h1

Η Eλλάδα στο ευρώ τερμάτισε σε 8 χρόνια!

02/11/2010

Το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε χώρα
που θέλει και το ΕΝΝΟΕΙ να ΕΙΝΑΙ ελεύθερη είναι:
δική της σημαία, δική της γλώσσα, δικό της νόμισμα

Ιστορικά και οικονομικά,
αφήσαμε τη δραχμή μας ΧΤΕΣ!
Η εμμονική προσκόλληση στο ευρώ,
-ως αυτό να ήταν πάντα το νόμισμά μας-
είναι ένδειξη λοβοτομημένου εγκεφάλου.

Με τη δραχμή ΥΠΗΡΞΑΜΕ! 180 χρόνια.
Με το ευρώ σε 8 χρόνια ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ.

Όταν μια χώρα απεμπολεί το νόμισμά της, προκαλεί μια ρωγμή στη συνέχιση της ιστορικής της κληρονομιάς, και της ίδιας της Ιστορίας της. Ένα νόμισμα εθνικής και ιστορικής λοβοτόμησης, όπως ήταν σχεδιασμένο το «πολιτικώς ορθό» Ευρώ δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει στις απεικονίσεις του τη Μπουμπουλίνα π.χ., που πολεμούσε τους Οθωμανούς. Το εύρος των ιστορικών μορφών του Ελληνισμού, που απεικονίζονταν και διαιωνίζονταν χάρις στη δραχμή μας, εξαφανίσθηκε από τον παγκόσμιο νομισματικό χάρτη. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Το Ευρώ έπρεπε να είναι «πολιτικά αποδεκτό» και να μη δημιουργεί τριβές μεταξύ των διαφόρων κρατών.
Η επανεισαγωγή της δραχμής είναι ευκαιρία να περιοριστούν οι εισαγωγές και να επανεκκινήσουμε από το μηδέν, παράγοντας δικά μας προϊόντα, αρχίζοντας από τα αγροτικά. Η επανεκκίνηση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής, με όλα τα προϊόντα που παράγει η ευλογημένη Ελληνική Φύση και Γη, είναι ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ για την Επιβίωσή μας.

Όταν έχουν ανατραπεί τα πάντα, εμείς
θα μένουμε προσκολλημένοι
σε κανόνες που έβαλαν προδότες;

Η όλη κατασκευή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, απέδειξε εκ του αποτελέσματος ότι η “πολιτική ενοποίηση” είναι αδύνατη.
Ο κύριος σκοπός ήταν η δημιουργία “εσωτερικής αυλής” για τη διασφάλιση των εξαγωγών των ισχυρών βιομηχανικών χωρών προς τις χώρες-παροικίες.
Το συναρμολόγημα των πλεονεκτημάτων του ενιαίου νομίσματος, από κοινού με ισχυρές βιομηχανικές χώρες, αποσυναρμολογήθηκε για τη δική μας περίπτωση σε 7 μόλις χρόνια από την εισαγωγή του. Οι Ελληνες έφαγαν το παραμύθι του καλού, σκληρού ευρώ, με το οποίο αγοράζουν “σαν” το Γερμανό στη χώρα του, επιλέγοντας συστηματικά να ξεχνούν οτι το σκληρό ευρώ τους το αγόραζαν:

 • εργαζόμενοι διπλάσια,
 • αμοιβόμενοι υποδιπλάσια,
 • φορολογούμενοι τριπλάσια,
 • και δανειζόμενοι 6πλάσια!
  Τα παραπάνω προ ΔΝΤ!
  Τώρα επί το αρνητικό πολλαπλάσιο!

Άλλωστε, η Γερμανία δεν μας υπολογίζει πια και τόσο ως εσωτερική αυλή…
Διότι, τι άλλο είναι η ξαφνική απόσυρσή της από το Σκαραμαγκά…;
«ΝΟ ΜΟRE SUBMARINES FOR FETA CHEESE, DEAR…»

 • Η τωρινή μείωση της αγοραστικής δύναμης και η ακρίβεια ισοδυναμούν με υποτίμηση, εντελώς!
 • Οι άξιες λόγου καταθέσεις σε ευρώ μπορούν να μετασχηματισθούν τώρα ακίνητα, χρυσό σε φυσική μορφή, να διασπαρούν σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια εμπορευμάτων και μεταλλευμάτων.
 • Οι πολύ άξιες λόγου καταθέσεις σε ευρώ διασφαλίστηκαν-διέφυγαν στο εξωτερικό, και όχι παράνομα, κανονικά, με διατραπεζική μεταφορά.
  Ουδέν μεμπτόν.
  Το ευρώ δεν χάνεται άλλωστε [ακόμα].
  To παγκόσμιο νόμισμα αργεί.
 • Οι μη άξιες λόγου καταθέσεις σε ευρώ σε έξι μήνες από τώρα θα έχουν εξανεμισθεί εξ αιτίας του Μνημονίου.
  Ήδη όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και τα τελευταία αποθέματά τους σε ρευστό.

Με τη δραχμή εξασφαλίζουμε στάνταρ τις  πληρωμές
των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.

Σχόλιο ΠΗΛΕΑ από το Antinews:

Έξοδος από το Ευρώ:
Το να βγούμε από το Ευρώ είναι αρκετό για να αποκτήσουμε ένα ισχυρό και άμεσο οικονομικό όπλο (κατά τον Ρότσιλντ το ισχυρότερο).
Tην ώρα που ευρώ και δολλάριο παρακαλάνε το γουάν να τα αφήσει να “μαλακώσουν” εμείς ανακαλύπτουμε ότι, όσο πιό σκληρό το νόμισμα για μια χρεωκοπημένη χώρα, τόσο το καλύτερο! Νέα Οικονομική Σχολή!

Μέσα σε μια νύχτα, η Δραχμή (που για λόγους ευκολότερης κατανοήσεως θα υποθέσουμε ότι θα έχει αρχική ισοτιμία 1:1 με το Ευρώ θα υποτιμηθεί άμεσα κατά 20% (τόσο υπολογίζουν διάφοροι ότι θα χρειαστεί αρχικά) και:

 1. Θα ισορροπήσει την ανταγωνιστικότητα των ήδη παραγομένων προϊόντων μας στο +15% στο εξωτερικό.
 2. Θα επιστρέψει τους τουρίστες από την Τουρκία, την Τυνησία και αλλού.
 3. Θα αποθαρρύνει τις ντόπιες βιομηχανίες να μετακομίσουν στην Βουλγαρία (βασικός μισθός=450Ε) γιατί και ο δικός μας βασικός θα είναι, πλέον, παραπλήσιος (σε Ευρώ) και δεν θα δικαιολογούνται τα πρόσθετα έξοδα.
 4. Θα επιβαρύνει στο εσωτερικό τις τιμές των ξένων προϊόντων κατά 25% (20% υποτίμηση και ετήσιος επακόλουθος πληθωρισμός 5% -αν προσέξουμε), ενώ των Ελληνικών μόνο 5%, με συνέπεια την προτίμησή τους.
 5. Θα δημιουργήσει στους κεφαλαιούχους εύλογη προσδοκία κέρδους στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, άρα επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Αν λιγοστέψουμε και τις λοιπές κακοδαιμονίες μας, ξένοι επενδυτές θα δουν κι αυτοί το “Ελληνικό φως”.
 6. Δεν θα χρειαστεί να μειώσουμε ονομαστικούς μισθούς και η μείωση των πραγματικών θα εξαρτηθεί από τα εισαγόμενα στην άμεση κατανάλωσή μας. Αν δεν βγούμε, οι μισθοί πρέπει να πέσουν στο 50%.
 7. Δεν θα αυξηθεί το πραγματικό μας εξωτερικό χρέος, γιατί ναι μεν θα χρωστάμε περισσότερες δραχμές, αλλά άλλες τόσες θα τις έχουμε “κόψει” από σκέτο χαρτί, ανέξοδα.
 8. Δεν θα χάσουμε, οι πολίτες, τα μετρητά μας και τους τίτλους μας σε ευρώ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το ευρώ από την κυκλοφορία δια νόμου -στην Ευρώπη είμαστε! Δεν είναι όπως όταν υποτιμάτο η Δραχμή. Μόνο το κράτος θα πληρώνει σε δραχμές, μέχρι να ξαναδεσπόσουν στη ζωή μας. Όσα ευρώ κυκλοφορούν, θα κυκλοφορούν, με την πραγματική τους αξία.

Και άλλα πολλά θετικά, όπως και αρκετά αρνητικά, αλλά όχι τόσα.
Για να καταλάβουμε, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα ακόλουθα:
1. Αφού το Ευρώ “έσκισε” τη λίρα, γιατί η Αγγλία επιμένει να μένει απ’έξω; (όχι εδώ η καραμέλλα περί πέμπτης φάλαγγας των ΗΠΑ).
2. Γιατί η Αργεντινή και η Χιλή κατέρρευσαν, αφού είχαν “δεμένη” ισοτιμία με το δολλάριο; (Ακριβώς γι’αυτό, αν δεν το ξέρουμε).
3. Γιατί από την μέρα που μπήκαμε στο Ευρώ, η παραγωγή μας σταδιακά υποκαταστάθηκε από εισαγόμενα από την λοιπή Ευρώπη;

Η λέξη κλειδί είναι “Η ανταγωνιστικότητα”. Που όταν δεν έχεις τα προσόντα να την αποκτήσεις αλλοιώς, ρίχνεις σποραδικά και μια υποτιμησούλα ή (με τις ευλογίες του Σαμαρά, μετά το ’92) μια διαρκή διολισθησούλα, και πορεύεσαι.
Από την έξοδο από το Ευρώ, περιμένουμε αυτά και, αν υπάρξει εμπνευσμένο follow up, μπορεί και να σωθούμε, αλλοιώς ξέχνα τους Έλληνες (όχι την Ελλάδα -αυτή είναι καλό οικόπεδο και έχει μέλλον- στα χέρια των Άλλων).
Η υποτίμηση της δραχμής:
– δεν αλλάζει τιμές από τη μια στην άλλη και, οπωσδήποτε, δεν αλλάζει τιμές στα εγχώρια προϊόντα.
Όταν έχουμε υποτίμηση:
-Το επόμενο πρωϊ δεν ανεβαίνει η τυρόπιττα.
– Σε ένα μήνα ανεβαίνουν τα καύσιμα και τα αυτοκίνητα.
– Σε τρεις οι τηλεοράσεις.
– Σε έξι οι εφημερίδες.
Και το πόσο, θα εξαρτηθεί από την σοβαρότητα της οικονομικής μας πολιτικής στο ίδιο διάστημα. Αν βάλουμε μυαλό…
[ Η ΕΕ όμως, μας είναι πολύ χρήσιμη (ας μην επεκταθούμε όμως) και ΠΡΕΠΕΙ να κρατηθούμε μέσα -αφού σοβαρευτούμε, βέβαια. Η έξοδος από το Ευρώ είναι το απαραίτητο τίμημα.]

Advertisements

10 Σχόλια

 1. Η λογική του ευρώ, ήταν η σταθερότητα του νομίσματος, η αδικία του πληθωρισμού και των υποτιμήσεων, η απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων και το σταμάτημα της μάστιγας της λαθραίας εξαγωγής συναλλάγματος — η μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας.

  Ωστόσο, το ευρώ θα έπρεπε να συνοδευτεί από αντίστοιχη δημοσιονομική περιοριστική πολιτική, κυρίως για να αντιστρέψει τις δικαιολογημένες κοινωνικά αλλά ανέφικτες οικονομικά προσδοκίες που καλλιέργησε το Πασόκ του Αντρέα. Θα έπρεπε επίσης να συνοδευτεί από μη ξεπούλημα του ελληνικού κεφαλαίου στο ευρωπαϊκό.

  Δυστυχώς και οι χαχόλοι φταίνε που τήν είδαν μπιζνεσμαν με Μερκεντέ, και το κεφάλαιο που τα παράτησε για να κάααθεται.

  Κοιτώντας πίσω, λες και συνωμότησε το σύμπαν να υπερχρεωθούμε και να μας πάρουν το οικόπεδο. Πρακτική που ακολούθησαν πολλές ελληνικές τράπεζες, συνειδητά από το 90 μέχρι το 2004. Και φυσικά οι τραπεζες ανακαλύπτουν ότι η αξία των υποθηκών τους έχει πάει περίπατο, και εμείς ότι χάνουμε την χώρα μας.

  Αν είμαστε σοβαροί, δεν θα χρειαζόταν να σκεφτόμαστε να βγούμε από το ευρώ. Αλλά δεν είμαστε σοβαροί. Δυστυχώς, ακόμα και σε δραχμή με κάθε πλουτοπαραγωγικό εργαλείο (από την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ μέχρι κασμάδες και φτυάρια) σε ξένα χέρια, το μόνο όφελος της δραχμής είναι ότι θα φύγουν οι μετανάστες και θα πιάσουμε εμείς τη δουλειά τους… Σε κάθε περίπτωση μείωση του βιωτικού επιπέδου.

  Δύσκολα, δύσκολα…


 2. http://techiechan.com/?p=273

  (ειδικα η ενεργεια θα εκτοξευθει,και τα ντοπια προιοντα -εν δυναμει εξαγωγιμα-θα ανεβουν).


 3. Πολλα καλα έχει η δραχμή, αλλά μας επιφυλάσσει ένα σοκ ανυπολόγιστο.
  Όταν μπήκαμε στο ευρω είχαμε ακόμα ένα παραγωγικό ιστό που τώρα έχει εκφυλιστεί. Οι ανάγκες σε ενέργεια, πρώτες ύλες και τεχνολογία δεν καλύπτονται εύκολα. Η φτηνή δραχμή θα τα κάνει απρόσιτα. Η αύξηση της παραγωγής θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για τους Έλληνες. Στη καλύτερη περίπτωση θα έρθουν ξένοι επενδυτές για να εκμεταλλευτούν την φτηνή εργασία.
  Η δραχμή θα έχει αποτέλεσμα επειδή θα αναγκάσει τη κατανάλωση να στραφεί στη ντόπια παραγωγή και η ανταγωνιστικότητα είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα σημαντικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου. Το στοίχημα για μένα είναι τώρα να κάνουμε την επιλογή για τη ντόπια παραγωγή, να πάρουμε τα καλα χωρίς να υποστούμε την υποβάθμιση. Να «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και να αρχίσουμε να ξανά παράγουμε και να τιμολογούμε με λογικό cost plus, άπαντες παραγωγοί και έμποροι.
  Η δύναμη του καταναλωτή είναι τεράστια και μπορεί να ακυρώσει το οποιοδήποτε εισαγόμενο ανταγωνιστικό προϊόν προς όφελος του Ελληνικού, αρκεί να γίνει συνείδηση το συλλογικό κέρδος.


 4. Συμφωνώ πως η μετάβαση θα είναι μεγάλο σοκ. Έχω γράψει παλαιότερα ένα άρθρο σχετικά με την μετάβαση στην δραχμή σε απλά Ελληνικά και γιατί αυτή η μετάβαση όπως και η αισχροκέρδεια που θα αποκαλύψει σε σχέση με το ευρώ, είναι και ο λόγος γιατί τα καρτέλ και τα αφεντικά μας δεν θα επιτρέψουν να γίνει.


 5. Έβλεπα ένα βίντεο για τα παραπάνω που γράφεις, της Ellopia το 2002, στην Αμερική.
  Μιλούσαν διάφοροι τότε που ήταν να μπουμε στο ευρώ.
  Αν τους ακους σήμερα καταλαβαίνεις τι ψέματα μας είχαν αραδιάσει.
  Και αν φύγουν οι μετανάστες, το όφελος είναι τεράστιο. Να πιάσουμε τη δουλειά τους, not bad at all.

  Θέλω να αποβάλλουμε το φόβο και το σοκ.
  Γι αυτό γράφω για τη δραχμή.

  Δύσκολα, πράγματι.


 6. Θα το διαβάσω το Σ/K.
  Για τα ντόπια προϊόντα πάντως, το παράδειγμα που φέρνει, είναι λίγο σαθρό [για τις ελληνικές τηλεφωνικές συσκευές]. Όλα τα προϊόντα μας θεωρητικά θα πρέπει να είναι εξαγώγιμα, και θα ληφθεί πρόβλεψη για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.

  H βενζίνη θα πάει 2,5 και 3 ευρώ.
  Έχει λυθεί το κυκλοφοριακό.
  Πόσο πιο χάλια?


 7. Ευκαιρία φίλε Dyer να φτιάξουμε τώρα R & D σωστό.
  Μα έχουν περάσει μόνο 8 χρόνια.
  Το ευρώ εκτός από ορισμένα που αναφέρει ο Αρχαιοπτέρυγας παραπάνω, που είναι σωστά, απευθύνθηκε στη ματαιοδοξία της κατοχής ενός «σκληρού» νομίσματος.


 8. Μη μασάτε. Δεν θα φάμε κανένα σοκ περισσότερο από όσο ήδη έχουμε φάει. Οι εφοπλιστές θέλουν σαν τρελοί τη δραχμή, και όταν τη θέλουν οι εφοπλιστές τη θέλουν και τα καρτέλ, αλλά το θέμα είναι ότι φθάσαμε πλέον στο σημείο που συμφέρει και ΕΜΑΣ.

  Θέλω να σπάσει αυτός ο φόβος για τη δραχμή, που μπορεί να μην είναι δραχμή, να είναι ευρωδραχμή, να είναι ευρώ Ι για τη Γερμανία και ευρώ ΙΙ για τις νότιες χώρες, μπορεί να είναι διπλό σύστημα, δραχμή για πληρωμές μισθών δημοσίου και συντάξεων εδώ, εξωτερικές συναλλαγές με ευρώ.


 9. Εγώ είμαι μέσα για την δραχμή, άλλωστε δεν έχεις και άδικο. Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται άλλωστε.

  Ξέρεις που κολλάω;

  Αν έρθει η δραχμή και ο κόσμος συνειδητοποιήσει πως έχει μισθούς δεκαετίας 90 αλλά πληρώνει τα πάντα με τιμές 2011, τι γίνεται;

  Ποιος θα κάνει πίσω;

  Θα ανεβάσουν τους μισθούς ή θα ρίξουν τις τιμές;


 10. Τι λες, δεν το έχει συνειδητοποιήσει;
  Καθημερινά όταν ψωνίζαμε κάναμε τη μετατροπή σε δραχμές, και με μισθούς προ Μνημονίου.
  Αλλά θα διασφαλιστούν οι μισθοί και οι συνταξεις από «δήθεν» χρεωκοπίες. Δεν θα έχουν δικαιολογία.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: