h1

ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ή απλώς ΛΑΙΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ…

19/05/2015

Ακούγονται φοβερά πράγματα. Λέγονται δημόσια από κυβερνητικά χείλη ακόμα τρομερότερα! Αναπαράγονται από δημοσιοκαφρικά στόματα έτι καταστροφικότερα!
Και αρμενίζουν αμέριμνα τα…κότερα! 

Αυτή-δυστυχώς- τείνει να γίνει η καθημερινότητα του Έλληνα, όχι πλέον του αφελούς και του παραμυθιασμένου, όχι, όχι, αυτός ο Έλληνας (ευτυχώς) μας τελείωσε! Του βολεμένου Έλληνα, ναι, του ζηλόφθονου Έλληνα, ναι, του επαγγελματία ρουφιάνου Έλληνα, ναι, του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» Έλληνα, ναι, του υποταγμένου Έλληνα, ναι, του «αμυνομένου περί πάρτης» Έλληνα, ναι, του καθ’ έξιν «ωχαδερφιστή» Έλληνα, ναι, ΑΥΤΟΥ του Έλληνα η καθημερινότητα τείνει να γίνει (εάν δεν έχει γίνει ήδη…) τρομερότερη από προχθές, χειρότερη από εχθές, και καταστροφικότερη από σήμερα!

Οι «κρίσιμες» συνεδριάσεις των ευρωομάδων (βαρβαριστί EUROGROUP) από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον του Τόπου μας, λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μαζευτούν κάτι αστείοι τύποι με ξύλινα κοστούμια που (υποτίθεται ότι) θα λάβουν σοβαρές αποφάσεις για την πορεία της οικονομίας της Πατρίδας μας. Το θλιβερό είναι ότι προσπαθούν (και το έχουν σχεδόν καταφέρει ήδη…) να μας πείσουν οι αρλεκίνοι της πολιτικής δια μέσω των διαπλεκομένων, υπερχρεωμένων, δουλικών, τηλεοπτικών και ραδιο-φονικών συχνοτήτων πως δεν υπάρχει άλλη λύση από κάποιου είδους «έντιμου συμβιβασμού», «μερικής τακτικής υποχώρησης», «προσωρινής υπ-αναχώρησης», «μη ρήξης» και άλλα τέτοια τραγελαφικά γλωσσικά τεχνάσματα που αφειδώς μοιράζονται με πομπώδες ύφος και περισσό στόμφο από κάθιδρους σαλτιμπάγκους της πολιτικής και λοιπούς διαχειριστές της εξουσίας!

Εάν υπήρχε Αστική Γλωσσονομία, θα έπρεπε να ήταν κρατούμενοι σχεδόν ΟΛΟΙ από αυτούς τους ημιμαθείς Γραικούς που ατυχώς προβάλλονται και αυτό-διαφημίζονται σε δέκτες που προκαλούν πλέον όχι απλώς την θυμηδία του τηλε-θεατή μα τον ακατάσχετο έμετο…

Ο «κυρίαρχος λαός» που δεν είναι ΟΥΤΕ κυρίαρχος, ΟΥΤΕ (πλέον) λαός, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 25 Ιανουαρίου για να καταστήσει (υποτίθεται…) σαφές ότι δεν αντέχει άλλο τον Εθνικό ξεπεσμό, την Εθνική υποταγή και την δουλοπρέπεια, το ξεπούλημα της Χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και την μετατροπή αυτού του επίγειου Παραδείσου σε τριτοκοσμκή ζώνη δουλοπαροικίας!

ITS-NOT-THE-FALL-THAT-KILLS-YOU-its-the-sudden-stop-at-the-end_Φευ!!!
Το μόνο που εισέπραξε ως φαίνεται το πόπολο είναι έναν διαχειριστή που πελαγοδρομεί και προσπαθεί να ισορροπήσει αντίρροπες και ενδεχομένως διαλυτικές(…) δυνάμεις στο εσωτερικό του, καταναλώνοντας πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο και υπερ-πολύτιμο χρόνο! Σχεδόν ΟΛΕΣ οι προεκλογικές εξαγγελίες αυτών των φοβερών «μαχητών του Μνημονίου» πήγαν περίπατο άμα τη προσγειώσει τους στην οδυνηρή, νοσηρή και αήθη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Τους κατέστη σαφές με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι δρομολογημένη (και υπογεγραμμένη…) η υποταγή της Ελλάδος σε αυτόν τον μηχανισμό ανασκολόπισης της Εθνικής μας υπόστασης που αυτό-χαρακτηρίζεται ως «μηχανισμός στήριξης» τον οποίον μας πλασάρουν σαν κακοί μάλιστα πωλητές οι κυβερνώντες, ηγούμενοι και προηγούμενοι…

Δημοσιοποιούνται τραγικά λεχθέντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη και ουδείς ταράσσεται! Ηχεί ακόμη στα αυτιά μας (ελπίζω δηλαδή ότι δεν έπαθαν ακόμα οι Έλληνες ολική κώφωση….) η συνέντευξη του κ. Στρατούλη στον κ. Χατζηνικολάου προεκλογικά ότι το 2ο!!!!! νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της θα είναι η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ! Ακόμα καγχάζουμε… Περιμέναμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΝΦΙΑ, αλλά ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι θα ξανα-πληρώσουμε ενοίκιο στο Κράτος για τις ιδιοκτησίες μας!!!

Ο ΦΠΑ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ, Κύριος οίδε σε ποιό επίπεδο και για ποιά αγαθά και προϊόντα, έρχεται ειδικό επιπρόσθετο τέλος για τους παραθεριστές σε καταλύματα, ΔΕΝ θα φορο-ελαφρυνθούμε με την επαναφορά του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, η έκτακτη (κλαυσίγελως…) εισφορά αλληλεγγύης (η ποιά;; και σε ποιούς;;;) για τους έχοντες ακόμη αξιοπρεπή μισθό θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα, οι επικουρικές συντάξεις ετοιμάζονται για τον «τελευταίον ασπασμόν» και φυσικά ας μην αναλύσουμε τι συμβαίνει σε διαφόρους τομείς άσκησης κυβερνητικής πολιτικής διότι η μόνιμη επωδός των «πρώτη φορά αριστερών» είναι ότι «είναι πολύ νωρίς, τι περιμένατε σε μόλις 3 μήνες;»

Επίσης μάθαμε από τον κ. Μιχελογιαννάκη (που επαγγέλλεται ιατρός…) ότι το AIDS μεταδίδεται με το ανθρώπινο σάλιο (!!!!!!) Ενδέχεται στην Ιατρική σχολή της…Μποτσουάνας να υφίσταται τέτοια δοξασία, οπότε εάν υπήρξε τρόφιμός της ο κ. Μιχελογιαννάκης δικαιολογείται απολύτως το…εύρος των ιατρικών του γνώσεων!! Αναμένουμε εναγωνίως την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Υγείας για να προσφέρει στο Έθνος με το…τιτάνιο έργο του!

Μα το καλύτερο το ακούσαμε μόλις εχθές, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Βολής! Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στον κ. Χατζή του υπερατλαντικού, υπερχρεωμένου, υπερμνημονιακού  τηλεοπτικού ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΑΚΡΑΙΩΣ, ανάμεσα σε άλλα αρκούντως περίεργα, ανέφερε εάν ακούσαμε καλά (και ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας βρήκε…) ότι το προεκλογικό τσιτάτο για «κατάργηση του Μνημονίου με ένα άρθρο, αποτελεί ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ!!!!!» Ακούσατεεεε, ακούσατε!! Πλείστοι όσοι αφελείς, καλοπροαίρετοι, καλόπιστοι και αποκαμωμένοι Έλληνες μας εμπιστευθήκατε και μας ψηφίσατε για να «σκίσουμε το Μνημόνιο και να το καταργήσουμε με ένα άρθρο» σας ευχαριστούμε αλλά αδίκως αναμένετε, δεν πρόκειται να το κάνουμε γιατί αυτό που σας λέγαμε και πιστέψατε, ΗΤΑΝ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ!!!!

Συνεπικούρησε βεβαίως προηγουμένως ο κ. Μπαλάφας, όταν σε ραδιο-φονική του συνέντευξη έκπληκτος απάντησε στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε περί σκισίματος ότι «ποιος είπε ότι θα σκίσει το Μνημόνιο; Εμείς; Ποτέ!!!….» 

Καταλάβατε αγαπητοί συν-Έλληνες; ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ήταν ότι θα καταργούσαν το Μνημόνιο με ένα άρθρο και επίσης σχήμα λόγου ήταν το ότι θα το…έσκιζαν!  Πως λέμε εμείς στην καθομιλουμένη απευθυνόμενοι σε έτερο συν-ομιλούντα αστειευόμενοι και ολίγον υποτιμητικά «σιγά μην σκίσεις κανένα…καλσόν!!!» χρησιμοποιώντας την έκφραση αυτή ως σχήμα λόγου;;; Κάπως έτσι! Αυτό ακούσαμε! Με τέτοια «σχήματα λόγου» υφαρπάξατε την ψήφο του Ελληνικού λαού κυρίες και κύριοι του Σύριζα;;;; Άρα, δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι τα περισσότερα (εάν όχι όλα…) από τα προεκλογικά σας φληναφήματα, ήταν απλώς ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟΥ!!!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα…σχήματα λόγου ούτε πολιτική ασκείς, ούτε βεβαίως δύνασαι να κυβερνήσεις κύριε Πρωθυπουργέ! Και αναρωτιόμαστε, ειδικά για την κ. Πρόεδρο της Βολής των Ελλήνων, μήπως έχει λίγο παρεξηγήσει τον ρόλο της. Διότι ακούσαμε και έτερο λίαν ανησυχητικό : Ότι «»Η ανακοίνωση της 20ης Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει έναν δρόμο άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20η Φεβρουαρίου».

Μα, εάν τα «κοινά ανακοινωθέντα» των συνεδριάσεων της ευρω-ομάδας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, τότε με συγχωρείτε, τι κάνετε εκεί στις Βρυξέλλες; Συνεδριάζετε, δίνετε μάχη για την διάσωση της Χώρας, αγωνίζεσθε για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, διαπραγματεύεσθε για την μη υποδούλωση της Πατρίδας μας και στο τέλος εκδίδετε ΚΟΙΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ περί των πεπραγμένων αυτών ακριβώς των συνεδριάσεων τα οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και τότε για ποιόν λόγο μας ζητούν συνεχώς οι «θεσμοί» να πράξουμε όλα αυτά που συμφωνείτε στις συνεδριάσεις και επί των οποίων εκδίδετε ΚΟΙΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ ΜΗ ΝΟΜΙΚΩΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ;;;;;;;;;;;;

Και γιατί απειλείται η Ελλάδα με κυρώσεις εάν δεν εφαρμόσει αποφάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται σε ΚΟΙΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑ, αφού τα ανακοινωθέντα (άρα-λέει η κοινή λογική-και τα όσα περιέχονται σ’αυτά…) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;  Σαν κάτι να μην μας λέτε καλά κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Βολής…

Προσέξτε καλά συν-Έλληνες! Προσέξτε γιατί στις 25 Ιανουαρίου 2015 ψηφίσατε και δώσατε την εξουσία «πρώτη φορά αριστερά» σε ένα κόμμα που ενώ παρέλαβε με μεγάλη αυτο-ικανοποίηση την λαϊκή επιταγή για την εξουσία που διακαώς επιθυμούσε, ενδέχεται να μην μπορεί να την εξαργυρώσει! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ενδέχεται να σας την επιστρέψει με νέα αντι-λαϊκά μέτρα, νέες πολιτικές κυβιστήσεις, νέες Εθνικές υποχωρήσεις, με την απαραίτητη σημείωση «πληρώστε σε διαταγή, όχι εμού, μα….λαιμού του ιδίου!»

Υ.Γ. Για όλους αυτούς που φαντασιώνονται τον στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο να παρελαύνει με το βάδισμα της….χήνας, ή ενίοτε τον Αδόλφο Χίτλερ να εφορμά έφιππος στον…Βουκεφάλα ή να ενδύεται πορφυρούς χιτώνες ως άλλος…Λεωνίδας, τους ενημερώνουμε ότι το μεγάλο αυτό κτίριο στο Σύνταγμα, με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο οποίο εκτελούν υπηρεσία επί 24ώρου βάσεως ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΖΩΝΟΙ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ…ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ!!!  

Έρρωσθε.

Ο της Κελαινούς Γόνος

Advertisements

One comment

 1. Συνάδελφε Συν-αρθρογράφε, συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου με μία μόνο παρατήρηση, που αφορά στην δεοντολογία αντιμετώπισης ορισμένων ασθενειών εκ μέρους του κοινωνικού περίγυρου και της δημόσιας σφαίρας.

  Συγκεκριμένες νόσοι επιβάλλουν την μείωση των τόνων και των φωνασκιών «περί το άτομο» και την προσαρμογή της συμπεριφοράς του νοσούντος προς την κατεύθυνση της προφύλαξης του ιδίου και των οικείων του, εάν υπάρχουν οικείοι. Αντί ωστόσο να συμβαίνει αυτό, η δίνη του γενικού εκφυλισμού ωθεί στην εκ διαμέτρου αντίθετη, θορυβώδη συμπεριφορά, σε δηλώσεις και κινήματα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, τα οποία εκ των πραγμάτων χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεων για την ποιότητα της δημόσιας και της οικογενειακής υγείας, σχεδόν εξαφανίζοντάς την.

  Όσον αφορά την κα Κωνσταντοπούλου, αποδεικνύει ότι δεν ‘τόχει’. Δεν διαθέτει την λεπτή, πολιτική ευφυϊα, την οποία προϋποθέτει η θέση της ως 3η τη τάξει στην πολιτική ιεραρχία και συμπεριφέρεται ως ελέφαντας σε δωμάτιο…

  Η «συμμαχία» της με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές είναι ένα είδος φαιδρής ‘παράπολιτικής ζεύξης’ και προκαλεί περισσότερο ζημία παρά όφελος. Τόσον στους ίδιους όσον και σ’ αυτήν.

  Στην περιοχή του Συντάγματος -εκτός του Μνημείου του Άγνωστού Στρατιώτη- ένα ελληνόφωνο Ράϊχσταγκ soft τύπου, με μίζες και αντιβασιλείς δεν έπαψε δυστυχώς να υφίσταται μεταπολεμικά ενώ κάθε τι που θα προσομοίωνε και προσπάθεια επιβολής και πραγματικού Ράιχσταγκ μάλλον σε έτι τραγικότερη ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ φέρνει.

  Χαίρε Αρχαιοπρεπώς και ουχί κελτικώς!Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: