h1

Η ιδιωτικοποίηση Παιδείας και μεταφορικού έργου (επιβατικού και εμπορευματικού) τέμνονται και συναντούν την λαθρομετανάστευση. Στο σημείο αυτό συνθλίβονται οι Έλληνες μαθητές και οι οικογένειές τους στην Ανατολική Αττική και στο σύνολο της Αττικής Περιφέρειας! Ομολογία αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό της κας Δούρου.

03/10/2014

Πηγή: Το πολιτικό ιστολόγιο της Κυριακής

Η Ελληνική Αυγή είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα όλων των βασικών και κρίσιμων κρατικών υποδομών -των μέσων μαζικής μετακίνησης εν προκειμένω- και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας. 

Ως εκ τούτου αντιμάχεται σθεναρά το μνημονιακό πνεύμα και γράμμα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/2013, που επιδιώκει την βίαιη περικοπή των προσφερομένων μαθητικών δρομολογίων, μειώνοντας τον αριθμό των μεταφερομένων μαθητών, με γελοίες δικαιολογίες υπέρβασης κατά 1 μ. του ανώτατου χιλιομετρικού ορίου.

Η συνέπεια θα είναι η επιβάρυνση του ελληνικού οικογενειακού βαλαντίου, η μειωμένη προσέλευση μαθητών στα ήδη υποβαθμισμένα, υπερπληθυσμένα και ανεπαρκή εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης δημόσια σχολεία, γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη ανάδυση και επικράτηση της ιδιωτικής παιδείας. 

Το 2013 οι μεταφορές 19.000 μαθητών της Αττικής κόστισαν 17 εκ. ευρώ, αλλά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο το 2014 η σχεδιαζόμενη δαπάνη δεν πρόκειται να υπερβεί τα 12,5 εκ. ευρώ, ποσόν που μόλις επαρκεί για 12.000 μαθητές, αφήνοντας 7.000 μαθητές απ’ έξω!

Η κα Δούρου, πιεζόμενη από τις τραγικές για τους Έλληνες μαθητές συνθήκες, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στα σχολεία “δημόσιας-αλλοδαπής χρήσεως”… και για τις οποίες η κομματική της μήτρα, ο Σύριζα φέρει βασική ευθύνη, αναγκάσθηκε να κατακυρώσει έναν διεθνή διαγωνισμό και προκήρυξε μόνο άλλους δύο πρόχειρους διαγωνισμούς.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι οι δύο πρόχειροι διαγωνισμοί αφορούν –όχι τυχαία– τις μεταφορές μαθητών κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου, έναν δήμο της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος συν τοις άλλοις αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα υπερπληθυσμού μαθητών, αφού πάρα πολλές είναι οι αιτήσεις μεταφοράς των παιδιών τους σε Ραφήνα-Πικέρμι από Έλληνες γονείς του όμορου δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι οποίοι αρνούνται να τα στείλουν στα σχολεία του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος με το υποβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον, το οποίο η Ελληνική Αυγή έχει επανειλημμένως καταγγείλει:

Βεβαίως, η κατάσταση αυτή η οποία παρατηρείται εντονότερα σε Ραφήνα-Πικέρμι, επικρατεί λιγότερο ή και περισσότερο και σε άλλους δήμους, όχι μόνο της Ανατολικής Αττικής αλλά όλης της Αττικής Περιφέρειας!
Προς απόδειξη των ανωτέρω, η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σπ. Τζόκα, με την παράταξη “Δύναμη Ζωής” της κας Δούρου, προς τα σχολεία, η οποία γράφει επί λέξει:
«Η νέα περιφερειακή αρχή τονίζει πως θα εξαντληθεί στο πλαίσιο των προβλέψεων της νέας τροπολογίας κάθε δυνατότητα για την κάλυψη με δημόσια σύμβαση μεταφοράς, κατά παρέκκλιση των χιλιομετρικών ορίων που θέτει η ΚΥΑ 24001/2013, των μετακινήσεων των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου και άλλων σχολείων των οποίων οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας για την πρόσβαση στο σχολείο».

Τι χρειάζονται άλλες αποδείξεις για το άγος της λαθρομετανάστευσης και της συνεπαγόμενης εγκληματικότητας που βαρύνει την χώρα και τα σχολικά περιβάλλοντα εν προκειμένω με τις ευλογίες του Σύριζα και της κας Δούρου, όταν ο ίδιος κος Σπύρος Τζόκας, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με την παράταξη Δύναμη Ζωής της κας Δούρου ουσιαστικά ομολογεί αυτά που η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει εδώ και χρόνια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: