h1

Γερμανία και Διεθνής Τράπεζα απαγορεύουν με νύχια και με δόντια στο Βιετνάμ να έχει φθηνό ρεύμα. Ο βιετναμέζος γενίτσαρος Ρέσλερ θέλει ή δεν θέλει κρέμασμα από το τσιγκέλι…

13/08/2013

Εσκεμμένη υπανάπτυξη των φτωχών. Archaeopteryx.

 Το Βιετνάμ είναι μια αναπτυσσόμενη και σχετικά φτωχή χώρα. Έχει 92 εκατομμύρια κόσμο, και 26 γιγαβάτ εγκατεστημένη ισχύ. Παράγει 120 τεραβατώρες ρεύμα τον χρόνο και έχει ΑΕΠ $326 δις (0,3 τρις). Η Γερμανία έχει 81 εκατομμύρια κόσμο, 153 γιγαβάτ εγκατεστημένη ισχύ, 11 γιγαβάτ καινούργιες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο, 610 τεραβατώρες τον χρόνο και ΑΕΠ $3,2 τρις. 10 φορές όσο του Βιετνάμ. Όχι ότι με νοιάζει, αλλά η Γερμανία «εκπέμπει» 6 φορές περισσότερο CO2 από ότι το Βιετνάμ. Η Γερμανία έχει πολύ και σχετικά φθηνό ρεύμα, αλλά στο Βιετνάμ δεν επιτρέπεται, με οικολογικά νύχια, και χρηματοδοτικά δόντια, να αποκτήσει και αυτό φθηνό ρεύμα. Και σε αυτό πέρα από τους Γερμανογενείς Οικολόγους, βοηθάει και η Διεθνής Τράπεζα. 
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να έχει φθηνό ρεύμα και ανάπτυξη, το κάθε Βιετνάμ.

Οι ΑΠΕ και η Πράσινη Απάτη είναι η εξασφάλιση της υπανάπτυξης των φτωχών, υπέρ αυτών των πλούσιων που είναι ήδη ανεπτυγμένοι. Προστατευτισμός.  Όλα τα άλλα για το Κλίμα και την Σωτηρία, είναι παραμύθια.

http://www.nationalreview.com/article/355277/keeping-poor-dark-robert-bryce

Έχω σπαταλήσει αρκετή φαιά ουσία για να αποδείξω κάτι που γνωρίζω, και που γνωρίζει κάθε μη κόπανος, που έχει ασχοληθεί με ενεργειακά και σκαμπάζει λίγη αριθμητική: Οι ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά) δεν έχουν σχέση με ηλεκτροδότηση. Έχουν σχέση με την εσκεμμένη και μεθοδευμένη αύξηση της τιμής του ρεύματος στις ανεπτυγμένες χώρες (κάτι που εξ ορισμού ταυτίζεται με ύφεση και αποβιομηχάνιση), που όμως εάν μπορέσει το αόρατο μαύρο χέρι να το επιβάλει σε όλους, και τις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, με τα φθηνά εργατικά, είναι εγγύηση ότι (α) θα τις κρατήσει υπανάπτυκτες, (β) θα τους εξουδετερώσει  οποιοδήποτε συγκριτικό πλεονέκτημα ανταγωνιστικότητας, και (γ) θα καταστείλει την ζήτηση για συμβατική ενέργεια, βασικά για πετρέλαιο.

Στην περίπτωση των φτωχών χωρών, που μόνο με φθηνό ρεύμα από κάρβουνο θα ξέφευγαν από την φτώχεια τους, η απαγόρευση, είτε μέσω οικολογικής προπαγάνδας, ή παγώματος της χρηματοδότησης συμβατικών μονάδων, έχει σαν μόνη συνέπεια την συνεχιζόμενη καταστολή τους. Τόσο απλό.

Advertisements

One comment

 1. Πράγματι, η Οικολογία αποτελεί ένα «όπλο» των ισχυρών του σημερινού άδικου και διεφθαρμένου συστήματος Εξουσίας να
  προσανατολίζουν τους λαούς προς δήθεν ωφελιμιστικές και προοδευτικές πρακτικές.
  Επικεντρώνουν την προσοχή των πολιτών του κόσμου σε ζητήματα τάχαμου προστασίας του Περιβάλλοντος, στην πραγματικότητα νέων μεθόδων καταλήστευσης με εξαιρετικά «υπόγειους» τρόπους του εισοδήματός μας.
  Συγχρόνως, αναδεικνύουν και τα άτομα που έχουν επιλέξει για την προώθηση των σκοπών τους σε πολιτικές κ.α. θέσεις.

  Για να εμποδίσουμε αυτό το «μαύρο χέρι» να διαφεντεύει τις ζωές μας πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από την «Οικολογία», αλλάζοντας τη νοοτροπία που τους «καλλιέργησαν» οι διεθνείς απατεώνες.

  Φίλτατε Αρχαιοπτέρυξ, στο θέμα των ΑΠΕ έπαιξες πρωταρχικό ρόλο και θα σε συγχαίρω πάντα γι΄αυτό -εξομολογούμαι πως είχα κι εγώ παρασυρθεί νομίζοντας ότι θα μας ωφελήσουν ενεργειακά –
  τώρα δε τολμάς και θίγεις άλλο ένα ζήτημα μαζικού αποπροσανατολισμού μας.
  Θεωρώ ως κεφαλαιώδους σημασίας τη σημερινή ανάρτησή σου, σε θαυμάζω και σ΄ευχαριστώ ολόψυχα για το θάρρος και την έντιμη Κρίση σου.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: