h1

Πανηγυρίζει ο Βενιζέλος την «νομική θωράκιση του ‘εθελοντικού’ PSI» σε απόφαση του ΔΔΔ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε προσφυγή ξένης ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Είναι προφανές γιατί πανηγυρίζει καθώς η εξέλιξη αυτή υπονομεύει την δέσμευση της κας Βαλαβάνη για την αποκατάσταση -σε βάθος χρόνου- των απωλειών των 15.000 ΙΔΙΩΤΩΝ Ελλήνων Ομολογιούχων οι οποίοι εν μέσω κρίσης αιμοδότησαν! την ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου αλλά μηδέποτε συναίνεσαν στην «εθελοντική» καταλήστευση του 75% των καταθέσεών τους από τους εμπνευστές και σχεδιαστές του PSI!

13/04/2015

Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ.:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr
Αθήνα, 06 Απριλίου 2015

Θέμα: Συνάντηση με την Αναπληρωτή Οικονομικών κα Νάντια ΒΑΛΑΒΑΝΗ.
Την Τετάρτη 1 Απριλίου, η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κα. Νάντια Βαλαβάνη, δέχτηκε στο γραφείο της το ΔΣ του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου. Η κ. Βαλαβάνη επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αποκατάσταση των ομολογιούχων, αποκατάσταση η οποία θα έρθει σε χρόνο που θα επιλέξει η κυβέρνηση.
Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της κ. Βαλαβάνη, αλλά και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πιστεύει ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους ομολογιούχους.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Επιβεβαιώνεται η νομική θωράκιση του PSI»

 Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (ICSID) για την προσφυγή Σλοβακικής τράπεζας και των μετοχών της κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για το κούρεμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με χθεσινή απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (ICSID) απορρίφθηκε προσφυγή Σλοβακικής τράπεζας και των μετοχών της κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για το κούρεμα, το Μάρτιο 2012, των ελληνικών ομολόγων που κατείχε κατά 53,5% με τη διαδικασία του PSI μέσω της εφαρμογής των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) που είχαν εισαχθεί αναδρομικά στην ελληνική έννομη τάξη για να καταστεί εφικτή η εθελοντική μείωση του κατεχόμενου από τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, ελληνικού δημοσίου χρέους. Η Σλοβακική τράπεζα επικαλείται την διμερή συμφωνία Ελλάδας / Τσεχοσλοβακίας περί αμοιβαίας προστασίας επενδύσεων και η εταιρία / βασική μέτοχος της τράπεζας την αντίστοιχη ελληνοκυπριακή συμφωνία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί με την απόφαση αυτή του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου επιβεβαιώνεται η νομική θωράκιση του PSI. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή, που ταλαιπωρούνται διεθνώς σε δικαστικό επίπεδο για πολύ μικρότερες μειώσεις και αναδιαρθρώσεις χρέους, η Ελλάδα οργάνωσε την πιο δραστική παρέμβαση στο χρέος της κατά τρόπο νομικά ασφαλή που επιβεβαιώθηκε εσωτερικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ και διεθνώς από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο χάρις στον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα που εκφράστηκε με αυξημένη πλειοψηφία μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης.

Η πρακτική σημασία της απόφασης αυτής για την δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας είναι τεράστια. Στην παρέμβαση του 2012 στο χρέος περιλαμβάνεται ,ως γνωστόν, και η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω παραμετρικές αλλαγές (που συνιστούν κούρεμα σε καθαρή παρούσα αξία) με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα στελέχη του ΝΣΚ, της νομικής υπηρεσίας της ΤτΕ και στους διεθνείς νομικούς συμβούλους της Ελληνικής Δημοκρατίας που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: