h1

ΙΝ.ΚΑ. «Όχι στην Κάρτα του Πολίτη».

24/11/2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

_________________________________________________________________________
Και εδώ: Πως καταργήθηκε η Νεοταξική Κάρτα του Πολίτη [βιομετρική ταυτότητα] στην Αγγλία
Και εδώ για την: Κάρτα του Αλήτη

_________________________________________________________________________
Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι ΔΕΝ θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Κανείς δεν πρέπει να παραλάβει αυτήν την περίφημη «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» . Σε κάθε κίνημα αντίδρασης πρέπει να είμαστε όλοι συνειδητοί συμπαραστάτες.
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα 10432 όρ. 5ος
τηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976
Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr
40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ. Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη».
Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται. Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς. Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. φυτίλια συννεφάκια.
2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ. Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει bar code, με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή, η υγεία του κλπ.
Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.
Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.
Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.
ΥΓ: Το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλού και όχι για φακέλωμα.
Το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει και πώς θα καταπολεμηθεί η Γραφειοκρατία και πώς θα εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, που άλλωστε είναι γνωστοί. Τα επιχειρήματα αυτά είναι κουκούλες προσχήματα.

Advertisements

14 Σχόλια

 1. Καλοπροαίρετα προσπαθώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα της κάρτας του πολίτη. Θέλω να απορρίψω όλα τα κακοπροαίρετα Οργουελικά σενάρια. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που τα πραγματικά προβλήματα περισσεύουν, τα χρήματα λιγοστεύουν και το μέλλον είναι άκρως δυσοίωνο, τι εξυπηρετεί αυτό το ψηφιακό φακέλωμα;
  Είναι σύμπτωση που επιχειρείτε αυτός ο «εκσυγχρονισμός», εν όψη της πτώχευσης και πιθανής κοινωνικής εξέγερση;
  Αυτή η κυβέρνηση κινείται τόσο αργά, που ένα χρόνο τώρα, δεν μπόρεσε να κάνει ένα αναπτυξιακό νόμο, και για τη κάρτα του πολίτη τέτοια ενεργητικότητα;


 2. Η δύο κάρτες που προωθεί η κυβέρνηση είναι δύο πάρα πολύ βασικά εργαλεία των κυβερνώντων.
  Ο στόχος όμως είναι ο εκφοβισμός, η ανασφάλεια και το αίσθημα ελέγχου της ζωής των ανθρώπων.

  Ο εκφοβισμός, η ανασφάλεια και το αίσθημα ελέγχου μέσω της έκθεσης των προσωπικών δεδομένων όσο περισσότερων πειραματόζωων του Βαλκανικού νότου (όπως μας θεωρούν οι τοκογλύφοι, τα think tanks και οι πολιτικοί που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο) συμπληρώνεται από την ρουφιανοκάρτα του σκλαβωμένου ανθρώπου.

  Η ρουφιανοκάρτα του σκλαβωμένου ανθρώπου είναι ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου που εφαρμόζεται στα πειραματόζωα του βαλκανικού νότου σύμφωνα με τις επιταγές των αεριτζίδων τοκογλύφων και των think tanks για τον έλεγχο, την καταστολή και την πρόληψη κρίσεων που θα στραφούν εναντίον των κυβερνώντων.

  Οι δύο κάρτες (που μάλλον στην πορεία θα γίνει μια με απώτερο στόχο τα εμφυτεύσιμα τσιπάκια) συμπληρώνουν την δημιουργία αισθήματος αδυναμίας αντίδρασης του φτωχοποιημένου Ελληνικού Έθνους ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες ξεσηκωμού του λαού εναντίον του πολιτικού συστήματος ή στην περίπτωση που γίνει ξεσηκωμός θα προσπαθήσει το κράτος να διαλύσει τις αντιδράσεις είτε με την εισχώρηση παρακρατικών στις συγκεντρώσεις (οι οποίοι θα αποσυσπειρώσουν με προβοκάτσιες τα κινήματα.
  τις ελεγχόμενες αντιδράσεις του λαού σε κρίσιμες καταστάσεις (π.χ. χρεωκοπία) με όπλα:

  α). την εγκληματικότητα,

  β). το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό,

  γ). την εργασιακή ανασφάλεια,

  δ). την περιβαντολογική καταστροφή

  ε). τα θέματα υγείας (μεταδοτικοί ή μη βακτήρια & ιοί)

  ζ). την κρατική καταστολή και αντιδράσεις από παρακρατικούς μηχανισμούς (ιδεολογικός πόλεμος, και έμπρακτες τακτικές κινήσεις ενάντια στις φωνές αντίστασης)

  η). τον ρόλο των φύλων σε συνθήκες όλο και μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας (στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία)

  θ). τον έλεγχο της καθημερινής ζωής (κάμερες, εμφυτεύσιμα τσιπάκια κ.α.)

  Ο εκφοβισμός που προωθείται από τα ξεπουλημένα Μ.Μ.Ε., το πολιτικό σύστημα και το παρακράτος συμπληρώνεται από το αίσθημα αδυναμίας μέσω των πειραμάτων συμμόρφωσης και ατομικοποίησης (π.χ. αντικαπνιστικοί νόμοι).
  Το αίσθημα αδυναμίας των ανθρώπων ενισχύεται από:

  1. την οικονομική εξάρτηση πολλών χωρών από δάνεια που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν,

  2. τους ελεγχόμενους πολιτικούς των κομμάτων,

  3. τις ελεγχόμενες οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις,

  4. τους στοχευμένους πολέμους στρατών και μυστικών υπηρεσιών

  5. την ελεγχόμενη λαθρομετανάστευση που την διακινούν ομάδες εκπαιδευμένες από μυστικές υπηρεσίες,

  6. τον μη αμεσοδημοκρατικό (δημοψηφίσματα τακτικά και μη) τρόπο λειτουργίας των κρατών,

  7. την πτώση του κοινωνικού επιπέδου (παιδεία, πολιτισμός, ενημέρωση),

  8. τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε.


 3. Η κάρτα αυτή έχει δύο πτυχές. Η μία είναι η Ελληνική. Αλλη μία κάρτα (έχω δει 5-6 από το 1990… από καυσαέρια, μέχρι δεν ξέρω τι)
  Η δέυτερη είναι αυτή που λές: Aνελευθερία. Λες και δεν είναι δικαίωμά μου να κάνω ότι θέλω και να υπάρχω όπως θέλω. «Όχι», σου λένε, δεν είναι. 1984.

  Σε μερικές χώρες, τέτοιες κάρτες απαγορεύονται από το Σύνταγμα (που έφτιαξαν για να ξεφύγουν από τους Ευρωπάιους φεουδάρχες, βασιλείς και σατράπηδες).


 4. Και κανένας να μην πιστέψει ότι είναι για το καλο μας ή για τους λαθρομετανάστες.


 5. Δεν υπάρχει τίποτα καλοπροαίρετο στην κάρτα αυτή, ουτε και στις προθέσεις τους απέναντί μας Dyer.


 6. Εξαιρετικό ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.


 7. ουτε καν για τους λαθρομετανάστες δεν είναι, αυτοί δεν είναι Έλληνες πολίτες άλλωστε, ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ.


 8. […] Εγκληματικότητα και εδώ: ΙΝ.ΚΑ.: “Οχι στην Κάρτα του Πολίτη” και εδώ: Codex Alimentarius-Υποχρεωτικός Διατροφικός Κώδικας […]


 9. Ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόϊ δείχνει σωστά 2 φορές την ημέρα.

  Εν προκειμένω το ΙΝΚΑ (γιατί περί εξωνημένων τηλεοπτικών μαιντανών πρόκειται αφού ροκανίζουν κρατικές επιχορηγήσεις σε συνεργασία με το πασοκοσύστημα των υπουργείων).

  Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένα σοβαρό άλλο σχήμα και πίστεψέ με γνωίζω πολύ καλά για τι μιλώ.


 10. Φ, το ξέρω.
  Την καλησπέρα μου.


 11. […] Νέας Τάξης και τις γλάστρες τους. Και δείτε και το “όχι στην Κάρτα του Πολίτη“. Παρέα πάνε αυτά τα […]


 12. […] ΙΝ.ΚΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΑΛΛΕΝΑΚΙ) 24-11-10 […]


 13. […] ΙΝ.ΚΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΑΛΛΕΝΑΚΙ) 24-11-10 […]


 14. […] ΙΝ.ΚΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΑΛΛΕΝΑΚΙ) 24-11-10 […]Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: