h1

Κωλοτούμπα από την Συριζαία Δούρου: «Τα βρήκε» με τα συμφέροντα! Μόνο η Ελληνική Αυγή καταγγέλλει τα σκάνδαλα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

08/12/2014

Κωλοτούμπα από την Συριζαία Δούρου: «Τα βρήκε» με τα συμφέροντα! Μόνο η Ελληνική Αυγή καταγγέλλει τα σκάνδαλα - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Κακόγουστο ρεσιτάλ υποκρισίας Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την διαχείριση των απορριμμάτων

Όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συζήτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, επιβεβαιώνουν τον τίτλο μας, αφού η υποκρισία περίσσεψε από την κ. Δούρου, που ενώ προεκλογικά δήλωνε «έτοιμη» να διοικήσει την Περιφέρεια εδώ και 4 μήνες αδιαφορεί για τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας, αρκούμενη σε συνεντεύξεις, ως νούμερο 2 του Σύριζα.

Εξάλλου, καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή, το ακριβό τηλεοπτικό σποτ – αιχμή του δόρατος της προεκλογικής της εκστρατείας – να αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων με τα κλεμμένα στοιχεία από το πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής. Από τότε όμως πέρασαν 4 μήνες ανυπαρξίας της κ. Δούρου από το ζήτημα. Οι παλινωδίες της στο μεταξύ, άνοιξαν την όρεξη στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να πάρει «την χρυσή μπουκιά από το στόμα» από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθεί να επιβάλλει από την πίσω πόρτα η κ. Δούρου, γι’ αυτό και κωλυσιεργεί να πάρει τις απαραίτητες οριστικές αποφάσεις για την ανακύκλωση.
Αλλιώς πως μπορεί η κ. Δούρου να μας εξηγήσει, γιατί περιλαμβάνεται στα έργα του 2015, ο κωδικός (ΚΑΕ): 93790101701, Για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β.Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού με χορηγούμενο ποσό 2.000.000 ευρώ; βλέπε και: Προγραμμένο το Γραμματικό! Το ΣτΕ δικαίωσε τους εργολάβους του ΧΥΤΑ, Λάτσης στο παιχνίδι! 2.000.000 ευρώ δίνει για τον ΧΥΤΑ η Δούρου στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας! Εκρηκτικό προβλέπεται το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Δύσκολοι καιροί για το δίδυμο Ψινάκη-Δούρου…
 Μην μας πείτε πως «τα λεφτά τα χρωστάει η περιφέρεια στον εργολάβο και υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της περιφέρειας», γιατί ο εργολάβος δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι συμφερόντων Λάτση. Το χωριό είναι ήδη σκαμμένο. Το έργο προχωράει. Θέλουν να τελειώσει;  Και μετά να πουν ότι δεν το παραλαμβάνουν;  Ναι αλλά τότε δεν θα κινηθεί ο εργολάβος εναντίον της Περιφέρειας;

Τονίζουμε πως το έργο είναι παράνομο γιατί δεν ανανεώθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων. Πως σε έναν προϋπολογισμό που εισηγήθηκαν και ψήφισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπάρχει ένα έργο που είναι παράνομο; Γιατί δεν καταγγέλλουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το όνομά τους όπως είχαν δεσμευθεί προεκλογικά; «Αν το ποσόν των 2.000.000 θα είναι ανενεργό, αλλά θα μεταφερθεί αργότερα σε άλλο κωδικό», ποιό είναι η χρησιμότητα αυτής της διαδικασίας;  Όσο προχωράει ο εργολάβος, όσο προσθέτει δικά του χρήματα, δεν χτίζει και  το δικό του έννομο συμφέρον, αφού ο προϋπολογισμός θα λέει ορθά-κοφτά, ότι θα πάρει 2.000.000 μέσα στο 2015;

«Αν τα λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και θα χαθούν» προτιμάει η κ. Δούρου να μη χαθούν αυτά, αλλά να χαθεί το Γραμματικό, μαζί με την Φυλή, ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τις εξαγγελίες και τις δικές επιστολές προς τους δημάρχους με θεωρίες «περί ανακύκλωσης»;  Επί πλέον, αν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, το έργο των 4 ΣΔΙΤ, θα έχει προχωρήσει σχεδόν στο 40% συνυπολογίζοντας και τη Φυλή. Συμφωνεί προφανώς με την τακτική αυτή η κ. Δούρου που κατά τα άλλα κόπτεται για την ανακύκλωση…

Άρα πάνε και οι καταγγελίες της παράταξης του Σύριζα περί απαρχαιωμένου ΠΕΣΔΑ! Γιατί δίπλα στον ΚΑΕ 93790101701, για να μην είναι παράνομοι, αφού υπάρχει σχετική απόφαση του ΣτΕ , δεν έβαλαν μόνο 1 ευρώ, με αίτημα την ανανέωση της άδειας περιβαλλοντικών όρων; (Που δεν θα βγει γιατί το έργο είναι πάνω σε ρέμα). Γιατί στην διοίκηση της Περιφέρειας η Δούρου και οι συνεργάτες της είναι διπρόσωποι και υποκριτές!

Υπηρετούν συμφέροντα. Αντιγράφουν ιδέες που είναι ανίκανοι – και το ξαναλέμε – ανίκανοι να εφαρμόσουν! Στα της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε για ακόμη μια φορά πως για την Ελληνική Αυγή τα σκουπίδια είναι χρυσός, που μπορούν να δώσουν ανάπτυξη.

«Σκεφτείτε», τόνισε, «γιατί θέλουν τα σκουπίδια οι μεγαλοεργολάβοι – ο εξής ένας ο Μπόμπολας – και εμείς έχουμε το θάρρος να τον κατονομάσουμε. Οι προτάσεις μας έχουν καταγραφεί και μάλιστα αντιγραφεί. Εμείς μιλάμε για ανακύκλωση στην πηγή. Ο ρυπαίνων να πληρώνει. Εμείς μιλάμε για μείωση των Δημοτικών τελών που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της Ανακύκλωσης. Εμείς μιλάμε πάντοτε για δημόσιο χαρακτήρα στην Διαχείριση των απορριμμάτων. Το κέρδος που θα προκύψει από την διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ανακύκλωσης, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις υπάρχουσες αλλά και να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.

Δεκάρα δεν έδινε ο Σγουρός, δεκάρα δεν δίνει και η Δούρου και ο Σύριζα για τον κόσμο που ασθμαίνει από την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη στην Δυτική Αττική, στα Λιόσια και στην Φυλή και στους όμορος με την χωματερή δήμους.

Για το καλό της Αττικής, δηλώνουμε ευτυχείς και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, που η κ. Δούρου εμμέσως πλήν σαφώς, παραδέχεται πως η Χρυσή Αυγή είναι η πολιτική δύναμη που έχει πρόγραμμα και υιοθετεί” – για ακόμη μια φορά – τις θέσεις της “Ελληνικής Αυγής”- και κατ’ επέκταση της Χρυσής Αυγής – για τα απορρίμματα. Αυτά που δεν έχει (τολμήσει) να αντιγράψει η κ. Δούρου είναι τα ερωτήματα μας προς όσους διαχειρίστηκαν το χρήμα από τα σκουπίδια.

Ζητάμε άμεσα:

• Το άμεσο κλείσιμο του καρκίνου της Φυλής που εδώ και 50+ χρόνια υποδέχεται τα σκουπίδια, σχεδόν όλης της Ελλάδας και σπέρνει ασθένειες στην Αττική

• Tην άμεση απομάκρυνση από εκεί των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων συμφερόντων Μπόμπολα και των ομοίων του (γιατί εμείς τολμάμε και λέμε ονόματα) – Σήμερα εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο καύσης επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, όπου ότι δεν καίει, το θάβει αυτούσιο σκορπώντας μόλυνση και θάνατο στην Αττική.

• Απόσυρση του σχεδίου για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που, εκτός των άλλων, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εναλλακτικής διαχείρισης, ανακύκλωσης – κομποστοποίησης – κ.λ.π.

• Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών από παράνομες χωματερές που πρέπει να κλείσουν άμεσα.

• Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

• Προστασία των θέσεων εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην Ελληνική Αυγή για την Αττική κάθε συζήτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να υπηρετεί το τρίπτυχο:

1. Δημόσιο συμφέρον – Δημόσια υγεία

2. Ανακύκλωση στην πηγή – Όποιος ρυπαίνει πληρώνει –‘Όποιος συμμετέχει ανταμοίβεται.

3. Και πάνω απ όλα! Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύνθημά μας: Τα σκουπίδια είναι χρυσός – Δεν τα χαρίζουμε σε ιδιώτες! Τα επιστρέφουμε στον Λαό!

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μουλιανάκης τόνισε ότι η «Ελληνική Αυγή» ζητά να επιβληθεί ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, το οποίο θα έχει ως άξονες προτεραιότητας σε τρία επίπεδα.

• Στο πρώτο επίπεδο (κατοικίας, επιχείρησης, υπηρεσίας, δήμου) βρίσκεται η οικιακή κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, ένα πυκνό δίκτυο σημείων συλλογής για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, τα ειδικά απόβλητα και τα ανακτήσιμα υλικά, τη δυνατότητα κατασκευής μικρής κλίμακας μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης ήπιας τεχνολογίας, καθώς και διαλογή στην πηγή με σύστημα 4 κάδων.

• Στο δεύτερο επίπεδο (μεγάλων δήμων ή ομάδων δήμων), η πρόταση μας προβλέπει δημιουργία αποκεντρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, μονάδες επεξεργασίας προσανατολισμένες στην περαιτέρω ανάκτηση και κομποστοποίηση, μονάδες επεξεργασίας αδρανών και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

• Στο τρίτο, τέλος, επίπεδο (ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας ή περιφέρειας), προτείνουμε δίκτυο αποκεντρωμένων και άρτια οργανωμένων χώρων ασφαλούς διάθεσης που θα δέχονται για υγειονομική ταφή τις ελάχιστες ποσότητες υπολειμμάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: