h1

Στρατής Μυριβήλης: Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές, ούτε Γερμανοί, ούτε Γάλλοι, υπάρχουν σκέτο, κομμουνιστές/Once you become a conscious Communist, you stop being Greek.

02/08/2013

Από το ιστολόγιο Ειρηνικά: Stratis Myrivilis: There are no Greek Commies-nor German-nor French: They’re plain Commies

“There are no Greek Communists.
Once you become a conscious Communist, you stop being Greek”.
Μόλις γίνεις συνειδητός κομμουνιστής, παύεις να είσαι Έλληνας

ASCSA

Greek writer Stratis Mirivilis, 1892-1969

Advertisements

10 Σχόλια


 1. Α, να και μια ανάρτηση για τον Στρατή Μυριβήλη. «Κλασσικό» συγγραφέα των νεώτερων χρόνων, που τον τίμησαν συνάδελφοί του σαν τον Ι.Μ.Παναγιωτόπουλο, αλλά και η Ακαδημία Αθηνών.

  Εγραψε τη Ζωή εν Τάφω- αντιπολεμική λογοτεχνία, τη δασκάλα με τα χρυσά μάτια, την Παναγιά τη Γοργόνα, μεταξύ άλλων.
  Εγραψε και τέσσερα βιβλία, που τα ονομάτισε με χρώματα: Το Γαλάζιο Βιβλίο, το Πράσινο, το Κόκκινο και το Βυσινί βιβλίο/
  .

  «Μέσα από τις σελίδες του Γαλάζιου Βιιβλίου αυτοψυχογραφείται ένας Επικούρειος, ένας φίλος των ταπεινών ανθρώπων, ένας εραστής, ένας αντικληρικός, ένας εχθρός της Λογιώτητας, ένας φανατικός πιστός στις έννοιες ΕΘΝΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», είχε γράψει για τον Μυριβήλη ο Τάσος Αθανασιάδης σε κάποια εφημερίδα, θαρρώ την Εστία.

  Καλοτυχίζω τον εαυτό μου που βρέθηκα εδώ, στο Αλλενάκι μας και που μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω δυό αράδες για έναν από τους «ήρωες» των παιδικών μου χρόνων, ενα συγγραφέα που συδιαμόρφωσε, με πολλούς άλλους τον χαρακτήρα και τα ινδάλματά μου.


 2. Ιδού κι ένα νέο στοιχείο περί του αρχιπροδότη Ζαχαριάδη, το οποίο ομολογουμένως δεν εγνώριζα και το απεκάλυψε χθες ο σύντροφος Μανουσογιαννάκης: «Το 1923 έγινε μέλος και του ΚΚ Τουρκίας»!!!

  Απο την σελιδα του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ,που εχει ενα μεγαλο αρθρο για τον Ζαχαριαδη.Μεγαλες αληθειες.


 3. Έκκληση προς τους διεθνείς τοκογλύφους (όλοι μας ξέρουμε ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί) να δείξουν… έλεος προς την Ελλάδα, κάνει ο Αθανάσιος Έλλις από την καθεστωτική ναβ-αρχίδα «Καθημερινή».

  «Οι εταίροι, η λιτότητα και το αυγό του φιδιού»

  Με αυτό τον πιασάρικο τίτλο ο γνωστός και μη εξαιρετέος αρθρογράφος της Καθημερινής προσπαθεί να δικαιολογήσει να δώσει μια εικόνα του τι γίνεται σήμερα

  Όμως, το ερώτημα που τίθεται πλέον όλο και πιο πιεστικά προς τους εταίρους είναι εάν θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με ψυχρά οικονομικά κριτήρια ή θα αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τους και τους κοινωνικούς και πολιτικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τα αυξανόμενα φαινόμενα εθνικισμού τα οποία δεν περιορίζονται στη μικρή Ελλάδα, ή ακόμη και στον ελλειμματικό Νότο, αλλά αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πραγματικότητα την οποία οι εταίροι μας δεν δικαιούνται να αγνοήσουν. Ιδιαίτερα, η «Γερμανία ΑΕ», με την ευαισθησία που δημιουργεί το παρελθόν της, έχει έναν επιπλέον λόγο να ανησυχεί για τη συμβολή της στο κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.

  Αθανάσιος ΄Ελλις Καθημερινή 1/82013

  Η αποστροφή περί εθνικισμού, αποτελεί πράγματι τίτλο τιμής να σε αποκαλούν εθνικιστή οι διάφοροι κεκράχτες του αμερικανοσιωνισμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από το να σε αποκαλούν εθνικιστή ο Βερέμης και τα πουλημένα παραπαίδια του ΕΛΙΑΜΕΠ, οι πράκτορες του Ελσίνκι, η νεοταξική αριστερά, το φερέφωνο των ΗΠΑ φραγκολεβαντίνος Μανδραβέλης ,οι διάφοροι Ιοί και γασμούλοι.. Εθνικισμός είναι το σήμα του θάρρους των λαών του κόσμου από αγωνίζονται κατά του οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης. Εθνικιστές βαφτίζονται όσοι αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις των υποκατάστατων της CIA, National Endowment for Democracy και Freedom House, AIPAC, ADL και τα παραπλοκάμια τους, που με τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» και βάσει προδιαγεγραμμένου στρατηγικού σχεδίου προσπαθούν να μετατρέψουν τους λαούς του κόσμου από υποκείμενα της ιστορίας σε απλά καταναλωτικά αντικείμενα.

  Όσον αφορά τα περί “το αυγό του φιδιού” Αθανάσιε ή Θάνο ή Θανάση μου! Οι ένοχοι, κατά τον λόγο του Μωριάκ, έχουν πληθύνει τόσο πολύ, ώστε περνούν για ένοχοι οι αθώοι.

  Για 40 χρόνια η Ελλάδα είχε παραδοθεί στους σκοταδιστές, στους τραμπούκους, στους λυμεώνες της αριστεράς. Η Αριστερά είναι αυτή που καταβρόχθισε τον πλούτο της χώρας. Αριστερά είναι αυτή που μετέτρεψε τα Πανεπιστήμια σε χωματερές ελπίδων. Αριστερά είναι αυτή που διαστρέβλωσε και άλλαξε με αργουελικό τρόπο τις έννοιες των λέξεων; “λαμογία” = ανακατανομή του πλούτου, “ανυπακοή” = αντίσταση, “κατάληψης” = διαμαρτυρία, “ξυλοδαρμός των αντιπάλων”= δημοκρατική έκφραση.
  Είχα κάποτε διαβάσει πως εάν ποτέ γίνει πυρηνικός πόλεμος, τα μόνα όντα, που θα επιβιώσουν απ’ τον πυρηνικό όλεθρο, θα είναι οι κατσαρίδες. Τα «ορφανά του Μαρξ» δεν είναι τίποτε άλλο, παρά «οι κατσαρίδες του ιδεολογικού ολέθρου», που προέκυψε από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και τώρα υπηρετούν πιστά την «παγκοσμιοποίηση».

  Απο το 1974 η Μεταπολίτευση έγινε η συνέχεια ενός εμφυλίου πολέμου με άλλα μέσα, ένα ζωντανό πολιτικό διακύβευμα. Το τσουνάμι του αριστερίστικου λαϊκισμού της μεταπολίτευσης μας είχε μετατρέψει σε μία κοινωνία που θεοποιούσε την έν ψυχρώ δολοφονία κάποιου, τις καταστροφές, τις λεηλασίες, την βία, το βρώμισμα της τέχνης. Η σεσημασμένη δημοσιογραφία των μυστικών κονδυλίων και των μπετατζήδων τα νομοιμοποιουσε έμμεσα. Επικροτώντας τους τρομοκράτες επειδή φροντιζαν να μη χτυπάν “αθώα θύματα”, λες και τα θύματά τους ήταν εξ’ ορισμού ένοχα επειδή η αριστερόστροφη προοδευτικάντζα αποφάσισε να το παιξει δικαστής, ένορκος και δήμιος, εκτελώντας όποιον θεωρούσε ένοχο. Θεοποιούσε την βία επειδή είναι η μαμή της ιστορίας και αντεπίθεση στο αστικό κράτος που τους έδωσε τις βίλες, τα Armani, τα Rolex τις Ferrari και το Αμερικάνικο Κολέγιο. Λάτρευε τα καλλιτεχνικά σκουπίδια που ξέρναγε η αριστερόστροφη προοδευτική σάχλα. Σφύριζε αδιάφορα στην εισβολή των λαθροστιφών.

  Κάθε δημόσιος διάλογος σε αυτήν την χώρα είναι στην πραγματικότητα ένας εσωτερικός διάλογος μέσα στους κόλπους της αριστεράς, αφού εθνική ή έστω και δεξιά διανόηση φρόντισε ο Καραμανλής Α’ να μη υπάρχει. Έτσι, λοιπόν, και από την μία πλευρά και από την άλλη στέκονται «τα ορφανά του Μαρξ». Αυτοί που από τις γιάφκες της δεκαετίας του ’70 βρέθηκαν στις πολυεθνικές και από τις γενικές συνελεύσεις των σχολών με τα κόκκινα «κασκόλ» βρέθηκαν διευθυντές, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι στα πολύχρωμα κανάλια της αποχαύνωσης του Ελληνικού λαού.Φαίνεται πως σκέφθηκαν ότι αφού δεν μπορούν να… σώσουν τους προλετάριους, καλύτερα θα ήταν να σώσουν τουλάχιστον τους εαυτούς τους και έτσι είναι σήμερα τα πιο σκληρά σκυλιά του καπιταλιστικού «παραδείσου». Δεν είναι τυχαίο ότι από έρευνα που είχε δημοσιευθεί προ καιρού, προέκυπτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της «γενιάς του Πολυτεχνείου» ΑΕ οι περισσότεροι σήμερα είναι δημοσιογράφοι…”

  Η εκτραχηλισμένη και άθεη Αριστερά πορνομανιακά κατέστρεψε κάθε έκφραση δημιουργίας, επέβαλε στην Ελλάδα μία άνευ προηγουμένου απολυταρχία. Εξευτέλισε κάθε έννοια λόγου, έργου και πράξης. Στο όνομα της “δημοκρατίας που επανήλθεν στην κοιτίδα της”. Αντικατέστησε το πνεύμα με συνθηματολογία της δεκάρας. Και είναι, ίσως, η πρώτη φορά που για 40 χρόνια στην ιστορία της λεγόμενης “δημοκρατίας” η Αριστερά με τον μανδύα του προοδευτισμού και του εκσυγχρονισμού συσσώρευσε τόσα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα αυτής της προοδευτικής και εκσυγχρονιστική επέλασης ήταν η δημιουργία πραγματικού αισθητικού, ηθικού και πολιτικού χάους, ο θρίαμβος της ασυνειδησίας και της ασυδοσίας, και ο βαρύτατος τραυματισμός της πολιτικής αισθητικής των υποταγμένων Ελλήνων χωρίς κανένα αντιστάθμισμα

  Τώρα όμως η προοδευτική και εκσυγχρονιστή Αριστερά προκαλεί ένα ασυγκράτητο χασμουρητό, η δε κανθαριδίνη της Αριστεράς ενδιαφέρει μόνο τους ανώριμους και τους ανίκανους, το λούμπεν (τσογλαναρία στην μαρξιστική) του Ψυχικού, της Πολιτείας, της Εκάλης που βαρέθηκε το αποστειρωμένο περιβάλλον των ιδιωτικών σχολείων και τις βουτιές στην πισίνα και κατεβαίνει στα Εξάρχεια να ρίξει καμιά μολότοφ ή συγκεκριμένα ποσά βίας για να γεμίσει την άδεια του ζωή.

  Η Αριστερά έκαψε την Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 2008. Μία βόλτα στις εφημερίδες του τότε, ας είναι καλά το Διαδίκτυο, θα μας δείξει όλο το μυστικιστικό μίσος που κρύβει μέσα της η Αριστερά, αυτό το συνονθύλευμα ελαττωματικών όντων, κατά των Ελλήνων.
  Καλή η προσπάθεια Θάνο ή Athan μου γνωστε και σαν «Η φωνη της Αμερικης», αλλά θα μείνεις με την προσπάθεια ……στο χερι. Οι Έλληνες κατάλαβαν και τα καλύτερα έρχονται……Αν δεν φας στο πετσί σου το χειρότερο δεν θα μπορέσεις ποτέ να εκτιμήσεις το καλλίτερο . Η Αριστερά κατέστρεψε, έφαγε, διαγούμισε, λεηλάτησε. Έφτασε το τέλος της.

  Σήμερα μετά 40 χρόνια η αριστερά είναι κλινικά νεκρή. Διατηρείται στη ζωή διασωληνωμένη με τα λεφτά των διάφορων κέντρων, παράκεντρων και παρασυναγωγών και με την μηχανική υποστήριξη των ΜΜ(Σκαταδισμού) για να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχουν αναθέσει, τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την μετατροπή του Ελληνα ανθρώπου από υποκείμενο στης ιστορίας σε άψυχο αντικείμενο χωρίς παρελθόν, αβέβαιο παρόν και ακόμη χειρότερο μέλλον. Ο σύντροφος Τσίπρας και η συμμορία του ουρλιάζοντας “το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει” έκαψαν την Αθήνα τον “πορτοκαλή” Δεκέμβρη του 2008 τώρα μονοπωλεί τα ΜΜ(Εξαπάτησης) με ωραία λόγια και παχιά. Ο Κουβέλης με δημώδη προδοσία και ΚΙΣαϊκή υποκρισία το παιζει καλός καγαθός. Ο Καμμένος αγόρασε αραμπά τον φόρτωσε με ότι βρήκε από ταλαιπωρημένους νεοφιλελεύθερους, κλαψιάριδες πασόκους, πρώην ΚΝΙτες και ξαπολύθηκε στα πέλαγα να πουλήσει την πραμάτεια του.

  maximos to the maximum


 4. εγώ καλοτυχίζω τον εαυτό μου που είσαι μαζί μας

  ΜΑΖΙ ΜΟΥ


 5. μια φορά προδότες, για πάντα προδότες!


 6. Καλημέρα σου, φίλε Πατρίκιε κι ένα μεγάλο ΕΥΓΕ για το κείμενο, που ανάρτησες.
  Πράγματι τα απομεινάρια των θαυμαστών της δικτατορίας του προλεταριάτου μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου, που να δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα.

  Η ανομία, η αταξία, η συναισθηματική, ηθική και εν τοίς πράγμασι βία έχουν επιβληθεί για να μπορούν να μας εξουσιάζουν οι αριστεροί υπό τον πέπλον της… Δημοκρατίας.

  Δημοκρατία ονομάζουν να πηγαίνει ο δάσκαλος στο σχολειό ντυμένος γυναίκα, να απουσιάζει μέρες χωρίς να δίνει λογαριασμό, να κλέβει δημόσιο χρήμα ο υπάλληλος και να μην υπάρχουν Πειθαρχικά να τον ελέγξουν κατ΄εντολήν των συνδικαλ(η)στών, να καίγονται και να ληστεύονται επιχειρήσεις, να μπορούν οι «επιχειρηματίες» με νόμο παρακαλώ να κλείνουν το εργοστάσιο αφήνοντας απλήρωτους προσωπικό-ΙΚΑ,Εφορία και να μεταφέρουν στα π.χ. Σκόπια , να παρουσιάζονται «εργα» στην τηλεόραση όπου οι …ηθοποιοί πέρδονται, μας δείχνουν τα οπίσθιά τους, αναφέρουν συχνά λέξεις σχετικές με την αποβολή των εκκριμμάτων μας, «κουνιούνται»…χαριτωμένα.

  Η αριστερή κουλτούρα διαμόρφωσε και τους σημερινούς «πνευματικούς» ηγέτες μας, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της κι αυτούς.

  Το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς – συνδικαλιστικούς –
  δικαστικούς εκπροσώπους μας, «δηλητηριασμένους» μέχρι μυελού οστών με τις…δημοκρατικές επιταγές των καιρών μας, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολο να «σταθεί» ή να αναδειχθεί κάποιος πατριώτης αληθινός και ικανός άνθρωπος.
  Ενα απτό παράδειγμα είναι η συμπεριφορά «ιερής» αγανάκτησης της αριστερής Βουλής μας απέναντι στη Χ.Α.

  Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι η μεταβατική αυτή περίοδος που ζούμε θα τερματιστεί σύντομα, υπό την πίεση της Φυσικής Εξ’ελιξης των πραγμάτων.
  Η Φύση αποβάλλει ασυζητητί κάθε τι αφύσικο.


 7. καλώς τον!


 8. Καλησπέρα φίλε Παύλο, δυστυχώς δεν μπορώ να δω το βίντεο από αυτήν την σύνδεση, αλλά ελπίζω να το δουν οι φίλοι μας.
  Ευχαριστώ!


 9. Καλε μου φιλε Δυσπιστε

  Οπως ξερεις, εξ αρχης ελληνικης μπλογκοσφαιρας, , ο Πατρικιος βαζει το μαχαιρι στο κοκκαλο.
  Δεν χαριζεται ουδενος. Χτυπαει στο δοξα πατρι και ο’τινος γουσταρει, συμπεριλαμβανομενης και της εδω οικοδεσποινας.
  Αποκαλει καταμουτρα τους κομμουνιστες καρακομμουνισταραδες και προδοτες της Πατριδας κι ας ξερει οτι θα του κλεισουν την «πορτα». Ακομα και κατι «κοπριτοκαπεταναιους» που το παιζουν …..δημοκρατες του γλυκου νερου που για ολα τα δεινα τους φταιει παντα η «λουγκρα» ο Χιτλερ αλλα ποτε ο «αντρακλας» Σταλιν.

  Γελω με την σκεψη οτι τουλαχιστον 5-6 ιστοσελιδες μ’ εχουν μπλοκαρει ,δημοκρατικα παντα, γιατι δεν τους αρεσουν αυτα που τους κοπαναω.
  Προχθες σε σχολιο μου, ρωτησα την γηραια διαχειριστρια αλλου μπλογκ, κατα την γνωμη μου (μπλοσεβικα τυπου Βουλτεψη-ναι για σενα το λεω που κρυφοκοιτας στο «ρουφ-μπλογκ», φιλεναδα της γεροντομπεμπεκας Ελενας, που παιρνει ακομα την συνταξη του μπαμπακα της, αν και πολυ-παντρεμενη με σκατα) αν ειναι με το «δημοκρατικο τοξο» του Βενιζελου, η με την Ελλαδα και την Χρυση Αυγη.
  Οσο απαντησει σε σενα θα απαντηση και σε μενα.

  Αυτο που τους τρωει ομως καλε μου φιλε, δεν ειναι μονο οτι θα χασουν την μασα ουτε το πως θα επιστρεψουν τα κλοπιμαια! Ειναι το μετα!
  Ειναι το εδωλιο του κατηγορουμενου. Κι εκει σφιγγονται και ζοριζονται οι κλεφτες και προδοτες του Ελληνικου Λαου.
  Στο ΜΕΤΑ.

  Και θελω να τους προειδοποιησω:
  Μην νομιζουν οτι θα δραπετευσουν, απ’ την Ελλαδα μ’ ενα διαβατηριο στο χερι, γιατι ΧΑγιτες βρισκονται σ’ ολο τον Πλανητη κι ειναι ετοιμοι να τους ………..»υποδεχτουν» και να τους στειλουν πισω πακετο. Πισω στην Ελληνικη Δικαιοσυνη που τοτε θα ναι αδεκαστη και αμειληκτη.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: