h1

Χρεωκοπία Ιρλανδίας, προς χάριν γερμανικών κυρίως, τραπεζών.

28/11/2010

Για την Ιρλανδία ήταν θέμα χρόνου να υποβαθμιστεί, να κηρυχθεί αφερέγγυα [Junk] και να καταλήξει εκβιαζόμενη στις σιαγόνες του μηχανισμού αποικιοποίησης, από τη στιγμή που -το 2009- η κυβέρνησή της επέλεξε να κρατικοποιήσει το χρέος των 73 δις της Anglo-Irish Bank. Η πραγματικότητα για την Ιρλανδία ξεπέρασε τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις, οταν το έλλειμμά της το 2010 άγγιξε το θηριώδες 32% του ΑΕΠ, δεκαπλάσιο αυτού που προβλέπει στο ΣΣ.
Γιατί «διασώζεται» όμως τώρα, εκούσα άκουσα η Ιρλανδία, με τη δηλητηριώδη μετάγγιση των 100 δις Euro, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διοχετευθεί στις ιρλανδικές τράπεζες και όχι για το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και για τους πολίτες της;
Η αιτία είναι ότι, η πλειοψηφία κατόχων ομολόγων της Anglo-Irish Bank είναι γερμανικές τράπεζες, γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές, σύμφωνα και με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.
Η ΑΠΑΤΗ που ονομάστηκε «μηχανισμός διάσωσης» -αντί της εκάστοτε χώρας να σώζονται γερμανικές τράπεζες, ιδρύματα και επενδυτές- επαναλαμβάνεται και στην περίπτωση της Ιρλανδίας.
Η Anglo-Irish Bank δεν αντιπροσώπευε δα και τόσο υψηλό συστημικό κίνδυνο για την ιρλανδική οικονομία. Η τράπεζα αυτή ήταν άλλη μία ανάμεσα στις πολλές, που χορηγούσαν χωρίς φειδώ και έλεγχο στεγαστικά δάνεια, διοικούμενη από μια ληστοσυμμορία απατεώνων σε συνεργασία με κερδοσκόπους του real estate, και οι οποίοι δανείζονταν από ιδρύματα του εξωτερικού, κυρίως γερμανικές τράπεζες.
Αν η Anglo-Irish αφηνόταν σε πτώχευση αντί της κρατικοποίησης του χρέους της των 73 δις ευρώ, θα πλήττονταν οι μέτοχοι και οι κάτοχοι των ομολόγων, και δεν θα συρόταν άλλη μια ευρωπαϊκή χώρα στη χρεωκοπία. Η επιλογή όμως αυτή απαγορεύεται, όταν οι κάτοχοι των ομολόγων είναι οι γερμανικές τράπεζες, που έχουν το πάνω χέρι στην ΕΚΤ και στα όργανα της ΕΕ.
Αυτή είναι η λίστα των εξω-ιρλανδικών κατόχων ομολόγων της Anglo-Irish Bank, όπου πλειοψηφούν τα γερμανικά ιδρύματα συν οι συνήθεις ύποπτοι Goldman Sachs και Rothschild.
Αν οι Γερμανοί ήταν τόσο άπληστοι, ώστε να επενδύουν στα επικίνδυνα ομολογα της Anglo Irish, γιατί να μην επωμισθούν αυτοί τις συνέπειες του ρίσκου; Έτσι γράφουν τα εγχειρίδια του «υγιούς» καπιταλισμού. Αλλά τα εγχειρίδια του καζινοκαπιταλισμού των ομίλων, όπου ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούνται οι ζημιές, τα γράφουν κάπως διαφορετικά.
Αποτέλεσμα: Οι Ιρλανδοί φορολογουμενοι αποζημιώνουν τους κατόχους ομολόγων της ΑΙΒ για τις ζημιές τους, και βουτάνε στην εξαθλίωση.
Η ιρλανδική κυβέρνηση εκβιάστηκε από τη Φρανκφούρτη -σε βάρος του λαού της και των μελλοντικών γενεών της- για να σωθούν άλλη μια φορά, τράπεζες, κυρίως γερμανικές.

H Ελλάδα στο Ευρώ τερμάτισε σε 8 χρόνια!

Το πληρέστερο άρθρο για το Επαχθές Χρέος. Τα κριτήρια. Επιχειρήματα για την αντίσταση στο ΔΝΤ

Oμολογία ΓΑΠ: Επαχθές Χρέος ο «μηχανισμός στήριξης»

A BIG FAT GREEK BAILOUT

Σώπα ρε, θα μας «σώσει» η Γερμανία

Με «Σοσιαλιστικό» κέλυφος επιβάλλεται η απεχθέστερη έκδοση του θατσερισμού

Max Keiser: this is walls str. strategy: Get the country to sell us the cow and then force them to buy the milk

EET, TTE, T+3, T+10,το σορτάρισμα κατά εαυτού. Α ρε Goldman Sachs, σχολή έφτιαξες.

Oι δανειστές του δανειστή

OXI στη βίαιη υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό τραπεζικής υποδούλωσης του ΔΝΤ

Οι 1,5 τρις λόγοι που υποχρεώνουν την Ευρώπη να αποφύγει ένα ντόμινο των PIIGS

Το «πατριωτικό» NEW SPEAK: «Θέλουμε να δανειζόμαστε φθηνά»

Kάποτε οι φάρσες τελειώνουν

Mετά τον Alex Jones και ο Max Keiser εκλιπαρεί: Έλληνες παραδειγματιστείτε από τη μικρή Ισλανδία! Μη τους επιτρέψετε να σας εξαθλιώσουν. Η Goldman Sachs είναι το ΔΝΤ και το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs!

O Alex Jones για την Ελλάδα, το ΔΝΤ, τη Goldman Sachs και το ζοφερο αύριο που μας επιφυλλάσσουν αν δεν υπάρξει αντίσταση

IMF

Συνοχή και αλληλεγγύη μεταξύ μας πρώτα και οργάνωση αντίστασης μετά

Οι μάσκες ΟΛΩΝ έπεσαν. Η Ελλάδα «οδηγείται σιδηροδέσμια

Κοινό νόμισμα, άτυπη υποτίμηση, δημοσιονομικό χρέος, έξοδος

Η κατάργηση του Glass-Steagall Act και η οικονομική κρίση

Βαθιά κατοχή…

Advertisements

7 Σχόλια

 1. Ο τρόπος οικονομικής υποδούλωσης (η κρατικοποίηση των 73 δις χρεών της Anglo-Irish τράπεζας και τα δάνεια των αεριτζίδικων τοκογλυφικών Εθνοαποδομητικών συμμοριών δηλαδή του δ.ν.τ., της ε.κ.τ. και της ευρωπαϊκής επιτροπής σε Ελλάδα και Ιρλανδία ακολούθησαν τον έναν από τους δύο δρόμους που πειραματικά προβάρανε στις πρόβες generale των Leeman Brothers (πτώχευση) και της A.I.G. (bail out) οι αμερικάνοι σε μικροκλίμακα.

  Οι πολιτικές μαριονέτες που έχουν την υποστήριξη των τραπεζιτών δεν υποστηρίζουν το ανεξάρτητο Έθνος-κράτος αλλά την υποδούλωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στους αεριτζήδες τοκογλύφους δηλαδή την μετατροπή μας σε δούλους.

  Ο Ελληνικός και ο Ιρλανδικός λαός έχουν δώσει μεγάλες μάχες για την ανεξαρτησία από τον οθωμανικό και τον αγγλικό ζυγό αντίστοιχα.
  Η επιλογή μας σαν το πρώτο πειραματόζωο μόνο τυχαία δεν είναι αν συνυπολογιστούν και τα γεωπολιτικά παιχνίδια εξουσίας.

  Η Ελλάδα η κοιτίδα της δημοκρατίας, η κοιτίδα του πολύ υψηλού επιπέδου πολιτισμού πρέπει να ξαναγίνει ανεξάρτητη και ισχυρή.


 2. Η απληστία είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του καπιταλισμού εξ ου και οι αλλεπάλληλες κρίσεις.


 3. Eίναι και του ανθρώπου Dyer.


 4. +1000 αλλενάκι.
  Μόνο του ανθρώπου είναι χαρακτηριστικό.


 5. Πάντως αλλενάκι σωστά επισημαίνεις πως αυτό το σύστημα που υπάρχει σήμερα δεν είναι καπιταλισμός.


 6. Ούτε sovereign, ούτε independent πια.
  Vassal states ορ failed states?Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: