h1

Η Ακρόπολις «πούλησε» την Χρυσή Αυγή.

16/02/2015

 Δεν θα υπεισέλθω σε ανάλυση και ερμηνεία –την οποία ασφαλώς και έχω– της πολυσήμαντης ανοιχτής στροφής της εφημερίδας με τα χαρακτηριστικά χρώματα στην προμετωπίδα της…, θα παραθέσω απλώς τα συμπεράσματα.

Ο Σύριζα, το Σύστημα, επιδιώκει να οδηγήσει τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή σε αργό και σιωπηλό πολιτικό «θάνατο» -αυτό διαγράφεται στον πολιτικό ορίζοντα βάσει και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας λεηλασίας μίας προς μία όλων των ορθών και δημοφιλών θέσεων του Κινήματος επί παντός θέματος -στα πλαίσια του δόγματος «the winner takes it all»– αλλά και βάσει του αιφνίδιου δημοσιεύματος-στροφής της έως χθες «φιλικά» διακείμενης εφημερίδας «Ακρόπολις», η οποία πανηγυρικά εμφάνισε την διακήρυξη ενός νέου ΔΕΞΙΟΥ απο-κόμματος στο κυριακάτικο φύλλο της, ακριβώς δίπλα από το άρθρο του διευθυντή σύνταξης και γνώστη του πολιτικού παρασκηνίου αλλά και υποψηφίου του Κινήματος στην Β’ Αθηνών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, ο οποίος με το κλασικό ύφος ενός Πόντιου Πιλάτου προδιέγραψε  δυσοίωνες δικαστικές εξελίξεις.

Το λυπηρό γεγονός επισημαίνεται και από τον φιλικά προς την Χρυσή Αυγή διακείμενο και ψυχικά συνδεδεμένο ΣΤΟΧΟ, ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για αβλεψία και επιλογή λάθος μέσου προβολής των θέσεων και της δίκαιης αγανάκτησης του Λαϊκού Συνδέσμου για την αντισυνταγματικά συνεχιζόμενη προφυλάκιση.

Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και οι αναλύσεις του τύπου «με τον Σύριζα θα υπάρξει έντιμη αντιμετώπιση» που είχαν καλλιεργηθεί δυστυχώς από -και σε- μερίδα χρυσαυγιτών, κυρίως λόγω της στάσης που τηρούσε προ εκλογών η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλες μεμονωμένες αριστερές φωνές εδώ κι’ εκεί, που έκαναν για δημιουργία εντυπώσεων κυρίως, λόγο για «πολιτική αντιμετώπιση» αντί για ποινικές διώξεις, αποδεικνύονται αβάσιμες έως και πολιτικά πρωτόλειες ενώ ταυτόχρονα, καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αποκλειστεί παρεμβάσεις και στάσεις αντιμετώπισης της καταδίωξης των διωκόμενων Εθνικιστών, τέτοιες  που θα συντηρούσαν το ζήτημα στην επιφάνεια σε επίπεδο βάσης κοινωνίας και όχι απλά σε επίπεδο διαδικτύου.

Η ανάκρουση του ύμνου του ΕΑΜ και η ανάγνωση αποσπάσματος της περιβόητης ομιλίας Βελουχιώτη στην Λαμία στην διάρκεια της χθεσινής –πολυπροβληθείσας… από τα ΜΜΕ– λαϊκής συγκέντρωσης στήριξης της κυβέρνησης ενόψει του σημερινού Eurogroup, ουδέν θετικό προοιωνίζονται για την πορεία προς μια δίκαιη δίκη και την έκβαση αυτής.

Καρύδη Κ.

ΥΓ: Update: Συνταγματική κρίθηκε από το ΣτΕ η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή (προς επίρρωσιν δυστυχώς, των ανωτέρω)

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Συγγνώμη για την παρέμβαση που θα ξ(ι)ενίσει αλλά από πότε ο Σύριζα «λεηλατεί μία προς μία τις ορθές(;) και δημοφιλείς θέσεις του Κινήματος(;;;;;;;) ;;;;; Πρώτον: ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ!!! Για να το υπερ-απλουστεύσω και να το υπερ-εκλαικεύσω, Κίνημα νοείται ο πολιτικός φορέας στον οποίον συμμετέχει ικανός αριθμός πολιτών που ασπάζεται κοινό ΟΡΑΜΑ, κοινά ΙΔΑΝΙΚΑ, κοινές ΑΞΙΕΣ και συνεπώς ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!! Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακόμα αστικό, παθογενές, κυνοβο(υ)λευτικό ανάχωμα που αυτο-προσδιορίζεται ως εθνικιστικό κόμμα και ως τέτοιο αποτελείται από στελέχη-κομματικούς υπαλλήλους και αφελείς Έλληνες αιμοδότες-ψηφοφόρους!!! Και όπως σε κάθε ΚΟΜΜΑ, έτσι και στην Χρυσή Αυγή, οι συνδαιτημόνες έχουν ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!! Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και κόμματος…. Οι ορθές θέσεις ποιές ακριβώς είναι; Σύμφωνα με την ομιλία του κ. Χρήστου Παππά το εκλογικό ποσοστό του 6.28% που κατέλαβε ο Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογές, μπορεί να προσμετράται στο ποσοστό του Σύριζα, μαζί με το ποσοστό του έτερου συγκυβερνήτη κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως και το ποσοστό του ΚΚΕ!!!!! Όλοι μαζί δηλαδή (όπως ο κ. Παππάς είπε….) αποτελούν μία «αντιμνημονιακή ασπίδα» 194 βο(υ)λευτών!!!!!! Άρα οι θέσεις που εκφράζουν οι 17 βο(υ)λευτές της Χρυσής Αυγής ΣΥΝ-ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τις θέσεις των βο(υ)λευτών της συν-κυβερνητικής πλειοψηφίας!!!! Καληνύχτα σας…..


  2. Κάθε πολιτικός οργανισμός κρίνεται σε κάθε στιγμή του πολιτικού του βίου από το εκλεκτορικό σώμα ενώ ο πολιτικός χρόνος «ημιζωής» ή ζωής μετράται πλέον με ταχύτητες Cern. Τελικός κριτής της Χρυσής Αυγής θα είναι και πάλι οι Έλληνες. Ο χρόνος θα δείξει εάν η άποψή σου για την έκπτωση σε φαινόμενα ριζικής κοινοβουλευτικής παθογένειας αγαπητέ σχολιαστή έχει βάση. Ο κος Παππάς φρονώ ότι έδωσε ένα περιθώριο χρόνου -καλή τη πίστει- στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

    Τα σχόλια κρατούνται τις ώρες που οι διαχειριστές του ιστολογίου είναι απασχολημένοι στην εργασία τους και τότε το ιστολόγιο είναι «κλειστό» σε σχόλια.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: