h1

Δεν παραδίδει την έδρα στην Ελληνική Αυγή ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος Γρ. Γερακόπουλος. Συνέντευξη.

05/03/2015

Πηγή: http://www.dhmoths.gr, από την {Στήλη του Αρτέμιου} του Δ. Πνευματικάτου, εφημερίδα Δημότης Ανατολικής Αττικής

Πολιτική ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Γρηγόρη Γερακόπουλου

Την αποχώρησή του από τον χώρο της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γερακόπουλος.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο κ. Γρηγόρης Γερακόπουλος ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος με τον συνδυασμό της Ελληνικής Αυγής. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 η παράταξή του είχε λάβει 1052 ψήφους, ποσοστό 6,79%, που το έδωσε την εκλογή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου είχε παρευρεθεί ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος -και προφυλακισμένος σήμερα- βουλευτής Αττικής κ. Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως ανέφερε, σε επιστολή που είχε αποστείλει προς τους υπεύθυνους της Χρυσής Αυγής,είχε επισημάνει, “την έκδηλο δυσαρέσκειά του επί πολλών θεμάτων”. Όμως αυτό που επηρέασε περισσότερο την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ε.Α. ήταν το “τελευταίο συμβάν της μη εκλεγείσης κας Ελένης Ζαρούλια εις την Β’ Περιφέρεια Αθηνών και την εν τούτοις εισοδό της εις το Κοινοβούλιο”. Το γεγονός αυτό οριστικοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει αφού διαπίστωσε ότι από το κόμμα ακολουθείταιη τακτική της οικογενειοκρατίας.

“Κατόπιν τούτου ζητώ την οριστική και αμετάκλητη διαγραφή μου από τα μητρώα της Χ.Α. όπως και την τελεσίδικη διαγραφή μου από το δυναμικό της “Ελληνικής Αυγής”, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Γερακόπουλος.

Μίνι συνέντευξη με τον κ. Γερακόπουλο

Είναι γεγονός ότι η εξάμηνη παρουσία του κ. Γερακόπουλου στα έδρανα του Δ.Σ. Σπάτων-Αρτέμιδος, σε τίποτε δεν θύμισε συμπεριφορές μελών της “Χρυσής Αυγής” (τώρα μετονομάστηκε σε “Ελληνική Αυγή”) που γνωρίσαμε στο παρελθόν μέσα στη βουλή, αλλά και σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ., διατηρούσε χαμηλούς τόνους ακόμα και σε περιπτώσεις εντάσεων και με διακριτικότητα και ευγένεια εξέφραζε τη θέση του στα θέματα που συζητούνταν, καθώς επίσης, με τον ίδιο τρόπο και συμπεριφορά έκανε ερωτήσεις για θέματα που κατά την άποψή του χρειάζονταν περισσότερες διευκρινήσεις. Όπως πιο πάνω αναφέρουμε, ο κ. Γρηγόρης Γερακόπουλος, στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα της “Ελληνικής Αυγής”. Ήταν μια δήλωσε που περισσότερο ανακούφισε παρά ξάφνιασε το ακροατήριο. Χωρίς περιστροφές λέμε ότι η κομματική του ταυτότητα είχε δημιουργήσει αποστάσεις με τους περισσότερους συναδέλφους του.

Σε συνάντηση που είχε ο γράφων τη στήλη με τον κ. Γερακόπουλο του έθεσε μερικά ερωτήματα με σκοπό να γίνουν σαφέστεροι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

Κύριε Γερακόπουλε, υπάρχουν άλλοι λόγοι, εκτός αυτούς που αναφέρετε στην επιστολή σας που σας οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση και έχουν σχέση με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου;

“Ναι. Δεν μπορούσα να ανεχθώ να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και να δέχομαι κομματικές εντολές και επιρροές για τις αποφάσεις που θα πάρω μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μου. Σκέψη και επιθυμία μου είναι το διάστημα αυτό να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραγωγή κοινωφελούς έργου για το συμφέρον των δημοτών. Πιστεύω λοιπόν ότι για να πετύχω αυτό το σκοπό πρέπει να είμαι πολιτικά ανεπηρέαστος”.

Όταν λέτε εντολές και επιρροές τι εννοείτε;

“Μπορεί σε κάποιες αποφάσεις μου να ήμουν υποχρεωμένος να ακολουθήσω τη γραμμή του κόμματος και κάποιων ομάδων και όχι τη γραμμή που επιτάσσει το συμφέρον του συνόλου των δημοτών. Το πρώτο, με κανένα τρόπο δεν θέλω και δεν μπορώ να υπηρετήσω”.

Στο διάστημα της εξάμηνης θητείας σας φανερά υποστηρίζεται τον νυν δήμαρχο.
Υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι;

“Ακούστε, ο σημερινός δήμαρχος μέχρι σήμερα έχει δείξει μετριοπάθεια, σύνεση και αποφασιστικότητα στις αποφάσεις του. Αξιοσημείωτο για μένα είναι το γεγονός ότι την κομματική ταυτότητα την έχει αφήσει έξω από την πόρτα του Δήμου. Τις αποφάσεις του δεν τη βαρύνουν οι κομματικές θέσεις. Εργάζεται για το συμφέρον του συνόλου των δημοτών και όχι κομματικών του φίλων. Σας δηλώνω από τώρα, ότι στη σύγκρουση που βλέπω να έρχεται με κάποια συμφέροντα, εγώ θα τον υποστηρίξω απόλυτα”.

Επίσης φανερά υποστηρίζατε και τον κ. Ποθουλάκη στην εκλογή του ως Συμπαραστάτη του Δημότη. Τι σας έστρεψε σε αυτήν την απόφαση;

“Στον κ. Ποθουλάκη εκτίμησα το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να του προσάψει δόλο, ή ιδιοτέλεια στις ενέργειές του. Επίσης θεωρώ ότι έχει γνώσεις και πείρα στη δημόσια διοίκηση. Οι αρετές του αυτές μπορούν να βοηθήσουν αφενός μεν στη λύση προβλημάτων του Δήμου και αφετέρου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης που προσπαθεί να κάνει στο Δήμο ο νυν δήμαρχος”.

Είσαστε υποψήφιος δήμαρχος με τη σημαία της “Ελληνικής Αυγής” και προφανώς σας ψήφισαν οπαδοί του κόμματος αυτού. Από ότι γνωρίζω σας ζητούν ή μάλλον σας πιέζουν να παραδώσετε την έδρα στην παράταξη. Τι θα κάνετε;

“Οι περισσότεροι ψήφοι που πήρα προέρχονται από ψηφοφόρους που ανήκαν στην “Ελληνική Αυγή” και αυτοί τώρα όπως και εγώ, έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα. Την έδρα θα την κρατήσω και θα την παραδώσω μόνο, αν και η κ. Ζαρούλια παραδώσει την βουλευτική έδρα που κατέχει και δεν της ανήκει”.

Πηγή

Advertisements

4 Σχόλια

 1. Mπράβο στον κ.Γερακόπουλο!Πιστός στην ιδεολογία του….Ένα μεγαλύτερο μπράβο σ’ αυτούς- τους έμπειρους που τον αξιολόγησαν -και του ανέθεσαν να εκπροσωπεί τον Λαικό Σύνδεσμο.
  Είναι προφανές ότι ο κ.Γερακόπουλος προτάσσει το Εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό…
  Άλλωστε η «μεταγραφή» του,στους ανελ,του πρόεδρου πάνου,εγγυάται ότι θα υπηρετήσει πιστά τα εθνικά ιδεώδη…από την σωστή πλευρά…
  Είναι η πλευρά εκείνη που ήδη έχει αναλάβει εργολαβικά την εναπόθεση της ταφόπλακας,στην χώρα των Ελλήνων και των κατά περίσταση κατοίκων της.
  Καλή επιτυχία σε όλους…


 2. Αγαπητέ, η άποψη των διαχειριστών των Ελλήνων Εθνικιστών είναι ότι η ανεξαρτητοποίηση του Εθνικιστή Πολιτικού Εθελοντή Γρηγόρη Γερακόπουλου, υπήρξε μία καθ’ όλα ΕΝΤΙΜΗ πολιτική κίνηση, απόρροια διεργασιών εσωκομματικού πολιτικού αντιλόγου και απηχούσα ΚΑΘΑΡΗ πολιτικο-ιδεολογική διαφωνία (ανεξάρτητο πνεύμα στην υπηρεσία του δήμου, όχι σε κομματικά περιλαίμια και σε οικογενειοκρατία, πίστη στον Τριαδικό Θεό).

  Όπως μάλιστα από την δήλωση ανεξαρτητοποίησης τεκμαίρεται, ο Γρηγόρης Γερακόπουλος είχε ευθαρσώς και έγκαιρα κοινοποιήσει σε 6σέλιδη αναφορά του τον πολιτικό του αντίλογο προς τον Λ.Σ.Χ.Α. αλλά μάλλον η αναφορά έτυχε «αρχειοθέτησης» από τον αρμόδιο. Επομένως, όταν οι πύλες του διαλόγου είναι κλειστές με κομματική γραμμή του τύπου «δεν αναγνωρίζουμε την έντιμη κριτική οπόθεν και αν προέρχεται, εμείς λογοδοτούμε μόνο στην Ιστορία» ο κος Γερακόπουλος δεν είχε άλλο δρόμο πλην της ανεξαρτητοποίησης. Το που θα οδεύσει ο κος Γερακόπουλος είναι δικό του ζήτημα. Άλλωστε όπως έχει αρθρογραφήσει γνωστός και μη εξαιρετέος κοινοβουλευτικός ανήρ με αφορμή θέμα των διώξεων «κανένας πολίτης ή ψηφοφόρος δεν έχει παντρεφτεί την Χρυσή Αυγή». Η πολιτική ανεξαρτητοποίηση Γερακόπουλου είναι άλλο ένα συμβάν της καθημερινότητας του πολιτικού και κομματικού στίβου.

  Ιδού και η δήλωσή του κου Γερακόπουλου, για του λόγου το αληθές:
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Χ.Α. ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΕΛ. Πηγή: anatakti.gr.

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΣΕΛΙΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΤΗΝ 6η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΜΕ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Χ.Α. κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΟΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΛΕΓΕΙΣΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΙΣΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ. ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΡΓΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΤΗΝ 24ην ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015! ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΥ!!

  Υ.Γ. ΔΙΑΤΗΡΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  ____________________________________________________________________________________
  Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά το ιστολόγιο παραμένει κλειστό σε σχόλια όταν λείπουν οι διαχειριστές για να αποφεύγονται επίβουλες καταστάσεις και κυρίως αναγκαστικές νομικές εμπλοκές με πληρωμένους ψευδώνυμους εγκαθέτους οι οποίοι άλλη δουλειά δεν έχουν ολημερίς κι’ ολονυχτίς να ρουφιανεύουν τα ανεξάρτητα ιστολόγια του Ελληνικού Εθνικιστικού Διαδικτύου.

  Ευχαριστούμε.


 3. Ψεύδεται ασύστολα και αυτό είναι ολοφάνερο στην τελευταία παράγραφο της συνέντευξης του, όταν λέει ότι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Αυγης έχουν αποστασιοποιηθεί απο το κόμμα.

  Εκ τούτου εύκολα συνάγεται ότι και οι προηγούμενες παράγραφοι της συνέντευξης του περιέχουν ψευδη.

  Άρα, οι λόγοι της παραίτησης ήταν άλλοι, και όχι οι προφάσεις εν αμαρτίαις που εφευρίσκει.

  Λυπάμαι τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ένα άτομο που αποδείχτηκε πρωταθλητής στα λόγια, αλλά τελευταίος στα έργα και στέρησε την έδρα σε κάποιον πιστό πατριώτη και άξιο εκπροσωπο των συμπολιτών του!


 4. Αναφέρεται εν γένει στο φαινόμενο της οικογενειοκρατίας το οποίο μαστίζει την Ελληνική κομματική πραγματικότητα -ας είμεθα γενναία ειλικρινείς ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΝ- και στα της Ελληνικής Αυγής Σπάτων-Αρτέμιδος Ανατολικής Αττικής ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ όπου υπήρξε εξέχον πρώτης τάξης στέλεχος κορυφαίας επιλογής με σημαντική τριετή προσφορά Εθελοντική… και Χρόνου Ζωής… ένας Ειδικοδυναμίτης Εθνικιστής Πολιτικός ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ λόγω και ΈΡΓΩ.

  Για το αληθές των λόγων του όσον αφορά μετακινήσεις η κίνηση προς όμορους χώρους στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

  http://www.ethnikometopo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2740:2015-03-02-10-23-00&catid=46:metopo&Itemid=1 Νέα αγωνιστική έπαλξη του Εθνικού Μετώπου στην Αρτέμιδα

  Αγαπητέ, ειδικά εσείς… δεν γνωρίζετε ούτε κατά που πέφτει ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος πλην εκτός ίσως από τους χάρτες της google…

  Χαίρετε αρχαιοπρεπώς και ουχί κελτικώς!Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: