h1

Αυτοί τα γκρέμισαν όλα. Εμείς, την 26η Μαΐου τα χτίζουμε από την αρχή!

13/05/2014

toumasis

Αυτοί τα γκρέμισαν όλα. Εμείς, την 26η Μαΐου τα χτίζουμε από την αρχή!

του Γεράσιμου (Μάκη) Τουμάση, Δημοσιογράφου και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την Ελληνική Αυγή για την Αττική, Κεντρικού Τομέα

Κάποτε, στην  Αθήνα, η ζωή δεν είχε σχέση με τη σημερινή ασφυκτική και αποπνικτική από κάθε άποψη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Αττικής γης. Ήταν τότε που πραγματικά υπερηφανευόμασταν όλοι πως ζούσαμε στην Αθήνα, στη «διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι», όπως με μεταφορική παραστατικότητα τη παρομοίαζε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Ήταν τότε που  εν ονόματι του Μολώχ της ανοικοδόμησης και της απληστίας των κερδοσκόπων, κατεδάφισαν πραγματικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα για να ανεγερθούν στη θέση τους οικοδομικά τερατουργήματα που προσβάλλουν και την αισθητική και την ιστορία της πρωτεύουσας της Ελλάδος.

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα εγκληματικής συμπεριφοράς απέναντι στη πόλη που ζούμε αλλά και κατακλυσμιαίας αισθητικής ασχήμιας, αποτελεί και η σημερινή εικόνα του πεδίου του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας. Το πεδίον του Άρεως, που συνιστά έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου στην Αθήνα μας, την οποία ελαφρά τη καρδία, μετέτρεψαν οι ασυνείδητοι πολιτικοί που ασχολήθηκαν με τα κοινά, σε πόλη που σε πολλά της σημεία εν πολλοίς, θυμίζει πλέον Αφροασιατική πρωτεύουσα. Το πεδίον του Άρεως που σχεδιάστηκε το 1934 και που πήρε σάρκα και οστά από τον Εθνικό μας κυβερνήτη Ιωάννη  Μεταξά, προκειμένου να τιμηθούν οι ήρωες του 1821 και γι΄ αυτό άλλωστε ολόκληρο το πάρκο είναι διακοσμημένο με προτομές ηρώων του 1821 ενώ την είσοδο κοσμεί το μεγαλοπρεπές άγαλμα του έφιππου βασιλέως του Κωνσταντίνου Α΄, ενώ στη πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπάρχει το άγαλμα της προστάτιδος της πόλης θεάς Αθηνάς. Ήταν μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που ο Εθνικός μας κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς ανέδειξε το 1936 σε καύχημα  της Αθηναϊκής πρωτεύουσας.

Εκεί, αρχικά είχαν εγκατασταθεί Μικρασιάτες πρόσφυγες που ζούσαν σε παράγκες και μετά οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στις προσφυγικές πολυκατοικίες που ανεγέρθηκαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με εντολή όμως του Ιωάννου Μεταξά δημιουργήθηκε η περίφημη λεωφόρος των Ηρώων του 1821 που τοποθετήθηκαν κατάλληλα για το κλίμα της Αθήνας δένδρα και ανδριάντες ηρώων τους οποίους σήμερα μπορούμε να αντικρύσουμε με τον περίπατό μας στο άλσος, μεταξύ των οποίων  διαβάζουμε: Υψηλάντης, Τζαβέλας, Κανάρης, Μπότσαρης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Μιαούλης, Νικηταράς, Παπαφλέσσας, Μπουμπουλίνα και άλλοι !  Έγινε γρήγορα κόσμημα της πρωτεύουσας και πέρα από πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, έγινε αγαπημένος χώρος περιπάτου, με απόλυτη καθαριότητα, ασφάλεια, αλλά και παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά.

Οι Αθηναίοι παρακολουθούν σε κατάσταση σύγχυσης την περιβόητη ανάπλαση, που άφησε πίσω της μια «τρύπα» εκατομμυρίων και που βέβαια, δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί ποτέ. Για πολλούς η εικόνα που παρουσιάζουν τα 230 περίπου στρέμματα του πάρκου είναι απολύτως αντιπροσωπευτική της νεοελληνικής κοινωνικο-πολιτικής αποσύνθεσης. Οι ντόπιοι Κυψελιώτες που ήταν κάποτε παιδιά και οι γονείς τους τούς έφερναν εδώ να δουν στο κηποθέατρο «τους κονφερασιέ» και τον αξέχαστο Γιώργο Οικονομίδη. Όμως οι τακτικοί επισκέπτες γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη των μαρμάρινων προτομών. Εδώ ευδοκιμούν τα σκουπίδια και οι ακαθαρσίες. Αυτή τη στιγμή ο καθαρισμός του πάρκου πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Δήμο Αθηναίων, ενώ πηγές της Περιφέρειας Αττικής αναφέρουν ότι η επισκεψιμότητα του πάρκου έχει ανεβεί και ένας από τους μετρητές επισκεψιμότητας, λένε, είναι και ο όγκος των σκουπιδιών που συλλέγονται. Το είδος βέβαια των σκουπιδιών που παραμένουν διάσπαρτα στο πάρκο δίνει στοιχεία για το προφίλ των επισκεπτών: πακέτα από τσιγάρα, πού και πού κάποια χρησιμοποιημένη σύριγγα, κουτάκια μπίρας και δεκάδες προφυλακτικά. Στα έγκατα του πάρκου, ο έρωτας φοράει παντελόνια και έχει άδειες τσέπες, χωρίς επίσημα έγγραφα και άδεια παραμονής υπογραμμίζοντας την έλλειψη αστυνόμευσης και της κοινωνικής κατρακύλας. Ο δε δήθεν δήμαρχος Καμίνης, ασχολείται με τη βελτίωση της διαβίωσης των λαθρομεταναστών εισβολέων… 

H περίπτωση όμως του Πεδίου του Άρεως είναι, ίσως, η πλέον χαρακτηριστική της νοοτροπίας που ζει και βασιλεύει στη χώρα µας. Ένα πραγματικό κόσµηµα στην «καρδιά» της πόλης όπως ήταν το Πεδίο του Άρεως, µιά «πολυτέλεια», όπως είναι πλέον σήµερα 277 στρέµµατα πρασίνου, καταστρεφόταν μεθοδικά και συστηµατικά, αφού πρώτα διατέθηκαν περισσότερα από… (κρατηθείτε!) 9 (εννέα) εκατοµµύρια ευρώ για την ανάπλασή του !!! Χαρακτηριστικό είναι πως στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα, το Πεδίον του Άρεως και όλες οι γύρω περιοχές αγνοείται συστηματικά !

Τα δέντρα, οι θάμνοι και το πράσινο τα εγκατέλειψαν χωρίς φροντίδα,  οι φοίνικες ξεραίνονται όταν είχε ψηφιστεί κονδύλι για την προστασία τους ενώ την ευθύνη για τη διαχείριση του Πεδίου του Άρεως έχει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής αλλά  το πάρκο ήδη δείχνει ταλαιπωρημένο, βρώμικο, κακοποιημένο και δεν είναι παρά χώρος εκπόρνευσης Αφγανών και Πακιστανών.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός ή λαϊκιστής για να αναρωτηθείς που στο καλό πήγαν αυτά τα χρήματα που χρόνια δαπανούν ή μάλλον σπαταλούν ή ακριβέστερα λεηλατούν οι δήμιοι του δήμου και της περιφέρειας.

Υπάρχουν λάθος επιλεγμένα φυτά που πέθαναν λίγο μετά ενώ σήμανση άλλα πάλι δεν μπήκαν ποτέ και από την άλλη οι  κάδοι συχνά δεν έχουν σακούλες μέσα, από βρύσες έχουν αφαιρεθεί οι κάνουλες ή έχουν τοποθετηθεί διαφορετικής αισθητικής κάνουλες που στάζουν, οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες, υπάρχουν διάσπαρτα σκουπίδια ενώ  αυτοκίνητα και μηχανάκια εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις. Ακριβώς εκεί μέρα-μεσημέρι μπορείς εύκολα να δεις ναρκωτικά να αλλάζουν χέρια, ενώ λίγο πιο πέρα τα εκατοντάδες προφυλακτικά στο χώμα καταδεικνύουν πως βρίσκεσαι σε ζώνη αγοραίου έρωτα όπου μετανάστες εκπορνεύονται για ελάχιστα ευρώ και να πας το βράδυ θα δεις να βγαίνουν από τις φυλωσσιές μεσόκοποι «κύριοι» κουμπώνοντας βιαστικά το παντελόνι τους ενώ δίπλα τους γλιστράνε βιαστικά μικρά αγοράκια…

Ολοκληρώνοντας πρέπει να πούμε πως η περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να εξαλείψει τις εστίες που ανθίζει η παραβατικότητα, σε απόλυτη συνεργασία με τις αστυνομικές και κρατικές αρχές ώστε η Αθήνα όπως και η  Αττική να επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες.       

Οι χώροι πρασίνου πρέπει να διασωθούν,να ξαναγίνουν οάσεις υγείας και αξιοπρέπειας, να εμπλουτισθούν, να προστατευθούν, να αναδειχθούν και να παραδοθούν με ασφάλεια και έλεγχο στους πολίτες της πρωτεύουσας. Για να γίνουν όλα αυτά εφικτά είναι αναγκαία η υπερψήφιση του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την τον Δήμο της Αθήνας και για την περιφέρεια, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη η υπόσχεση να ξεβρωμίσει η Αθήνα και να αναπλασθεί η Αττική με ανάταξη των προτεραιοτήτων και με επανεκκίνηση των αδρανών και υπηρεσιών προς την  κατεύθυνση της ανάπλασης και της Αθήνας και της Αττικής για μια άλλη Αθήνα και μια άλλη Αττική ! Γιατί η πρωτεύουσά μας έχει ανάγκη δήμαρχο και περιφερειάρχη Εθνικιστή, δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη και περιφερειάρχη τον Ηλία Παναγιώταρο !

Γεράσιμος (Μάκης) Τουμάσης, Δημοσιογράφος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: