h1

Η εκ των έσω άλωση της ευρωβουλής από τους μαχόμενους Εθνικιστές.

06/06/2014

ΠΗΓΗ
…όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…το 33% των εδρών στο νέο ευρωκοινοβούλιο καταλαμβάνεται από τους Αντιφρονούντες…
Το μπλοκ των μαχόμενων Αντιφρονούντων κατά της Ευρωσοβιετίας, αποτελούμενο από τα ευρωσκεπτικιστικά, τα αντι-ΕΕ και τα ριζοσπαστικά Εθνικιστικά κόμματα, θα ελέγχει σχεδόν το 33% των εδρών σε ένα ευροκυνοβούλιο, το οποίο όλοι οι ανωτέρω ανεξαιρέτως αποστρέφονται!
229 από τις 751 έδρες (αντιστοιχεί σε ποσοστό 30.5%) θα καταληφθούν σε μία εβδομάδα από αντι-ευρωπαϊκά και αντι-συστημικά κόμματα.

ERPARL-ANTI-EU-BLOCK-1
Δεν μας επιτρέπεται να παραβλέπουμε ωστόσο, ότι το “αντιευρωπαϊκό, αντισυστημικό γκρουπ” είναι εξαιρετικά χαλαρό, λόγω των αντιδιαμετρικά αντίθετων πολιτικών τάσεων και ρευμάτων εντός του, μη έχοντας συνεκτικούς δεσμούς και έτσι, οι δύο βασικές ομάδες, το λαϊκό κόμμα και οι κεντρο-σοσιαλδημοκράτες θα εξακολουθήσουν –προς ώρας– να κυριαρχούν.

Το ερώτημα για τον Ελληνικό Εθνικισμό είναι, αν θα κατορθώσουν οι ομάδες των Αντιφρονούντων της Εθνικιστικής Πτέρυγας να συννενοηθούν και να συμπήξουν ένα ευρύ μέτωπο, στη βάση της ατζέντας της αντι-μετανάστευσης, της αντι-λιτότητας και του προστατευτισμού, μπλοκάροντας τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, ενώ εκκρεμεί πάντα το μέγα θέμα του τρέχοντος κατακλυσμού των ευρωπαϊκών αγορών από τα ασιατικά προϊόντα και της εξάλειψης της πρωτογενούς παραγωγής από την ήπειρο, με συνακόλουθη την γιγάντωση του παραεμπορίου μέσω της λαθρομετανάστευσης.
ANTI-EU-ANTI-AUSTERITY-VOTE-2014-VS-ANTIIMMIGRANT-VOTE
Στους αντιφρονούντες συγκαταλέγονται συνδυασμοί από αριστερά και από δεξιά, γεγονός που καθιστά το ευρωπαϊκό μέλλον περισσότερο απρόβλεπτο από ποτέ, ενώ ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος: η άνοδος των Εθνικιστών να ωθήσει τις τρεις βασικές ομάδες των Ολοκληρωτιστών (υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των κρατών-καντονιών) να συνασπισθούν, για να ενισχύσουν στην ευρωβουλή την ψήφο για “περισσότερη ΕΕ”, να παγώσουν την σύμπηξη συμμαχιών μεταξύ των αντι-ευρωπαϊστών και να απομονώσουν την αντι-ευρωπαϊκή συγκυρία, σε μιαν – απέλπιδα – προσπάθεια να κατασιγάσουν τα αντι-ευρωπαϊκά ρεύματα, να πείσουν τα γηγενή Έθνη ότι “η κρίση στην ευρωζώνη καταλαγιάζει και η οικονομία βελτιώνεται” (πρόκειται για την συνταγή του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση εδώ, με την εικονική πραγματικότητα του success story).

Σε αυτήν την διελκυστίνδα δυνάμεων διακυβεύεται το μέλλον των Εθνών της Ευρώπης

Η σύσταση αλλά και η αιτίες ανόδου των Αντιφρονούντων στην ΕΕ είναι πολυσύνθετες, με τους Ολοκληρωτιστές να πιστεύουν ακράδαντα ότι, ο καλύτερος τρόπος να “διακοπεί το οξυγόνο που τροφοδοτεί τον Εθνικισμό” είναι να αποδείξουν  ότι η ΕΕ μπορεί να μετασχηματισθεί προς όφελος των λαών της. Μέχρι στιγμής μόνο το αντίθετο συμβαίνει και όπως έδειξαν οι ευρωεκλογές, το πολωτικό δίλημμα “περισσότερη ή καμία ΕΕ” “ελευθέρωσε” τους πολίτες των Εθνών της ΕΕ να τολμήσουν να επιλέξουν το δεύτερο! Ταυτόχρονα, η ψήφος σε αντι-συστημικό κόμμα λειτουργεί ως διάβαση του Ρουβίκωνα σε πολλές χώρες, καθώς διευκολύνει την έκφραση της ίδιας ψήφου και στις εθνικές εκλογές.
Η ΑΠΟΧΗ
APOXH-APO-EYROEKLOGES
Το ποσοστό της αποχής συνεχίζει να αυξάνεται, γεγονός που αντικατοπτρίζει απολύτως την έλλειψη εμπιστοσύνης των λαών της Ευρώπης στην “πανευρωπαϊκή δημοκρατία”, στο τερατούργημα που εξέλιξαν οι επίγονοι του Κουντενχόβε, στα εργαστήρια της κοινωνικής μηχανικής.

ΨΗΦΟΣ-ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ
Η εκτόξευση της αντι-ευρωπαϊκής ψήφου στις περισσότερες χώρες (γραφήματα) αποτελεί το βαρόμετρο της δυσαρέσκειας και της αντίθεσης των γηγενών Ευρωπαίων προς τις υπερεθνικές ελίτ των χωρών τους και όλης της Ευρώπης. Γαλλία, Δανία, Ελλάδα ηγούνται του εθνικιστικού ευρωπαϊκού Μετώπου, ενώ ο Σύριζα, χωρίς να προωθεί την έξοδο από το ευρώ, βρίσκεται στην κορυφή των αριστερών κομμάτων της “αντι-λιτότητας”. Αντίθετα με τον δίγλωσσο ΣΥΡΙΖΑ, το θαρραλέο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, δεν δίστασε να τοποθετηθεί κατά του ευρώ, με τους Γάλλους να την επιβραβεύουν ολόθερμα.

ΕΥΡΩ Η ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΝΑ ΩΡΙΜΟ ΑΙΤΗΜΑ
Κατά τη γνώμη μου το ερώτημα “εθνικό νόμισμα ή ευρώ” είναι το κεντρικό ζήτημα, στο οποίο θα κληθούν άμεσα να τοποθετηθούν σαφώς τα εθνικιστικά κόμματα.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Στα μέσα Ιουνίου θα έχει αποκρυσταλλωθεί ο ακριβής σχηματισμός των ομάδων στο ευρωκοινοβούλιο.
26-27 Ιουνίου: Σύνοδος των ευρωπαίων “ηγετών” οι οποίοι θα προτείνουν τον υποψήφιό τους. Ως ανθυποψήφιοι του Γιούνκερ ενδέχεται να προταθούν: ο φινλανδός πρωθυπουργός Κατάινεν, ο πολωνός Τασκ ή ο ιρλανδός Κέννυ (στο πρόσωπο του ιρλανδού θα αντιπροσωπευθεί μια “ριζοσπαστικότερη” επιλογή του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, μήπως κατορθώσει να συμπεριλάβει ένα μέρος των αντιφρονούντων ευρωσκεπτικιστών).
14-17 Ιουλίου: Το ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία αν θα επικυρώσει ή αν θα απορρίψει την προταθέντα υποψήφιο για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Αν ο προταθείς απορριφθεί, θα υπάρξει προθεσμία ενός μηνός να προταθεί άλλος.
Μέσα Ιουλίου: Νέα σύνοδος των ηγετών της ΕΕ για εκλογή του νέου προέδρου.

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ
Στο νέο ΕΚ θα υπάρχει λοιπόν το δυναμικό μπλοκαρίσματος μεταρρυθμίσεων για την αθρόα πρόσβαση αλλοδαπών σε απολαβές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υγείας εντός της ΕΕ και κατά του νέου Συμφώνου Ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

Οι προσπάθειες των ολοκληρωτιστών εστιάζουν στο να καταστήσουν το ευρωκοινοβούλιο περισσότερο ολοκληρωτικό, συγκεντρώνοντας όλους τους μεταρρυθμιστές στις πτέρυγες του “ευρωπαϊκού κέντρου” ενώ η εκτόξευση του αντιευρωπαϊσμού σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να λειτουργήσει προς όφελος μιας ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που θα προτάσσει τον Εθνικισμό ως φόβητρο, με παρωχημένα επιχειρήματα περί “φασισμού”, τα οποία ουδεμία πραγματική βάση και σχέση έχουν με την σημερινή κατάσταση στην ήπειρο, η οποία αλώνεται τάχιστα από το ισλάμ, υποβοηθούντος του ατλαντικού παράγοντα, ο οποίος προωθεί τον παν-ευτελισμό της ευρωπαϊκής ηπείρου σε πολυφυλετική κουρελού, κατά τα δικά του πρότυπα, σχηματισμού του “έθνους” των ΗΠΑ.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΗΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!

Καρύδη Κυριακή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: