h1

Διακριτά και ενιαία τα εθνικιστικά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές.

13/12/2013

Οι μεθοδεύσεις Μιχελάκη για χωριστά ψηφοδέλτια δημάρχου/δημοτικών συμβούλων χώθηκαν στο συρτάρι προς το παρόν, εξ αιτίας καθολικής αντίδρασης.

Ανετράπησαν τα σχέδια που εξύφανε ο κος Μιχελάκης μαζί με τον εταίρο του στο συνταγματικό τόξο, Βενιζέλο, για ξεχωριστά ψηφοδέλτια δημάρχου/δημοτικών συμβούλων, που σκοπό είχαν να καταστήσουν “αοράτους” τους Χρυσαυγίτες υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, στο κοινό ψηφοδέλτιο-σεντόνι υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά και αποφασιστικά στα δημοτικά πράγματα της χώρας και να κάνει πράξη τις θέσεις και τις προτάσεις της, εάν εκλέξει Εθνικιστές δημάρχους και Εθνικιστές δημοτικούς συμβούλους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Με το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο που σχεδίαζε ο κος Μιχελάκης, υπήρχε πιθανότητα σε περίπτωση εκλογής Εθνικιστή δήμαρχου σε κάποιον δήμο, αυτός να ευρίσκετο με εχθρικό σώμα δημοτικών συμβούλων απέναντί του, εφόσον το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο-σεντόνι των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, με αλφαβητική τη σειρά αναγραφής τους, χωρίς το διακριτικό του συνδυασμού τους, θα προκαλούσε σύγχιση στους πολίτες, οι οποίοι θα αναγκάζονταν μέσα στην κάλπη να ξεχωρίσουν από ένα τεράστιο κατεβατό εκατοντάδων ονομάτων, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής, που θα ήθελαν να εκλέξουν.

Ο περίτεχνος ομολογουμένως σχεδιασμός Μιχελάκη, περικύκλωνε από παντού τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, μη αφήνοντάς του “οδό  διαφυγής”.

Ο στόχος προφανέστατος: η “εξαφάνιση” των εθνικιστών δημοτικών συμβούλων  ανάμεσα στα εκατοντάδες ονόματα υποψηφίων.

Όμως, η διαφωνία της ΚΕΔΕ και των περισσότερων δημάρχων, οι εσωτερικές διαφωνίες της συγκυβέρνησης και ο ελάχιστος χρόνος για κατάθεση του νομοσχεδίου τον Νοέμβριο ή μετά τα Χριστούγεννα, ανέτρεψαν τα σχέδια. Οι “ρηξικέλευθες” αλλαγές Μιχελάκη -κυρίως αυτή για τα διπλά ψηφοδέλτια- θα αφορούν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, του 2019. Οι βασικές αλλαγές που έφερνε το ακυρωθέν προς ώρας, όπως όλα δείχνουν, νέο νομοσχέδιο ήταν οι παρακάτω και αναφέρονται διότι το νομοσχέδιο μπορεί να απεσύρθη μεν, η πρόθεση υπάρχει πάντα, δε:
– Χωριστά (2) ψηφοδέλτια, άλλο για τον δήμαρχο και άλλο για όλους τους δημοτικούς συμβούλους μαζί!
– Κατάρτιση πλήρους συνδυασμού για την κάθοδο στις εκλογές.
– Η εκλογή δημοτικών συμβούλων θα γινόταν από την ενιαία λίστα, με βάση τη σειρά επιτυχίας τους.
– Οι αδιάθετες από την πρώτη Κυριακή έδρες θα δίνονταν bonus στον δήμαρχο!
– Κατώφλι εισόδου (πλαφόν) για να εισέλθει μια παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο το 5%, υψηλότερο από αυτό των βουλευτικών εκλογών!
– Μείωση του ορίου εκλογής (κατώφλι εκλογής) δημάρχου από την πρώτη Κυριακή από το 50%+1 στο 42%!
Κλοπή εδρών από μικρούς συνδυασμούς: η επίτευξη πλειοψηφίας τουλάχιστον 50%+1 στο Δ.Σ. από την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου (σήμερα έχει 3/5), με τη μεταφορά των εδρών που «περισσεύουν» από τους μικρούς συνδυασμούς που δεν θα φτάσουν το 5%, αλλά και από τους υπόλοιπους, είτε στον α’, είτε, εάν υπάρξει, στο β’ γύρο.
Μεταφορά δηλαδή στις δημοτικές εκλογές του πλειοψηφικού συστήματος των βουλευτικών εκλογών, το οποίο αφαιρεί έδρες από τους άλλους συνδυασμούς, προκειμένου να πλειοψηφήσει απόλυτα ο πρώτος και εδώ εδραζόταν σε μεγάλο μέρος και η κριτική από πλευράς των δημάρχων στις αλλαγές.

Και αν για την Αθήνα -και όχι μόνο- η υποψηφιότητα Ηλία Κασιδιάρη το πιθανότερο είναι ότι θα γύριζε σε αντεπίστροφο εναντίον των σχεδίων Μιχελάκη, δεν θα συνέβαινε ίσως το ίδιο σε μικρότερους δήμους όπου  η Χρυσή Αυγή θα είναι υποψήφια.

Πλέον το εμπόδιο φεύγει και η συμμετοχή του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στους δήμους και στις περιφέρειες που θα αποφασίσει το Κίνημα, θα είναι ΔΙΑΚΡΙΤΗ.

Με ένα και ενιαίο ψηφοδέλτιο Εθνικιστή δημάρχου και Εθνικιστών δημοτικών συμβούλων, με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας και εκλογής, που θα πραγματώσει τις Εθνικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου σε επίπεδο περιφερειών και δήμων και θα πραγματευθεί με Εθνικό, Κοινωνικό γνώμονα τα δημοτικά ζητήματα:

– απαλλαγή από την δουλεία του μνημονίου,

– λαθρομεταναστευτικό,

– εργασιακό των Ελλήνων,

– περιβαλλοντικό,

με βάση τους άξονες: “Δουλειά στους Έλληνες”, “Εθνική Κυριαρχία”, “Κοινωνική Δικαιοσύνη”, «Δημόσια Ασφάλεια», “Περιβάλλον”.

Η δήλωση του παράνομα προφυλακισμένου Αρχηγού μας, Ν.Γ. Μιχαλολιάκου, προφητική: “Ό,τι και να κάνουν δεν θα σταματήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι παρούσα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σε όλους τους μεγάλους δήμους και σε όλες τις περιφέρειες και να είναι βέβαιοι ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο από τώρα θα “μοιρολογάνε” όλοι μαζί για τα αποτελέσματα των εκλογών!”

Advertisements

2 Σχόλια

 1. Ακόμα και αν κόψουν όλα τα λουλούδια, δεν μπορούν να εμποδίσουν την Άνοιξη να έρθει.


 2. ‘Ετσι να θυμηθούμε το ποίημα του Πολέμη για το κρυφό σχολειό.
  Κρυφά, με το φόβο του κατακτητή μάθαιναν, για να ξεσηκωθούν μια μέρα ενάντια στον πιο βάρβαρο κατακτητή, αυτόν που σήμερα υποδέχονται και ανέχονται οι προσκυνημένοι τούτου του δύσμοιρου Έθνος.

  Το κρυφό σχολειό
  Ἀπ᾿ ἔξω μαυροφόρ᾿ ἀπελπισιά,
  πικρῆς σκλαβιᾶς χειροπιαστὸ σκοτάδι,
  καὶ μέσα στὴ θολόκτιστη ἐκκλησιά,
  στὴν ἐκκλησιά, ποὺ παίρνει κάθε βράδυ
  τὴν ὄψη τοῦ σχολειοῦ,
  τὸ φοβισμένο φῶς τοῦ καντηλιοῦ
  τρεμάμενο τὰ ὀνείρατα ἀναδεύει,
  καὶ γύρω τὰ σκλαβόπουλα μαζεύει.

  Ἐκεῖ καταδιωγμένη κατοικεῖ
  τοῦ σκλάβου ἡ ἁλυσόδετη πατρίδα,
  βραχνὰ ὁ παπάς, ὁ δάσκαλος ἐκεῖ
  θεριεύει τὴν ἀποσταμένη ἐλπίδα
  μὲ λόγια μαγικά,
  ἐκεῖ ἡ ψυχὴ πικρότερο ἀγροικὰ
  τὸν πόνο τῆς σκλαβιᾶς της, ἐκεῖ βλέπει
  τί ἔχασε, τί ἔχει, τί τῆς πρέπει.

  Κι ἀπ᾿ τὴν εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ ψηλά,
  ποῦ ἐβούβανε τὰ στόματα τῶν πλάνων,
  καὶ ρίχνει καὶ συντρίβει καὶ κυλᾶ
  στὴν ἄβυσσο τοὺς θρόνους τῶν τυράννων,
  κι ἀπὸ τὴ σιγαλιά,
  ποῦ δένει στὸ λαιμὸ πνιγμοῦ θηλιά,
  κι ἀπ᾿ τῶν προγόνων τ᾿ ἄφθαρτα βιβλία,
  ποῦ δείχνουν τὰ πανάρχαια μεγαλεῖα,

  ἕνας ψαλμὸς ἀκούγεται βαθὺς
  σὰ μελῳδίες ἑνὸς κόσμου ἄλλου,
  κι ἀνατριχιάζει ἀκούοντας καθεὶς
  προφητικὰ τὰ λόγια του δασκάλου
  μὲ μία φωνὴ βαριά.
  «Μὴ σκιάζεστε στὰ σκότη! Ἡ λευτεριὰ
  σὰν τῆς αὐγῆς τὸ φεγγοβόλο ἀστέρι
  τῆς νύχτας τὸ ξημέρωμα θὰ φέρει».

  Φίλε, Ρωμανέ ….. αν δεν ανθίσουν λουλούδια, αν ο άνεμος δεν μοσχομυρίσει, οι πεταλούδες θα μαραζώσουν θα ψοφήσουν, οι μέλισσες θα εξαφανιστούν ……..τη αξία θα έχει η Άνοιξη χωρίς τη ζωή, η ομορφιά θα είναι ασχήμια, η ζωή θάνατος. Η Μάνα θέλει τα παιδιά της αλλιώς ….θα εξαφανιστεί και εμείς την θέλουμε γιατί είναι η πηγή της ύπαρξής μας. Ανθρωπος χωρίς Πατρίδα είναι ένα τίποτε, σκλάβος, σκουπίδι .
  Καλησπέρα ……σ΄όλους.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: