από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χειμάζονται και είναι ημιθανείς; Από τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους εφοπλιστές και τους μεγαλο-καταθέτες που έχουν ήδη μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό; Ή μήπως από τους συνταξιούχους των 500 ευρώ και τους μισθοσυντήρητους των 580 ευρώ; Και ο εσωτερικός δανεισμός πως ακριβώς θα επιτευχθεί από τις ιδιωτικές τράπεζες χωρίς την συναίνεση των καταθετών; Με κρατική παρέμβαση ίσως; Μα ο κρατικός παρεμβατισμός κατά τον κ. Μιχαλολιάκο είναι ΜΗ ΛΥΣΗ!! Και το λέει παρακάτω, αν και όπως θα δούμε στις επίσημες πολιτικές θέσεις του κόμματος ο κρατικός παρεμβατισμός ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ !!! Τραγέλαφος….

Συνεχίζουμε:

– Η Χρυσή Αυγή, θα προστάτευε τις ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται σε κίνδυνο;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες, το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει τις τράπεζες με όρους κεφαλαίων καθώς τίθεται θέμα κρατικού παρεμβατισμού. Η λύση της αναπτυξιακής τράπεζας που και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγγείλει θα ήταν μια λύση αλλά χρειάζεται κεφάλαιο και κυρίως εμπιστοσύνη από τους πολίτες, ώστε να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους, σε αυτή την νέα τράπεζα.

Μάλισταααα…. Ανατρέχουμε όπως και πριν στις επίσημες πολιτικές θέσεις του κόμματος στις οποίες όπως θα διαβάσετε προβλέπεται ακριβώς η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ!! Δηλαδή αυτό δεν είναι κρατικός παρεμβατισμός; Κάτι δεν πάει καλά…. Διαβάστε:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.

Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.

Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.

Ας δούμε και την συνέχεια:

– Ευρώ ή δραχμή κύριε Μιχαλολιάκο;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει. Δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα.

Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.

Εκπληκτικό πραγματικά!! Ο γραμματέας του αυτό-προσδιοριζόμενου εθνικιστικού κόμματος να λέει ότι δεν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ γιατί αυτό θα αποτελέσει….δώρο στους δανειστές μας!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Και μετά ακολουθεί ακριβώς ο παραλογισμός της αντίστροφης θεωρίας: Η Εθνική παραγωγή ως προϋπόθεση Εθνικού νομίσματος όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι συμβαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ  ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! Αφήστε όμως τι λέμε εμείς οι αδαείς και κακεντρεχείς και διαβάστε τις επίσημες πολιτικές θέσεις του κόμματος:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Τελικά το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας.

Τι λέει ο γραμματέας της χρυσής αυγής; «Για την Ελλάδα υπάρχει ΜΟΝΟ ευρώ και με σκληρούς όρους.» Και στις θέσεις του κόμματος; «Το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και ΑΥΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.» Συμφωνούμε απολύτως, μίας Εθνικής ηγεσίας, προφανώς όχι της δικής του….

Πάμε παρακάτω:

– Χρειάζεται αναδιάρθρωση το ελληνικό χρέος;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Όσοι αγόραζαν προ PSI+ ελληνικά ομόλογα αναλάμβαναν και το ελληνικό ρίσκο. Η ελληνική κυβέρνηση με ένα τρόπο εθνικά αναξιοπρεπή χάρισε την νομική υπόσταση του χρέους υιοθετώντας το αγγλικό δίκαιο που αυτό σημαίνει ότι και να κάνουμε ως χώρα θα πληρώνουμε.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι ταφόπλακα. Η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες αλλά χρωστάει σε κράτη όταν ξέρετε πολύ καλά ότι τα χρέη των κρατών είναι ο δανεισμός των ιδιωτών στα κράτη. Η Ελλάδα έχει διακρατικό χρέος. Το ελληνικό χρέος έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς όταν μετατράπηκε από ελληνικού δικαίου σε αγγλικού και από τους ιδιώτες μεταφέρθηκε στα κράτη.

Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το χρέος.

Κατά τον κ. Μιχαλολιάκο «το Ελληνικό χρέος έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς….» Ωραία! Και τότε γιατί ούρλιαζε προεκλογικά (αλλά και μετεκλογικά….) η χρυσή αυγή για λογιστικό έλεγχο του χρέους;; Για να το χαρακτηρίσει ευπρόσδεκτο;;;; Και γιατί συμμετέχει σε μία επιτροπή δια του βουλευτή της (του κ. Γραικού εάν δεν απατώμεθα) που το πόρισμά της αναφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτόν τον χαρακτηρισμό (μεταξύ άλλων) για το χρέος;; Θα μας τρελλάνετε κύριοι;;;;;  Και στο τέλος της πρότασής του γιατί λέει ότι η «Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το χρέος.» Ως τι να το καταγγείλει, αφού «έχασε τα νομικά χαρακτηριστικά του επαχθούς;» Ως ευμενές, διαχειρίσιμο και κοινωφελές;;;;;;

Ας δούμε και κάτι τελευταίο:

– Ελλάς – Ρωσία συμμαχία ή όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η Ελλάδα ορθά προσεγγίζει την Ρωσία, αλλά μην γελιόμαστε, η Ρωσία δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και ξέρετε γιατί; Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.

Η Ρωσία, γνωρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Ε.Ε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει βοήθεια από καμία ξένη χώρα. Κανείς δεν θα δώσει λεφτά για να διασώσει ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό του. Καλές κουβέντες θα ακούμε, λεφτά δεν θα παίρνουμε.

Εντάξει, εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε! Η πρώτη πρόταση τα λέει όλα! Και αφού κύριε γραμματέα η Ρωσία δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα, η χρυσή αυγή γιατί ταξίδευε δια των βουλευτών της στην παγωμένη πρώην σοβιετία και επικοινωνούσατε τακτικότατα με τον κ. Αλεξάντερ Ντούγκιν;; Για να ανταλλάξετε συνταγές μαγειρικής;; Δεν προσεγγίζατε εσείς την Ρωσία ως κόμμα;;  Αλλά την απάντηση την δίδετε προφανώς στις επόμενες γραμμές λέγοντας ότι «Οι ισχυρές χώρες βοηθούν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει ότι ανήκουμε στην σφαίρα επιρροής τους.» Άρα προφανώς εσείς όταν ταξιδεύατε στην Ρωσία ΑΥΤΟ προσπαθούσατε να κάνετε; Να εντάξετε την Χώρα στην σφαίρα επιρροής της «κόκκινης αρκούδας;» Πως προσδοκούσατε ρωσική βοήθεια και ταυτόχρονα βροντοφωνάζατε για «ισχυρή και ανεξάρτητη Ελλάδα;»  δεν μας λέτε; Πείτε μας τον τρόπο με τον οποίο ΚΑΙ θα απολαμβάναμε την ρωσική βοήθεια και ΔΕΝ θα αποτελούσαμε κατά τα δικά σας λεγόμενα «οικόπεδο που δεν θα είμαστε δικό της». ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ!!!

Μύδρους θα μπορούσαμε να γράψουμε για την ολοφάνερη (να το πούμε κομψά) αλλαγή πλεύσης της χρυσής αυγής έτσι όπως αυτή εμφανίζεται δια της συνέντευξης του γενικού γραμματέα της, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχουν στελέχη που θα (έπρεπε να και μπορούν να) διαφοροποιηθούν κρατώντας αποστάσεις δια της διευκρινίσεως κάποιων σημείων της συνέντευξης… Νομίζουμε όμως ότι τα ανωτέρω φτάνουν και περισσεύουν για να συμπεράνουν οι νοήμονες αναγνώστες ότι ενώ η χρυσή αυγή ξεκίνησε σαν ένα πολλά υποσχόμενο κίνημα, αίφνης και θεαματικά μετετράπη σε ένα παθογόνο αστικό κόμμα που απλώς υποσχέθηκε πολλά….Καληνύχτα σας!

Σ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων Εθνικιστών
______________________________________________________________________________

Σημείωση Σ.Ο. Ανεξάρτητων Ελλήνων Εθνικιστών: Όλα τα αποσπάσματα των πολιτικών θέσεων του αυτό-προσδιοριζόμενου εθνικιστικού κόμματος της χρυσής αυγής τα μεταφέραμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ από την κεντρική ιστοσελίδα του κόμματος και μπορεί ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να ανατρέξει, να τα διαβάσει και να διαπιστώσει ότι ουδέν αλλοιώθη!

Advertisements

One comment

  1. ¨ανεξαρτητοι¨ ;Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: