h1

Μαζικές βεβηλώσεις ελληνικών κοιμητηρίων.

22/11/2013

Εγκληματικότητα: Λεηλασία 700 τάφων στο κοιμητήριο του Άργους. Δεν αφαίρεσαν μόνο τα χάλκινα αντικείμενα. Έσπασαν μάρμαρα, άνοιξαν μνηματα.

Συμμορίες αλλοδαπών δολιοφθορέων και ρομά, σε συνεργασία με δοσίλογους επιχειρηματίες του σκραπ, λεηλατούν και βεβηλώνουν τα Ελληνικά Νεκροταφεία.

Εάν γινόταν συστηματική καταγραφή των βεβηλωμένων τάφων, αποκατάστασή τους με έξοδα του Δημοσίου και ανάρτηση των στοιχείων στο Διαδίκτυο, θα αντιλαμβάνονταν οι Συνέλληνες την έκταση και την στόχευση της βεβήλωσης.
Xιλιάδες είναι οι τάφοι στα κοιμητήρια όλης της χώρας, των οποίων οι μεταλλουργικοί, ορειχάλκινοι, χάλκινοι, μπρούτζινοι και μαρμάρινοι διάκοσμοι, τα μάρμαρα, τα καντήλια και οι σταυροί καταστρέφονται και λεηλατούνται από ξένα και ρομά στοιχεία, εχθρικά προς τον ελληνικό τρόπο και την πίστη μας. Τα στοιχεία αυτά ψευδεπίγραφα, γενικά, αόριστα, και φευγαλέα αποκαλούνται «ιερόσυλοι», ώστε να συσκοτίζεται πραγματική στόχευση των πράξεών τους.

GLYPTAΤο φαινόμενο έχει προσλάβει ασύλληπτες και εφιαλτικές διαστάσεις, τόσον για τους οικείους των τεθνεώτων, όσον και για την συλλογική ιστορική Εθνική μνήμη, εφόσον τα μνημεία όχι απλώς «αφηγούνται» κατηγορηματικά και ανεξίτηλα την ιστορία μας, οδηγώντας μας εκατοντάδες χρόνια πριν, αλλά και αποτελούν εξαίρετο δείγμα της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής και θα ήθελα να σημειώσω ότι προσκυνηματικά αριστουργήματα δεν βρίσκονται μόνο στο Α’ Νεκροταφείο, παρά σε όλα τα κοιμητήρια της Ιερής μας Πατρίδας.

Οι τάφοι που έχουν συληθεί σε όλη την χώρα, είναι χιλιάδες. Στην Αττική, στην Βόρειο Ελλάδα, στη Ρόδο, στην Αχαϊα, στην Ηλεία, στην Ξάνθη, στην Κόρινθο.

Ενδεικτικά περιπτώσεις σύλησης Νεκροταφείων, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, μόνο από το πρώτο δίμηνο του 2013:
700 τάφοι Άργος (η πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτήν την εβδομάδα, σε μία μέρα μέσα!)
20 τάφοι Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας
80 τάφοι Κορωπί
100  τάφοι Αρτέμιδα
90 τάφοι Σπάτα
100 τάφοι Γέρακας
50 τάφοι Λαύριο
Από μια πρώτη καταγραφή προκύπτει ένα σύνολο 1250 τάφων μόνο στην περιοχή της Αττικής και σε μία πόλη της Πελοποννήσου.
Η συστηματική καταμέτρηση είναι βέβαιο ότι θα έδινε εφιαλτικά νούμερα.

Η κοντόφθαλμη εξήγηση αναφέρεται στο οικονομικό όφελος που προσπορίζουν οι δολιοφθορείς και τα αφεντικά τους. Όμως οι πράξεις αυτές είναι δηλωτικές κατακτητών και συστηματικών εχθρικών σαμποτέρ κατά πολιτισμικής οντότητας, με στόχο την καταστροφή και τον αφανισμό των στοιχείων εκείνων που συνιστούν την ιδιοπροσωπεία ενός λαού και ευρύτερα ενός Έθνους.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα κονδύλια συντήρησης και φύλαξης των Νεκροταφείων της χώρας έχουν περικοπεί δραστικά από τα Μνημόνια, ενώ και πάρα πολλά Νεκροταφεία λειτουργούν με αλλοδαπούς φροντιστές και φύλακες των τάφων, που «προσλαμβάνονται» μέσω «μαύρων» κυκλωμάτων, και που εκ καταγωγής δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν ούτε βιωματικά τι σημαίνει για τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό ο σεβασμός προς τους νεκρούς και η τήρηση των λεγόμενων τυπικών που είναι τόσο ουσιαστικά, προοιωνίζονται τα χειρότερα.
Τι προτίθενται να πράξουν οι συγκυβερνώντες αμνήμονες για το ανησυχητικά εξαπλούμενο αυτό φαινόμενο, για την οικονομική ενίσχυση, την ασφάλεια και την φύλαξη των Νεκροταφείων μας από βέβηλους δολιοφθορείς, σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια;

Σημειώνεται μάλιστα, ότι κοιμητήρια αναγκάζονται να καταφεύγουν σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό τους, ενώ αμφίβολη είναι η αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών ακόμα και από αυτές τις ιδιωτικές security, έναντι των χιλιάδων οργανωμένων συμμοριών αλλοδαπών που «πατούν», βεβηλώνουν και τελικά στόχο έχουν να εξαφανίσουν τα Ελληνικά Νεκροταφεία.

ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: