h1

Φόρου υποτελείς, αγελαίοι Έλληνες ραγιάδες. Βρίσκουν και τα κάνουν οι τροϊκανοί. Τούτοι οι απόγονοι δεν μπορεί να έχουν σχέση με κείνους που σκέφτηκαν και εφάρμοσαν την πρώτη Σεισάχθεια στην Ιστορία…

18/02/2014

Η φορολόγηση είναι μέτρο ορισμού της τυραννίας, αλλά στην περίπτωση των σύγχρονων νεο-ραγιάδων η  υπακοή στην ανηλεή και συνεχή φορολόγηση αποκαλύπτει τον βαθμό υποτέλειάς τους. Οι τροϊκανοί βρήκαν και τα κάνουν.

Βομβαρδίζει το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ MEGA κάθε βράδι με νέα από το «μέτωπο των φόρων» και ο νεο-ραγιάς κοιμάται και ξυπνά σκεπτόμενος πως θα πληρώσει την επομένη φόρους και χαράτσια, ανίκανος για βασικές ειρηνικές μορφές αντίδρασης. Π.χ. μια καθολική αποχή από τα γκισέ των εφοριών και των τραπεζών επί μία εβδομάδα. Νομίζω πρέπει να νοιώθει ευτυχής κάθε φορά που κατορθώνει να πληρώσει ακόμα ένα φόρο, ακόμα μία δόση, ακόμα ένα χαράτσι…

Μάλιστα την αργή αυτή μέθοδο αυτοκτονίας, οι αλήτες νεοφιδελεύθεροι όπως ο παρακάτω που αναφέρει ο φίλος Dyer, θα την πουν φιλότιμο… Η αγέλη αυτή δεν είναι ψυχικά προετοιμασμένη για κακουχίες, ούτε καν για να προγραμματίσει και να υλοποιήσει συγκέντρωση προμηθειών για μία εβδομάδα είναι ικανή… Μάλλον έχει εθιστεί στην «ουρά». Μάλλον η ουρά του αναπληρώνει άλλα κενά από αλλοτινές εποχές «φουσκωμένης» οικονομίας.

Η προϊούσα γήρανση του ελληνικού πληθυσμού τον καθιστά ολοένα και πιο ανελαστικό σε ευέλικτες διαμαρτυρίες. Και έτσι επιστρέφουμε πάλι στην προέλευση του προβλήματος (Ur-sache). ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, το Α και το Ω της Φθίσης του Ελληνισμού.
Η συνέχεια στον φίλο Dyer,
Σκέπτομαι και επιλέγω ελληνικά: Φόρο Σε Όποιον Αναπνέει
Είναι αλήθεια ότι δεν είχα κατανοήσει τη λογική στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ειδικά όταν αυτή δεν αποφέρει έσοδα. Θεωρούσα ότι ήταν ένας άδικος φόρος που στόχευες μόνο στην αύξηση των εσόδων αδιαφορώντας για το δίκαιο της φορολογίας. Όμως ήρθε η εκπομπή του κ Πρετεντέρη και εκεί, ο αξιότιμος κύριος αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ! με έκανε να αναθεωρήσω τη γνώμη μου για το νέο χαράτσι επί όλων των ακινήτων. 
Υποστήριξε λοιπόν ο κ. καθηγητής ότι καλώς επιβάλλεται ο φόρος επί των ακινήτων επειδή η πολιτεία δαπανά κεφάλαια για την προστασία της ακίνητης περιουσίας μας από τους εχθρούς και την παραβατικότητας. Πληρώνει δηλαδή το στρατό για να μη έρθουν οι τούρκοι και μου πάρουν το σπίτι, όπως πληρώνει και την αστυνομίας και τα δικαστήρια για μη μου το καταπατήσουν οι απατεώνες. Άρα το ακίνητο οφείλει να συνεισφέρει για αυτές τις παροχές. Άψογα! (Είπε και κάτι για τις παροχές των δήμων αλλα μάλλον λησμόνησε ότι για τους δήμους υπάρχουν άλλοι φόροι, χρόνια τώρα, δεν όμως είναι αυτό το θέμα μας).
Τα επιχειρήματα του  κ. καθηγητή με συγκλόνισαν και άρχισα να βλέπω το κόσμο διαφορετικά. Η λογική λοιπόν αυτού του φόρου, σκέφθηκα, μπορεί να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε όλους τους έλληνες. Γιατί οι φτωχοί, οι ανήμποροι και τα παιδιά να μη πληρώνουν φόρους; Αυτοί δεν θα απολάβουν της προστασίας των ενόπλων δυνάμεων άμα γίνει πόλεμος; Ή δεν θα απασχολήσουν την αστυνομία και τα δικαστήρια άμα κάποιος επιχειρήσει να τους βλάψει; Λογικά λοιπόν επιβάλλεται να φορολογηθούν άπαντες όσοι αναπνέουν και μάλλον είναι θέμα χρόνου και εκσυγχρονισμού (με τέτοιους συμβούλους!)  για να μπει ένας τέτοιος φόρος! Ετσι με ένα δίκαιο κεφαλικό φόρο θα αυξηθούν κι άλλο τα έσοδα του κράτους και θα αυξήσουμε επιπλέον και το πρωτογενές πλεόνασμα!

Για πόσο ηλίθιους μας περνούν; (απάντηση: για πολύ ηλίθιους φίλε Dyer, για πολύ ηλίθιους…)

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: