h1

Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων: Νόμος περί Ιθαγένειας και γελοιότητες

07/11/2013

ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ
Από την «νομιμοποίηση» στην «ελληνοποίηση» 

Τον Αύγουστο του 2005 ψηφίστηκε ο Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ Α΄ 212/23.8.2005) με τίτλο «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια». Ο νόμος αυτός έχει 98 άρθρα. Το 91ο έχει τον τιτλο «Μεταβατικές διατάξεις». Στην παράγραφο 11 του ανωτέρω άρθρου περίπτωση α΄ αναφέρεται: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αρμόδιας Περιφέρειας χορηγείται άδεια διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που διέμεναν στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2004 και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο τους λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Παρακάτω στην περίπτωση στ΄ αναφέρονται τα εξής ανήκουστα και για τριτοκοσμική ακόμη πολιτεία: «Εγγραφή στους καταλόγους ανεπιθύμητων, αποκλειστικώς για λόγους παράνομης εισόδου, εξόδου, εργασίας και διαμονής στη Χώρα, καθώς και συναφείς εκκρεμείς απελάσεις δεν αποτελούν παρακωλυτικό λόγο για τη χορήγηση της άδειας διαμονής. Υφιστάμενες για την ανωτέρω αιτία εγγραφές στον κατάλογο ανεπιθύμητων θεωρούνται ότι έχουν, αυτοδικαίως, αρθεί».

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το νόμο έγιναν νόμιμοι χιλιάδες εισβολείς. Ήρθε μετά ο ραγκούσης και κάνοντας χρήση τη δυνατότητα του νόμου, έδωσε ελληνική υπηκοότητα στον κάθε πρώην εισβολέα που μεταβλήθηκε με το νόμο παυλόπουλου σε «νόμιμο μετανάστη».

Όταν πρόσφατα καταργήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικός, στηριζόμενος στην οίηση της εξουσίας, ο ραγκούσης για το νόμο 3838/2010 αναφέρει ότι «Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά νόμιμων μεταναστών από τη γέννησή τους και ούτε απαιτείται εξατομικευμένη κρίση για αυτό» και ότι «η μεταρρύθμιση του κώδικα ελληνικής Ιθαγένειας βασίστηκε στην παράγραφο 3 στο άρθρου 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία «Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος».

LA8RO-PASOKΚοντολογίς, ο παυλόπουλος έκανε νόμιμους τους εισβολείς με το νόμο του (ν. 3386/2005) και ο ραγκούσης χορήγησε υπηκοότητα σε παιδιά νόμιμων μεταναστών (πρώην εισβολέων) με τον δικό του νόμο (3838/2010). Το πως έγιναν νόμιμοι παραθέσαμε ανωτέρω. Πρόβαλε μάλιστα και το δημοκρατικότατο επιχείρημα ότι το άρθρο 4 παράγραφος 3 του Συντάγματος επιτρέπει την χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας κατά το δοκούν του εκάστοτε υπουργού. Τόσο σοβαρά αντιλαμβάνονται την άσκηση της εξουσίας σε τόσο σοβαρά θέματα, ή απλά τόσο σοβαρά αντιλαμβάνονται το θέμα της υπηκοότητας. Ίσως η  φωτογραφία δίνει την απάντηση στην στάση του ΠΑΣΟΚ…

Απόστολος Τζαρός
Δικηγόρος-Θεολόγος (D.E.A.)

Advertisements

6 Σχόλια

 1. Και σήμερα, εικάζω, οι καμινομπουτάρηδες θα μοιράζουν ιθαγένειες εδώ κι εκεί τόσο για τα ψηφαλάκια όσο και για να ικανοποιηθεί ο ανθελληνισμός τους.

  Ενδεικτικά αναφέρω ότι ένας γνωστός μου το 1 9 6 4 πήγε στην Αυστραλία αφού, προηγουμένως, τον κάλεσε η αυστραλιανή πρεσβεία εδώ και τον ρώτησε διάφορα έχοντας ανά χείρας το – λευκό – ποινικό του μητρώο.
  Κατόπιν, πέρασε από…εξετάσεις της υπηρεσίας στην οποία προίστατο γνωστός και μεταστάς πλέον καθηγητής Ιατρικής.

  Εδώ, στην …προοδευτική Ελλάδα, υπογράφουνε χαρτιά όπως κάνουμε στην Τράπεζα όταν πραγματοποιούμε ανάληψη χρημάτων.
  Χωρίς καν το …τηλέφωνο που μας υποχρεώνουν ν΄αναγράφουμε εμείς οι…ιθαγενείς.


 2. Ι994 , στην ΚΑ΄εφορία περιμέναμε στη σειρά, είδα μια φάτσα διαφορετική και του λέω εσύ πως εδώ; ήταν σειρά για έκδοση ΑΦΜ…και μου λέει το θεϊκό …Αλβανός είμαι και έχω δύο ΑΦΜ και ήλθα να δω τι θα κάνω. Εμείς παιδευόμαστε να βγάλουμε ένα και εκείνος είχε ΔΥΟ.


 3. 😳


 4. τηγανόσχημη ήταν;…


 5. Οι Εφευρέτες του Ρατσισμού.

  Το παρακάτω άρθρο είναι του Gilad Atzmon και αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των David Sheen και Max Blumenthal «Israel’s New Racism», σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση των Αφρικανών μεταναστών στο Ισραήλ και το «νέο ρατσισμό» στο Ισραήλ. Και οι τρεις παραπάνω είναι εβραϊκής καταγωγής*

  Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

  Το βίντεο αποκαλύπτει την πιο άσχημη εκδήλωση του εβραϊκού εθνοκεντρισμού, της αίσθησης του «περιούσιου» λαού και τη μισαλλοδοξία , αλλά μπορείτε να παρατηρήσετε ότι κανένας από τους ισραηλινούς ρατσιστές στο βίντεο δεν προσδιορίζεται ως «σιωνιστής» ή δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για το σιωνιστικό χαρακτήρα του Ισραήλ.
  Αντ’ αυτού , και χωρίς εξαίρεση , εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για το «εβραϊκό κράτος» για τον «εβραϊκό χαρακτήρα» και για θέματα που αφορούν την εβραϊκή θρησκεία και την εβραϊκή «καθαρότητα».

  Βλέπουμε τον βουλευτή Ben Ari στην κάμερα να λέει «Δεν είμαστε κράτος μεταναστών, .. το κράτος μας είναι διαφορετικό – είναι ένα εβραϊκό κράτος .. για μένα ο εβραϊκός λαός είναι πολύτιμος … αυτό είναι το μόνο εβραϊκό μας κράτος» και τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να μιλά σχετικά με τους δημογραφικούς φόβους και τον «εβραϊκό χαρακτήρα» του Ισραήλ. (Ο Michael Ben Ari είναι ο βουλευτής που είχε σκίσει την Καινή Διαθήκη μπροστά στην κάμερα).

  Για πάνω από μια δεκαετία τώρα, έχω ισχυριστεί ότι ο ισραηλινός ρατσισμός οδηγείται από την εβραϊκή αίσθηση υπεροχής, και όχι από την σιωνιστική ιδεολογία. Έχω υποστηρίξει ότι ο Σιωνισμός, σε μεγάλο βαθμό, μια ξένη έννοια για τους περισσότερους Ισραηλινούς, είναι απλώς ένα σύμπτωμα της εβραϊκής αίσθησης ‘περιουσιότητας’ (exclusivism) και επειδή το λέω αυτό, με έχουν καταγγείλει, παρενοχλήσει και ‘μαυρίσει’ πολλοί Εβραϊκοί αριστεροί οργανισμοί και ακόμη λιγότεροι Παλαιστινιακοί.
  Αλλά αυτό το ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, είχα δίκιο πέρα ως πέρα. Για το Ισραήλ, η Εβραϊκότητα και όχι ο Σιωνισμός, είναι η σημαίνουσα κατευθυντήρια πολιτική. Αυτή η ταινία δεν είναι για την σιωνιστική καταπίεση ή το «νέο ρατσισμό» του Ισραήλ, είναι στην πραγματικότητα σχετικά με το μίσος για τους γκοΐμ (‘goyem’ λένε τους ‘εθνικούς’) που είναι σύμφυτο με τον εβραϊκό πολιτικό λόγο.

  Έτσι λοιπόν, εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που απαιτούν άμεση προσοχή:

  Για πολλά χρόνια έχουμε ακούσει για την ηρωική εβραϊκή συμμετοχή στο Κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων, έχουμε μάθει επίσης (από Εβραίους ‘προοδευτικούς’) σχετικά με την εβραϊκή «φροντίδα για τον Άλλο», για την «δικαιοσύνη» και για την «ισότητα».

  Πώς λοιπόν, μπορούμε να εξηγήσουμε τη σαφή διαφορά μεταξύ του καθαρού ρατσισμού του εβραϊκού κράτους και αυτής της εβραϊκής ηθικής ώθησης ;

  Επιπλέον, πώς μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι τα πολιτικά όργανα της εβραϊκής διασποράς είναι από τους κορυφαίους υποστηρικτές της φιλο- μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά όχι για το Ισραήλ. Όπως ο βουλευτής Ben Ari αναφέρει, «δεν είναι ένα κράτος μεταναστών» – στην πραγματικότητα είναι ένα σύστημα αντι – μεταναστευτικό.

  Εδώ, έχουμε εντοπίσει μια σαφής διαφορά μεταξύ της φαντασιακής, προοδευτικής συνθηματολογίας της εβραϊκής Διασποράς που αποδίδει ανθρωπιστική και οικουμενική ηθική στην εβραϊκή πολιτική, και της πραγματικότητας του εβραϊκού κράτους, που είναι, το ίδιο, ρατσιστικό μέχρι το κόκαλο.

  Είναι κατανοητό ότι ο Max Blumenthal, ο David Sheen και πολλά πρόσωπα και οργανώσεις της εβραϊκής Αριστεράς καταστρέφονται από την κλίμακα των «νέου» ρατσισμού στο Ισραήλ.

  Αλλά αναρωτιέμαι, πως κάποιες προοδευτικές οργανώσεις ‘μόνο για Εβραίους’ όπως η JVP ή η IJAN θα φερθούν σε 100.000 Σουδανούς στην προσπάθειά τους να τους κάνουν να συμμετάσχουν στις τάξεις τους. Θα τους δεχτούν; Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό.

  Αν οι Εβραίοι θέλουν να αντιταχθούν πραγματικά στον ρατσισμό, μάλλον θα πρέπει να εξετάσουν τον καθαρισμό της δικής τους πολιτικής κουλτούρας από κάθε ίχνος ‘περιουσιότητας’.

  Αλλά εικάζω ότι, από τη στιγμή που θα το κάνουν αυτό, δεν θα είναι Εβραίοι πια – θα έχουν γίνει απλοί άνθρωποι, μπορεί ακόμη να πετύχουν και το αρχέγονο σιωνιστικό όνειρο και να γίνουν άνθρωποι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους.

  * Ο Gilad Atzmon είναι Βρετανό-Εβραίος γεννημένος στο Ισραήλ, σαξοφωνίστας, συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής. Οι επικρίσεις του στο σιωνισμό, την εβραϊκή ταυτότητα, και τον Ιουδαϊσμό, καθώς και αμφιλεγόμενες απόψεις του σχετικά με το Ολοκαύτωμα και την εβραϊκή ιστορία τον έχουν οδηγήσει να κατηγορείται συχνά για «αντισημιτισμό» και «ρατσισμό».
  Ο David Sheen γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά, ζει στο Ισραήλ και γράφει στην ισραηλινή Haaretz.com.

  Ο Max Blumenthal είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και blogger. Ο πατέρας του Sidney Blumenthal, ήταν σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον.

  http://redskywarning.blogspot.com/2013/11/video.html


 6. Καλά κάνουν και δεν θέλουν αλλόφυλους. Εισάγουν πολλούς ρωσοεβραίους, πολωνοεβραίους παρέχοντας οικονομικά κίνητρα. Γενικά μαζεύουν πολλούς ρωσοεβραίους.

  Τα εθνικοσοσιαλιστικά νάματα τα έχουν εμπεδώσει καλύτερα από τον καθένα έχε υπόψη σου.
  Υπάρχει στο Τελ Αβίβ περιοχή η οποία είναι κτισμένη όπως το Βερολίνο του μεσοπολέμου.
  Art deco κτίρια, δρόμοι, αλέες, πάρκα και γενικά μπαίνεις μέσα και βρίσκεσαι ξαφνικά σε άλλο περιβάλλον. ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΌ.

  Τα κορόιδα που «αγοράζουν» τον πολυφυλετισμό που εξάγουν ως ιδεολογία ας πρόσεχαν.

  Αυτοί ξέρουν να επιβιώνουν και να χρησιμοποιούν τους άραβες ως μοχλό.

  ΑΥΤΟ ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: